[live]窮遊歐洲六十八日

1001 回覆
156 Like 10 Dislike
話說七月嗰陣因為一時衝動就買咗機票
三月十五倫敦入,五月廿二蘇黎世走
事關依兩年去日本仲密過我出港島,feel到係時候衝出亞洲
一心想玩耐啲,一搞就六十幾日
窮遊係指我手頭上得二萬五港紙
(已用咗部分兌千二歐,二百鎊)
有hostel淨係比咗deposit,住嗰日要比尾數
歡迎大家留名睇我餓唔餓得死

因為要去太多城市,唔想逐個逐個打
日子重疊係我嗰日會飛

行程如下:
March
15-19 London
19-23 Plymouth
23-31 Barcelona
31 Paris
April
1-6 Paris
6-12 Italy
12-16 Greece
16-26 Turkey
26-30 Amsterdam
30 Germany
May
1-12 Germany
12-22 Switzerland

因為好多相都用相機影,之前出過一次po有巴打話過太大
如果可以的話麻煩指點下我應該點做

膽粗粗開咗個page,如果有人like我會好開心嫁
https://www.facebook.com/wolfgirltraveljourney/
第一
巴打 會做下散工?68日 2萬幾唔太夠
帶咗好多麵同餅,多到應該頂到一個月

第一餐,我搭俄羅斯航空,個main係seafood linguine
屌佢問我fish定chicken,我叫咗魚(除魚嘅海鮮唔食 ),點知係seafood,我屌咗出嚟

第一次飛咁耐

第二餐,今次醒咗叫chicken

有咩散工推介 我都覺兩萬幾過到嚟係夠乞食
第一

多謝
pish咁多喼好辛苦

有咩散工推介 我都覺兩萬幾過到嚟係夠乞食

黑工
一落機多人到,好似啲人滯留機場咁

又話俄羅斯好凍嘅

點解要着唐裝加黃飛鴻po屎

靚女到我忍唔到同佢sel咗個fie

轉機後得一餐,都好食

其實我好少話嘢難食,大家唔好期望咁高
留名支持
pish咁多喼好辛苦

好快就得返一個篋嫁啦
我拎到成隻狗咁
Lm
留名
Sorry 原來絲打 搵散工小心d 如果可以既最好包兩餐 一黎唔洗洗錢買野食 又可以體驗下
比少少近shot大家睇

又係雞,今餐佢有羊揀,但好撚驚又伏鳩我

入境卡

佢坐撚咗我個位,一上機已經同佢講,佢講because i need to sleep
我心諗關我撚事咩,但好人不與廢老鬥,我讓你

見唔見到,佢睇撚咗原本係我睇嘅夜景啊屌
我終於出聲再叫佢比返個位我,佢先起身

有得睇少少都叫有啊

21:05 landed
留名支持

多謝
支持
Lm

我係你fans嚟嫁
留名

多謝,一齊見證下我餓唔餓得死啦
Sorry 原來絲打 搵散工小心d 如果可以既最好包兩餐 一黎唔洗洗錢買野食 又可以體驗下

應該唔會搵啦,我食少一兩餐無所謂嘅
落機果到 全部強國人黎?
正⋯但係全部國家都好大路wor...

你係絲?
lm
死廢老,唔屌唔得嫁
二萬五真係驚你乞食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞