[Netflix] Marvel's Iron Fist 討論區

757 回覆
16 Like 9 Dislike
係咪無budget,都唔似英雄片

初期既合約係DD JJ LC IF Defender各一季共60集,有2億美金budget
其實每一部有相同既budget去拍
IF係前期準備做得差
又趕住拍

應該係不計Defender
一次過準備左一筆錢拍佢地四個
但拍完dd2季同jj之後d資金無左大半
所以之後lc同if同明顯是資金不足
但if仲大鑊係好耐先公佈選角
好後先拍,又要趕住3月播
因為之後要拍Defender
即lc都係無資金
if係無資金加無時間
原因可能中間打尖加做dd s2
但又不加資金
我估

訂新一季應該簽新合約掛

或者見你頭二套好評
留返d錢拍defender掛
個時雷神1同ca 1
都拍得不好啦
完全係趕時間拍的
唯一用處係令你認識依個角色

同感
The Defender先係重頭戲
要預多啲budget

就係請個奸角都唔小錢啦要

異形之母
‘Iron Fist’ Renewed for Season 2 at Netflix
http://variety.com/2017/tv/news/iron-fist-renewed-season-2-netflix-1202503174/

唔好再爛
‘Iron Fist’ Renewed for Season 2 at Netflix
http://variety.com/2017/tv/news/iron-fist-renewed-season-2-netflix-1202503174/

唔好再爛

重覆: 請個香港武指

唔好再爛

重覆: 請個香港武指

終於換咗個節目製作人
其實成套野有冇交代過Harold點解有不死身?
垃圾主角
一睇見佢個扯火樣扮X教授真係扯埋一份,以為佢會爆seed啦,點知係比人爆

開頭係精神病院入面個醫生都信左佢就係Denny,準備放佢走
話自己比和尚救左,做左武僧都算啦,無撚啦啦講埋自己係乜鳩iron fist
個醫生都幫佢兜話會唔會係佢發緊夢
都仲要死口話"我係iron fist,我可以一拳打爆牆"
有正常智商既人都唔信佢啦,跟住比人繼續困又係度嘈嘈嘈

fight scene下下打撚到跳舞咁
(不過外國人眼中都當功夫係跳舞咁嫁啦)
做武僧話晒比人訓練左15年,講到自己係乜乜living weapon
以為好撚打得啦,唔同普通打手
屌你老母係個貨櫃入場個場打戲
打一條友都打到半死咁濟

一返到公司持住自己大股東
以成本價賣隻新藥
話屌你老母真係好大既官威呀
其他人極力反對都完全唔聽人建議,一話鳩佢又來扯火
做和尚做到咁好火氣既咩,完全唔覺有修過心
IQ同EQ求其搵個路人都高過佢

btw colleen wing 好正

巴打同我諗嘅一樣
睇到嬲
睇左一半多d
Human Weapon真係好廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞