[Netflix] Marvel's Iron Fist 討論區

757 回覆
16 Like 9 Dislike
睇咗頭5集
小弟學過下中西武術
我覺得武打場面唔差
突出返西方人睇中國功夫既特色

至於同dd比就一定差啲,dd係展現佢既節奏緊密既打戲,所以睇唔出咩門派招式可言,if就好明顯睇到招式套路同關節技等。套野冇你地班鍵戰講到咁差囉,不過頭5真係太少打戲。

同意, 係幾正 啲網上評論只係跟紅頂白, 唔使理
呢套我好有mood追, 反而dd, jj, lc好多時要捱

打鬥風格真係唔同

唔應該用黎比

IF醉拳果part其實OK

但真係嫌唔夠

不過對打真係唔太順,同埋冇打擊感,大部分時間每一拳都好軟,好難投入

唔知關唔關個功夫理念事
第3定4集果陣danny有話過colleen wing啲拳腳外功太重,提佢要用內勁
睇danny打交好多時佢都係借力打力所以睇落啲拳腳都軟奶奶咁款
4套入面得jj最低調冇人提過
Madame gao都唔識佢
反而其他三個個朵響好多
captain America of harlem
devil of hell's kitchen
guardian of k'un lun
三個都有朵

Colleen wing係daughter of the dragon
反而其他三個個朵響好多
三個都有朵

JJ要做PI架 有朵點搵食_
期望越大 失望越大
睇得出IF係打套路 唔同DD個種打法
但係作為打得贏shou lao
被選為保護崑崙既使者
會唔會太弱 就算半路出走 未滿師 都打得好狼狽
完全唔似可以保護崑崙

呢邊講完受左戒 個邊就同colleen 上床
個節奏有d怪

真係唔該 如果有S2 請個好d既武指 耍套路有d位加慢鏡 會正好多 係最尾打地型一下 打塔同打麒麟徒弟可以再打得好睇d

最興奮係見到1948 條紀錄片 個鐵拳型到
睇哂13集明白點解評價低 始終DD1最正
DD1->JJ->DD2->LC->IF

d動作場面一遠境即出事
學dd帶返個套 俾替身落場打啦

Dd唔戴套都唔差
睇咗頭5集
小弟學過下中西武術
我覺得武打場面唔差

至於同dd比就一定差啲,dd係展現佢既節奏緊密既打戲,所以睇唔出咩門派招式可言,if就好明顯睇到招式套路同關節技等。套野冇你地班鍵戰講到咁差囉,不過頭5真係太少打戲。

打鬥風格真係唔同

唔應該用黎比

但真係嫌唔夠

醉拳果part我覺得,if 差咗少少,起碼都轉兩三次套路啦,if 成場9打
今次IF 討論post 多人過之前Luke Cage 好多

因為colleen wing

唔算靚女但好有型

咁都唔算靚女?靚女到傻

唔算靚女但好有型

咁都唔算靚女?靚女到傻

係囉好靚好正
佢都有份拍game of thrones原來
睇咗頭5集
小弟學過下中西武術
我覺得武打場面唔差

打鬥風格真係唔同

唔應該用黎比

但真係嫌唔夠

醉拳果part我覺得,if 差咗少少,起碼都轉兩三次套路啦,if 成場9打

其實我係讚乞兒 ,IF真係幾亂黎
睇咗頭5集
小弟學過下中西武術
我覺得武打場面唔差

打鬥風格真係唔同

唔應該用黎比

但真係嫌唔夠

其實我係讚乞兒 ,IF真係幾亂黎

我覺得打周成麻麻地,打兩嘢又up兩句,打兩嘢又up兩句
成場架好唔暢快
最尾番去想點,冇晒人,咁點解成個地方唔見晒
留明先
反而其他三個個朵響好多
三個都有朵

JJ要做PI架 有朵點搵食_

我淨係諗到一個朵比jj
former sex slave of killgrave
最尾番去想點,冇晒人,咁點解成個地方唔見晒

可能錯過左時間 你見佢個廢柴frd都冇返去
Madame gao 係DD 霸氣啲 神秘啲 係if 有少少煩膠

唔算靚女但好有型

咁都唔算靚女?靚女到傻

係囉好靚好正
佢都有份拍game of thrones原來

GOT? 有無sex scene?
我都覺得以 netflix mcu 嚟講 iron fist 真係唔合格
其實netflix mcu係圍繞住主角內心運行 通常所謂要捱嘅位就係啲主角內心好掙扎 唔知下一步點好 之後成套野啲劇情就會充滿掙扎 東不成西不就 就好似jj中段 lc前段 但過左之後就會好爽 就好似一路同個主角身同感受咁

但iron fist完全唔係呢回事 Danny基本上到最後都仲係小學雞 成套野應該想探討Danny點睇iron fist呢樣野 但佢就係到盲信師傅教導 冇目的咁為崑崙而戰 但又係佢自己離開崑崙在先 到最後佢都冇正視過個問題 作為Danny佢更加失敗 公司搞到一獲泡 想做慈善家 做一陣又笠水 sorry Joy 成套野都係內心混亂 探討嘅議題又好多(殺人 俠義 身份 責任) 但冇野有結論

不過我都係狂煲一兩日睇哂 係學某啲巴打咁講 套野係好輕鬆 唔洗諗太多 因為Danny自己都冇諗過野 而且佢iron fist嘅力量就好似九尾咁 爆出黎就贏硬 就好似睇皇道動畫咁 其實比較似電影嘅英雄 但能力廢勁多咁 所以都係有睇嘅價值 當然唔少得講句 Colleen Wing都係好大動力 除左因為佢正 仲有係因為Danny成套野唯一做得最好最堅決嘅野就係媾左啊Colleen

btw 重點 想問吓大家覺得感情線會唔會跟貼返漫畫?misty+danny jj+lc 唔太想見到呢啲組合
我都覺得以 netflix mcu 嚟講 iron fist 真係唔合格
其實netflix mcu係圍繞住主角內心運行 通常所謂要捱嘅位就係啲主角內心好掙扎 唔知下一步點好 之後成套野啲劇情就會充滿掙扎 東不成西不就 就好似jj中段 lc前段 但過左之後就會好爽 就好似一路同個主角身同感受咁

但iron fist完全唔係呢回事 Danny基本上到最後都仲係小學雞 成套野應該想探討Danny點睇iron fist呢樣野 但佢就係到盲信師傅教導 冇目的咁為崑崙而戰 但又係佢自己離開崑崙在先 到最後佢都冇正視過個問題 作為Danny佢更加失敗 公司搞到一獲泡 想做慈善家 做一陣又笠水 sorry Joy 成套野都係內心混亂 探討嘅議題又好多(殺人 俠義 身份 責任) 但冇野有結論

不過我都係狂煲一兩日睇哂 係學某啲巴打咁講 套野係好輕鬆 唔洗諗太多 因為Danny自己都冇諗過野 而且佢iron fist嘅力量就好似九尾咁 爆出黎就贏硬 就好似睇皇道動畫咁 其實比較似電影嘅英雄 但能力廢勁多咁 所以都係有睇嘅價值 當然唔少得講句 Colleen Wing都係好大動力 除左因為佢正 仲有係因為Danny成套野唯一做得最好最堅決嘅野就係媾左啊Colleen

btw 重點 想問吓大家覺得感情線會唔會跟貼返漫畫?misty+danny jj+lc 唔太想見到呢啲組合

Misty同Danny散左好耐
呢套係我繼DD後最期待之作,但明顯係最虎頭蛇尾嘅作品,主線劇情薄弱,劇情好拖,動作戲打得仲無Dd咁拳拳到肉,喂呀哥Danny應該係咁多個入面最好打個個黎架,出到黎效果高不成低不就,穿替身嘅shot多不勝數(呢點有鑒於佢無帶面具)

The Hand明明係忍者軍團黎架嘛 ,但係IRon Fist入面變到似Sleeping Dog黑社會多d 有場好似仲揸槍tim,希望係我記錯啦,劇情好有趕Deadline嘅感覺。Any肥呢套令我有d擔心Punisher

Misty同Danny散左好耐

咁都好啲 希望keep住咁 Claire同 Luke都好好 唔太想轉做Jessica
呢套係我繼DD後最期待之作,但明顯係最虎頭蛇尾嘅作品,主線劇情薄弱,劇情好拖,動作戲打得仲無Dd咁拳拳到肉,喂呀哥Danny應該係咁多個入面最好打個個黎架,出到黎效果高不成低不就,穿替身嘅shot多不勝數(呢點有鑒於佢無帶面具)

The Hand明明係忍者軍團黎架嘛 ,但係IRon Fist入面變到似Sleeping Dog黑社會多d 有場好似仲揸槍tim,希望係我記錯啦,劇情好有趕Deadline嘅感覺。Any肥呢套令我有d擔心Punisher

Punisher反而唔撚驚
上面巴打講中晒
Danny呢個角色係成套劇無咩思考同掙扎
比人撚雀咁撚 完全係一個未滿師既細路仔走出黎乜都唔識

Punisher反而唔撚驚

最正嘅配角
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞