[live]窮遊歐洲六十八日

1001 回覆
156 Like 10 Dislike
眼光光到九點

樓主件褸係咩牌子?暖唔暖

columbia,好暖

落雪頂得住嗎?大概咩價位 唔該樓主
我琴晚買左飛10點eurolines巴士 米蘭去慕尼黑, 但11點半都無黎 買左隔離flixbus, 順利趕得返行程... flixbus pro好多架車有暖氣(德國而家0度我唔夠衫..)有電差有wifi, 最緊要無passport司機會唔比人上車, 我上車個時一堆難民樣上迫上車去德國

跟住到慕尼黑買火車飛去富森玩新天鵝堡 點知壞火車
願你哋感受到聖家堂的美

我真係忍唔住坐低咗一邊post相
英國撚留名等睇意大利行程 遲下考完試可能會去
btw樓主影相幾靚

我意大利好chur
lm

多謝
絲打用咩執相 啲相好靚

我暫時執咗一張花相咋
其他全部無執過
因為歐洲就係咁靚
我琴晚買左飛10點eurolines巴士 米蘭去慕尼黑, 但11點半都無黎 買左隔離flixbus, 順利趕得返行程... flixbus pro好多架車有暖氣(德國而家0度我唔夠衫..)有電差有wifi, 最緊要無passport司機會唔比人上車, 我上車個時一堆難民樣上迫上車去德國

小心啲啊!
sor執相嗰到我無答
我用開snapseed
加水印我係用黃油相機
路過 留低個正評
路過 留低個正評

多謝你
去緊食平價海鮮飯
落雨唔比我哋上塔頂
等緊嘢食到,再post多幾張

九歐幾兩個人

btw樓主影相幾靚

我意大利好chur

我都係諗住去5-6日,唔知應該去幾多個城市好 就係驚會太趕所以等睇你行程
仲有個個都話意大利多賊巴打小心D
btw樓主影相幾靚

我意大利好chur

我都係諗住去5-6日,唔知應該去幾多個城市好 就係驚會太趕所以等睇你行程
仲有個個都話意大利多賊巴打小心D

我去六日,米蘭威尼斯佛羅倫斯連羅馬
我都驚
我去意大利個幾日 因為倫敦出事教宗又黎 所以set晒road block又超多警察軍人好安全

但意大利5,6日只係夠2個city, 羅馬一定要3日仲要chur到爆 3日半晚車走最好

梵蒂岡足一日無得諗

鬥獸場+roman forum+山 上半日,
羅馬浴場(收4:30)+ 真理之口(收5) +st john lateran+金字塔 剩低下半日

剩低許願池 萬神 santa maria 上半日, 下午買手信行街
我玩完羅馬對鞋就蝕左
德國洗費又好貴 如果買埋鞋就真係中晚2餐都要食kabab
我去意大利個幾日 因為倫敦出事教宗又黎 所以set晒road block又超多警察軍人好安全

但意大利5,6日只係夠2個city, 羅馬一定要3日仲要chur到爆 3日半晚車走最好

梵蒂岡足一日無得諗

鬥獸場+roman forum+山 上半日,
羅馬浴場(收4:30)+ 真理之口(收5) +st john lateran+金字塔 剩低下半日

剩低許願池 萬神 santa maria 上半日, 下午買手信行街
我玩完羅馬對鞋就蝕左
德國洗費又好貴 如果買埋鞋就真係中晚2餐都要食kabab

我應該唔洗瞓趕路
啱啱去咗Grand Theatre de Lucie
尋日去海邊撚咗陣狗

去咗一間台灣blogger推介嘅餐廳
埋單十五歐一個人,我frd比

眼光光到九點

樓主件褸係咩牌子?暖唔暖

columbia,好暖

落雪頂得住嗎?大概咩價位 唔該樓主

我覺得應該okay
因為佢入面有保暖抓毛層
我買嗰陣千八
更正返個名
應該係Gran Teatre del Liceu
比咗€16,有50mins嘅guide(唔比入唔到)
但overall我覺得抵比嘅,佢入面有名畫
又會簡介下個teatre嘅歷史

個frd今日走咗
其實同佢玩咗四日已經差唔多去晒重點景點
比我喺hostel fing一晚
聽朝再繼續日行三萬步去啲遠啲嘅地方玩

講下依幾日嘅行程先(不需chur都得)
25號:個frd十二點幾到巴塞,我哋喺附近行下先
去咗Barcelona Cathedral, Santa Maria del Mar
食咗個Paella€10.80(share)

仲去咗Park Güell,個公園係free嘅,但去糖果屋嗰邊要比錢(€7)
屌佢閂1830但1815已經唔比人排隊上roof
咁我比錢入嚟把撚啊
佢仲有個高迪博物館我哋無入
(18-29yrs old€4.5, general€5.5)
間屋係高迪住過around十年,仲擺咗啲佢設計嘅傢俬
夜晚我哋喺hostel附近間快餐店到食包(~€6)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞