[Netflix] Marvel's Iron Fist 討論區

757 回覆
16 Like 9 Dislike
整體我覺得如果冇e13, 有75分左右
唔算得上差,早段的確幾拖下,但後段會有衝動睇落去,一直到e12 完之前係越嚟越正,但E13 真係超級唔得,完全顛覆我覺得Netflix 最起碼嘅水準嘅觀點,天台戰真係睇到我呆左。Ward 父子線突出過IF 主線好多,成套劇完全係呢條線推動,搞到IF 好被動,軸心成日側重喺Meachums 到,前段Ward 後段Harold 。
對比前幾套,我覺得整體嚟講
DD S1 90 > JJ 85 > DS S2 80(前段90,後段70) > IF 75> LC 60
LC 我係睇到想棄劇

LC 未有佢啊哥做煩膠之前係幾好睇
Ali 無死鬥到最後應該仲好睇

唔出diamondback或者鋪下季可能好啲

阿哥真係好撚煩
根本唔應該出13 集
由luke cage開始已經有拖戲feel
甚至DD S2 後半鋪到finale都有D吃力
IF頭五集根本冇必要
不斷講咁多兄妹造成ward搶哂戲
根本唔應該出13 集
IF頭五集根本冇必要

Iron Fist : Lost and found of the Rand

原來個段片入面既Iron Fist係咁既樣

型過主角多多聲

型咁多 屌你臨尾戴番個頭巾眼罩都好丫,都唔旨意你出多d招喇
其實bakuto係咪可以鋪好d講多d呢,一開始又講到madame gao咁撚驚佢
根本唔應該出13 集
IF頭五集根本冇必要

Iron Fist : Lost and found of the Rand

Iron Fist: House of Meachum
根本唔應該出13 集
IF頭五集根本冇必要

Iron Fist: House of Meachum

Iron Fist Begins - Part 1
defender強弱應該係Luke cage>iron fist>dd>jj

你肯定呢個iron fish夠dd打?

開到led拳既話應該夠
我對IF第一印象都可算係由marvel隻未來之戰,果陣見佢成條升龍咁飛出去打人,好似降龍十八掌咁,心諗套劇應該都打得幾型掛,起碼都比D遠攻,氣功黎睇呀大佬,冇都唔緊要,比D打擊感呀大佬 個FEEL好似N年前果D功夫片咁,一睇就睇得出就住打,都唔過癮,成套唯一型既就係13集果下震地 其他打交就好似RJ FEEL咁 明明好多人中左佢招氣拳飛到好遠,但個FEEL都唔似爆晒骨,重傷咁,仲差過DD

DD淨係Madam Gao個一掌都勁過人

太耐,唔記得左邊個madam gao
有冇睇下/形容下
其實bakuto係咪可以鋪好d講多d呢,一開始又講到madame gao咁撚驚佢

bakuto冇大佬feel又廢
defender強弱應該係Luke cage>iron fist>dd>jj

開到led拳既話應該夠

開鐵拳係咪打得入luke???

開到led拳既話應該夠

唔會 但luke應該內出血

開到led拳既話應該夠

隔山打牛
諗起luke吐血笑左
成套劇係睇wing 同ward比人撚狗咁撚
1948果個應該係orson randall黎
其實可唔可以揾番個好啲既武術指導
啲動作廢到呢。。

開到led拳既話應該夠

隔山打牛
諗起luke吐血笑左

呢個Iron fist 識hit and run

開到led拳既話應該夠

隔山打牛
諗起luke吐血笑左

屌唔好提
又想笑EP13
成套劇係睇wing 同ward比人撚狗咁撚

ward眼仔碌碌個樣

開到led拳既話應該夠

隔山打牛
諗起luke吐血笑左

屌唔好提
又想笑EP13

開到led拳既話應該夠

隔山打牛
諗起luke吐血笑左

屌唔好提
又想笑EP13

完美示範咩叫黑歷史

開到led拳既話應該夠

隔山打牛
諗起luke吐血笑左

屌唔好提
又想笑EP13

完美示範咩叫黑歷史

EP13劇透
最好笑編劇認為ward補尾刀咁Danny 就唔算殺佢
說好的corrupt your chi呢
我對IF第一印象都可算係由marvel隻未來之戰,果陣見佢成條升龍咁飛出去打人,好似降龍十八掌咁,心諗套劇應該都打得幾型掛,起碼都比D遠攻,氣功黎睇呀大佬,冇都唔緊要,比D打擊感呀大佬 個FEEL好似N年前果D功夫片咁,一睇就睇得出就住打,都唔過癮,成套唯一型既就係13集果下震地 其他打交就好似RJ FEEL咁 明明好多人中左佢招氣拳飛到好遠,但個FEEL都唔似爆晒骨,重傷咁,仲差過DD

有冇睇下/形容下

https://youtu.be/XlTID9HuU-o
高夫人咪madam gao....
係DD有出過,一掌打贏dd

有冇睇下/形容下

https://youtu.be/XlTID9HuU-o
高夫人咪madam gao....
係DD有出過,一掌打贏dd

係,咁多套都係同一個高夫人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞