[Netflix] Marvel's Iron Fist 討論區

757 回覆
16 Like 9 Dislike
睇完

我會排DD1=DD2 > JJ > IF
LC未睇

IF打戲、劇情、人物描寫都唔夠DD/JJ拍得好

btw一直唔太明點解好多人覺得DD2差過DD1好多
我覺得DD2借出elektra同punisher帶出murdock既moral conflict到最後佢選擇embrace DD呢個identity
絕對唔差過DD1對反派既描寫

elektra 同punisher 做得好好令到套劇更好睇 仲有foggy 同karen page 果面都係

描寫夠立體: 法律/私刑;朋友/事業;師傅/情人;盲/聽;公義/信仰……好多矛盾位去掙扎選擇同對比

d人認為dd2不足之處係Matthew同Elektra條八婆搞sex scenes

elektra 依種女人都幾正
不過colleen wing 先係forever love

Elektra 好seductive

Elektra or Colleen?

colleen without doubt
樣甜 眼大 有身材 有愛心 專一 處女(好似係) 為danny放棄一切

elektra manipulating bad girl type先正

描寫夠立體: 法律/私刑;朋友/事業;師傅/情人;盲/聽;公義/信仰……好多矛盾位去掙扎選擇同對比

d人認為dd2不足之處係Matthew同Elektra條八婆搞sex scenes

樣甜 眼大 有身材 有愛心 專一 處女(好似係) 為danny放棄一切

elektra manipulating bad girl type先正

你m屬性我唔怪你
原來拍打鬥戲之前15 mins 百花騎士先開始排練 schedule太趕
跟住健身用左三個禮拜

條友好紅咩?

Production schedule 太趕呀
睇完

LC未睇

我覺得DD2借出elektra同punisher帶出murdock既moral conflict到最後佢選擇embrace DD呢個identity

elektra 同punisher 做得好好令到套劇更好睇 仲有foggy 同karen page 果面都係

elektra同matt啲love scene點都好過IF同colleen啦
matt最尾嗰集叫elektra同佢一齊去避世嗰到

elektra正好多
原來拍打鬥戲之前15 mins 百花騎士先開始排練 schedule太趕
跟住健身用左三個禮拜

條友好紅咩?

淨係got果陣演過on9仔
估唔到咁快比人角色定型

做到marvel任何一套既主角都係令自己身價爆升同紅既最快方法
就算marvel唔叫你操,你自己都操FIT啦下話,用三星期健身?
明顯條友真人都係無咩腦

最少要學下做戲先啦
cast佢係咪純粹個樣似????

夠平

CHARLIE COX都平
但人地拍 DD之前PRO到跟盲人訓練過
睇完

LC未睇

比佢瘋狂玩
睇完

LC未睇

睇dd2見到elecktra就唔想睇
Matt Karen
好奇睇下 rotten tomato d rating

luke cage 96%
dd2 76%
jessica jones 93%
dd1 98%

iron fist 19%

You've done it

佢個rating係計頭6集定成季怪怪地咁

dd2點都好過lc啦

Luke Cage喺香港評價差啲唔多唔少係因為唔理解黑人文化

dd2 76%
dd1 98%

dd2點都好過lc啦

Luke Cage喺香港評價差啲唔多唔少係因為唔理解黑人文化

luke cage由頭正到尾喎

dd2 76%
dd1 98%

dd2點都好過lc啦

Diamondback 最尾件甲真係好柒,開頭以為咩神秘武器咁巴閉,一著出場真係睇到笑出聲

dd2 76%
dd1 98%

dd2點都好過lc啦

Diamondback 最尾件甲真係好柒,開頭以為咩神秘武器咁巴閉,一著出場真係睇到笑出聲

hammer 咪賣啲垃圾畀你啲小團體
睇得好辛苦
本身諗住dd甚至jj 啲打戲都幾正 咁if呢套主打功夫嘅打戲會j出血
點撚知咁撚樣
個主角又on9 樣又柒 個身型又柒 話佢練撚左15年 gym都唔做下 又成撚日除衫 好彩有jessica henwick補血
主角on9 反派又冇特色 戲情又唔用腦又唔緊湊
仲衰過dc嗰幾套電視劇
無人覺得joy好正咩
唔好睇
終於睇完
諗住佢頭幾集on9之後會正常返
點知成季都on9
成季夾埋都唔知有無用左10次發光拳
仲有練左15年打散仔都要打咁耐
同埋劇情寫得好差下
最尾boss居然係個uncle?
仲要執棍去打
練左15年但要同個係閣樓打沙包呀叔打咁耐
12集完左佢咪算數
唔好睇
終於睇完
諗住佢頭幾集on9之後會正常返
點知成季都on9
成季夾埋都唔知有無用左10次發光拳
仲有練左15年打散仔都要打咁耐
同埋劇情寫得好差下
最尾boss居然係個uncle?
仲要執棍去打
練左15年但要同個係閣樓打沙包呀叔打咁耐
12集完左佢咪算數

最後懶係要扭劇情咁 個joy突然變到好想殺死個on9仔iron fist
13集劇透
佢SETUP左法拉墨有打拳, 有情緒問題但最尾居然係古惑仔式拎架撐互歐真係笑死 仲要第一下已經可以收佢檔都要淆, 淨係諗起打機D BOSS要打幾次先可以用QTE
睇完dd過黎睇if,會覺得if好on9
1. dd入面既手和會同個手和會既boss好撚勁,黎到if 成個手和會變左on9仔咁
2.if 啲打鬥場面真係普通,真係tvb個隻普通,點解要請香港武指
3. 1-3集悶撚到on9

但其實啲感情位都勉強叫做好睇
但睇完dd黎睇if會覺得if既反派手和會真係成班on9仔咁。但啲女主角好正,joy, colleen bb
結論,缺乏刺激元素

btw,dd武打場面真係
利申,睇左頭7集
1. dd入面既手和會同個手和會既boss好撚勁,黎到if 成個手和會變左on9仔咁
2.if 啲打鬥場面真係普通,真係tvb個隻普通,點解要請香港武指

但睇完dd黎睇if會覺得if既反派手和會真係成班on9仔咁。但啲女主角好正,joy, colleen bb
結論,缺乏刺激元素

利申,睇左頭7集

唔係講笑TVB 啲打鬥應該贏到佢😂😂😂
無人覺得joy好正咩

agger
靚女

結論,缺乏刺激元素

利申,睇左頭7集

城寨英雄都好過佢
覺得香港武打類型真係有一片天

結論,缺乏刺激元素

利申,睇左頭7集

城寨英雄都好過佢

香港武打世界第一

不過如果Finn Jones 得咁少時間就希望第二季會好啲
睇完

LC未睇

紅字
雖然故事的確冇咁平面
但係學影評話齋: it takes forever for something to happen
麻麻地

結論,缺乏刺激元素

利申,睇左頭7集

城寨英雄都好過佢

香港武打世界第一

不過如果Finn Jones 得咁少時間就希望第二季會好啲

John wick 成功將香港武打推番去世界焦點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞