[Netflix] Marvel's Iron Fist 討論區

757 回覆
16 Like 9 Dislike
睇完dd過黎睇if,會覺得if好on9
1. dd入面既手和會同個手和會既boss好撚勁,黎到if 成個手和會變左on9仔咁
2.if 啲打鬥場面真係普通,真係tvb個隻普通,點解要請香港武指
3. 1-3集悶撚到on9

但其實啲感情位都勉強叫做好睇
但睇完dd黎睇if會覺得if既反派手和會真係成班on9仔咁。但啲女主角好正,joy, colleen bb
結論,缺乏刺激元素

btw,dd武打場面真係
利申,睇左頭7集

城寨英雄都好過佢
覺得香港武打類型真係有一片天

香港武打世界第一

不過如果Finn Jones 得咁少時間就希望第二季會好啲

屌叫佢而家開始練詠春啦
一套功夫做主題既劇
比你開宗明義用武功
出面咁多武打戲比你又唔參考
defender強弱應該係Luke cage>iron fist>dd>jj
不過講時講 究竟Kun Lun 去左邊到呢
唔通開左保護罩?
Davos 變奸感覺上同 mordo 差不多
點解joy要咁做
點解joy要咁做

漫畫都好似有怨Danny
Ward 最好戲
個角色夠複雜
演員又deliver 到嗰種爭扎同成世人俾人操縱嗰種不滿
舉中指嗰下勁正
Ward 最好戲
個角色夠複雜
舉中指嗰下勁正

偉仔
Ward 最好戲
個角色夠複雜
舉中指嗰下勁正

偉仔

佢個角色真係最正
得佢算真係要面對啲困難選擇
同埋睇到佢個角式轉變 點樣一開始好似好威好串 變到中間成個受害者咁
唔似得主角條on9成季冇啦啦唔知爭扎乜鬼野 冇啦啦人地講半句就發爛炸 地獄式訓練左15年唔訓練下d eq
Ward 最好戲
個角色夠複雜
舉中指嗰下勁正

偉仔

佢個角色真係最正
得佢算真係要面對啲困難選擇
同埋睇到佢個角式轉變 點樣一開始好似好威好串 變到中間成個受害者咁
唔似得主角條on9成季冇啦啦唔知爭扎乜鬼野 冇啦啦人地講半句就發爛炸 地獄式訓練左15年唔訓練下d eq

最尾果句

原來個段片入面既Iron Fist係咁既樣

件衫

型過主角多多聲
我對IF第一印象都可算係由marvel隻未來之戰,果陣見佢成條升龍咁飛出去打人,好似降龍十八掌咁,心諗套劇應該都打得幾型掛,起碼都比D遠攻,氣功黎睇呀大佬,冇都唔緊要,比D打擊感呀大佬 個FEEL好似N年前果D功夫片咁,一睇就睇得出就住打,都唔過癮,成套唯一型既就係13集果下震地 其他打交就好似RJ FEEL咁 明明好多人中左佢招氣拳飛到好遠,但個FEEL都唔似爆晒骨,重傷咁,仲差過DD
MCU蟻俠都好打過鐵拳俠
我對IF第一印象都可算係由marvel隻未來之戰,果陣見佢成條升龍咁飛出去打人,好似降龍十八掌咁,心諗套劇應該都打得幾型掛,起碼都比D遠攻,氣功黎睇呀大佬,冇都唔緊要,比D打擊感呀大佬 個FEEL好似N年前果D功夫片咁,一睇就睇得出就住打,都唔過癮,成套唯一型既就係13集果下震地 其他打交就好似RJ FEEL咁 明明好多人中左佢招氣拳飛到好遠,但個FEEL都唔似爆晒骨,重傷咁,仲差過DD

DD淨係Madam Gao個一掌都勁過人

DD淨係Madam Gao個一掌都勁過人

IF真係輸晒個氣勢,係氣勢,一個英雄出場冇氣勢點得,LC 一出場,刀槍不入,火箭炮都打唔入 係人都驚左佢,DD惡魔,punisher地下判官拎住機關槍亂掃,IF小學雞,拎住個唔發光既拳頭亂fing
defender強弱應該係Luke cage>iron fist>dd>jj

你肯定呢個iron fish夠dd打?

你肯定呢個iron fish夠dd打?

我驚呢個iron fist連nobu都唔夠打
整體我覺得如果冇e13, 有75分左右
唔算得上差,早段的確幾拖下,但後段會有衝動睇落去,一直到e12 完之前係越嚟越正,但E13 真係超級唔得,完全顛覆我覺得Netflix 最起碼嘅水準嘅觀點,天台戰真係睇到我呆左。Ward 父子線突出過IF 主線好多,成套劇完全係呢條線推動,搞到IF 好被動,軸心成日側重喺Meachums 到,前段Ward 後段Harold 。
對比前幾套,我覺得整體嚟講
DD S1 90 > JJ 85 > DS S2 80(前段90,後段70) > IF 75> LC 60
LC 我係睇到想棄劇
唔算得上差,早段的確幾拖下,但後段會有衝動睇落去,一直到e12 完之前係越嚟越正,但E13 真係超級唔得,完全顛覆我覺得Netflix 最起碼嘅水準嘅觀點,天台戰真係睇到我呆左。Ward 父子線突出過IF 主線好多,成套劇完全係呢條線推動,搞到IF 好被動,軸心成日側重喺Meachums 到,前段Ward 後段Harold 。
DD S1 90 > JJ 85 > DS S2 80(前段90,後段70) > IF 75> LC 60
LC 我係睇到想棄劇

無e13 75
有e13幾分?
無人覺得joy好正咩

agger
靚女

好想同佢扑
LC 我係睇到想棄劇

LC 未有佢啊哥做煩膠之前係幾好睇
Ali 無死鬥到最後應該仲好睇
LC 我係睇到想棄劇

LC 未有佢啊哥做煩膠之前係幾好睇
Ali 無死鬥到最後應該仲好睇

唔出diamondback或者鋪下季可能好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞