[Netflix] Marvel's Iron Fist 討論區

757 回覆
16 Like 9 Dislike
成套劇最撚婆媽係一開波相認果到

你過左15年人地點認得你個樣 仲要青梅竹馬係兩兄妹面前少少回憶都Up唔出
但係比人困住左,對住個心理醫生又講得出

你過左15年人地點認得你個樣 仲要青梅竹馬係兩兄妹面前少少回憶都Up唔出

重睇啦
所以結論係天台果幕係唔好就肯定嫁啦,但冇可能成套踩到一文不值咁

一個天台反成套劇囉,d 人都係

其實都唔係剩係平台果幕差
係整個英雄形象都整得好差
前面運到氣都係打一,兩拳就無氣
到中段開始差唔多全程連氣都運到唔,打爛仔交但係連d黑道嘍囉都係幾夠抽
到之後運氣治療要敵人教先識
成程成個傻仔咁俾人玩到柒點黎點去剩係識成隻蠻牛咁打直衝

其他幾套
dd全程打得好睇戲情又好
lc劇情麻麻,但佢至少俾到人睇刀槍不入果種霸氣
jj本身就唔係咩好勁既英雄,對住個痴撚線識mindcontrol既敵人劇情都算係咁
唯獨係呢套if名就係拳聖,不朽活武器
但d打鬥柒成咁真係唔知講乜好

其實真係好柒咩? 我覺得ok,打醉拳果度係幾似以前d功夫片,幾深刻

係,佢啲細微位好正,例如佢比人打到嘔血,呢啲位都係致敬中國武俠片

認真 睇返七十年代邵氏武打片仲好
睇佢打功夫好似睇緊D老友記做早操咁
Danny經歷咁多劫難又打龍又話train過內心平靜
結果又係好似高夫人咁講 一個死𡃁仔
習武習左十五年內在無成長都可以做IF
反而最好睇係高夫人 一出黎個氣場同智慧帶動成套劇
睇完第二集,真係好難頂
悶到癲
睇完第二集,真係好難頂

中段好啲
硬係覺得主角忍屎忍得好辛苦 想向人解釋自己食錯左另一個空間既野食而搞肚痛但冇人信
每次有人關心佢 都好似觸發到佢活塞肌咁
睇完第二集,真係好難頂

主睇女主就掂架喇
睇完第二集,真係好難頂

主睇女主就掂架喇

劇情已經去到雞肋級別
完全係拖慢嚟做,搞到啲人好似弱智咁
睇到第7集,可唔可以換過個武指?
第三第四集好咗少少,起碼有啲嘢睇
但係斧頭幫嗰幕,我真係大聲笑咗出嚟

佢唔係講唔出

係佢唔講....幾次都唔講, 得一次有講就係上左WARD 架車有講細個D 野

但對住JOY 就後期先講, 一早講已經認到
iron fist d 打鬥無DD 咁好睇

不過COLLEEN 正
仲話自己係living weapon

living weapon my ass
其實唔太明點解個妹咁爭阿哥同Danny
Ward都俾晒證據joy 係Harold 一直安排成堆野 再去害Danny
根本ward 係好保護joy
但最尾佢嬲晒ward 同Danny 咁

S1咪就係講佢被教導係living weapon,點知出到嚟都唔係好勁,因為佢心入面仲有迷茫,無法自如控制氣
Legion完勝

S1咪就係講佢被教導係living weapon,點知出到嚟都唔係好勁,因為佢心入面仲有迷茫,無法自如控制氣

只係個食過夜粥既有錢仔
Legion完勝

我都有睇
唔同風格啦
Legion 另類啲
IF 就為Defenders 鋪路
Legion完勝

我都有睇
唔同風格啦
Legion 另類啲

Legion完勝

我都有睇
唔同風格啦
Legion 另類啲

唔應該相提並論
所以結論係天台果幕係唔好就肯定嫁啦,但冇可能成套踩到一文不值咁

一個天台反成套劇囉,d 人都係

其實都唔係剩係平台果幕差
係整個英雄形象都整得好差
前面運到氣都係打一,兩拳就無氣
到中段開始差唔多全程連氣都運到唔,打爛仔交但係連d黑道嘍囉都係幾夠抽
到之後運氣治療要敵人教先識
成程成個傻仔咁俾人玩到柒點黎點去剩係識成隻蠻牛咁打直衝

其他幾套
dd全程打得好睇戲情又好
lc劇情麻麻,但佢至少俾到人睇刀槍不入果種霸氣
jj本身就唔係咩好勁既英雄,對住個痴撚線識mindcontrol既敵人劇情都算係咁
唯獨係呢套if名就係拳聖,不朽活武器
但d打鬥柒成咁真係唔知講乜好

我諗係佢想比個機會佢成長姐
因為if 既敵人又唔係華咩超能人
佢真係拳聖咁擺落依到又真係殺雞用牛刀 ..
Danny 其實幾似武俠片啲主角
要啲時間成長
生番個腦先

agger,比d 耐性啦大家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞