[live]窮遊歐洲六十八日

1001 回覆
156 Like 10 Dislike
雖然book咗間好濕鳩嘅酒店,但我哋都覺得威尼斯好值得嚟
我諗係歐洲無乜大陸人嘅一個地方

買咗隻€3.99嘅春雞返酒店做宵夜
食飽聽朝一早起身又要趕路

遲d會唔會食意大利雪糕

會,一定會
今日見到啲賣相無巴塞咁吸引,我無食

意粉係咪特別正

好驚返到香港食唔返

意大利pizza

雖然做過兩間意大利餐廳
但我淨係識margherita
無上到頂,唔夠時間
依家搭火車去緊威尼斯

黑人真係好乞人憎

咁快又走

都話意大利好chur
依家喺威尼斯食緊意粉

無追晒成個post

我差唔多一日一個city
留名先

多謝
Lm

多謝
冇追幾日,來了來了意大利來了
樓主記得多圖
意大利邊到?
絲打西班牙你點防小偷啊 我好驚小偷

喺巴塞我電話銀包都擺背囊,但無人偷
其實我有啲覺得係我哋放大咗人哋
好似香港都會有人偷嘢咁
我喺法國幫人買完chanel揸住佢行咗成日街都無事
法國我就有用鎖鎖背囊
但入親商場都要開袋好麻煩
米蘭我驚到仆街,真係有用個隱形腰包
但成件事又係我多餘咁

可以盡量着啲有內袋嘅外套,我見法妹都係咁
意大利邊到?

依家喺威尼斯
寄咗postcard比你啦喺巴黎機場

威尼斯無大陸人
絲打你係咪去錯地方
冇追幾日,來了來了意大利來了
樓主記得多圖

喺巴黎,日日都攰到仆街,我咩相都唔想執

威尼斯無大陸人
絲打你係咪去錯地方

歐洲人一定多過大陸人
大陸無復活節假嫁嘛

威尼斯無大陸人
絲打你係咪去錯地方

歐洲人一定多過大陸人
大陸無復活節假嫁嘛

得清明

喺巴賽La Rambla, Catalunya站附近應該係最多扒手,但偷嘢手法仲低莊過香港小偷,直接喺衫袋攞又大動作
電話證件銀包擺內袋就冇乜大問題架喇
世界上最好食嘅嘢應該係意粉

€13.90 Spaghetti in squid ink

€8.50 Lasagna

€14.90 海鮮大雜燴

米蘭嗰個好食啲

間嘢喺橋隔離,都好多人排隊,叫Pontini

喺巴賽La Rambla, Catalunya站附近應該係最多扒手,但偷嘢手法仲低莊過香港小偷,直接喺衫袋攞又大動作
電話證件銀包擺內袋就冇乜大問題架喇

我住嗰附近,除咗多露宿者無咩大問題

威尼斯無大陸人
絲打你係咪去錯地方

歐洲人一定多過大陸人
大陸無復活節假嫁嘛

得清明

多韓國人就真
啲啊朱媽,真係想一鳩嘢推佢哋落河
意大利竟然得幾日 好sad添

會唔會去Bologna啊?

因為要就返喺Santorini間酒店
我生日又想喺巴黎過,其實我都覺巴黎太多

威尼斯無大陸人
絲打你係咪去錯地方

歐洲人一定多過大陸人
大陸無復活節假嫁嘛

得清明

多韓國人就真

歐洲越唻越多韓國大媽

意大利真係一個好地方,
野超好食,又平,d人又friendly
法國佬...

sor我講野係hard sell,話哂細個係bologna住,有d bias

威尼斯無大陸人
絲打你係咪去錯地方

歐洲人一定多過大陸人
大陸無復活節假嫁嘛

得清明

多韓國人就真

歐洲越唻越多韓國大媽

啲韓國人又咁有錢嫁咩
我喺巴黎啲名店都見到好多韓國人

意大利真係一個好地方,
野超好食,又平,d人又friendly
法國佬...

sor我講野係hard sell,話哂細個係bologna住,有d bias

意大利人好咸濕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞