[Netflix] Marvel's Iron Fist 討論區

757 回覆
16 Like 9 Dislike
其實下下用dd 既角度去睇IF ,一定覺得唔好睇啦
IF 手腳軟奶奶咁其實係要突出佢個個打鬥既唔同
如果要睇DD 既打鬥,咁剩係睇DD 都得啦,拍IF 做乜。Power ranger 都唔會成隊都係紅戰士啦
點解要用外家拳既角度去話內家拳唔同就係唔好?
不過IF 有時係d 動作打得唔夠靚係因為個主角冇套粒住佢,等替身幫佢打姐。
我就覺得IF 好撚好睇,DD 有時反而要捱
利申: 兩套都好撚鍾意,學過太極,詠春同自由搏擊。

我覺得IF 既打鬥唔算差(同一般既鬼佬打戲比較)
劇情先係最大問題

講得出打鬥無問題肯定將ep13由記憶入面删除

睇到12,暫時都覺得冇乜問題

睇完13記得寫下感受。。。

office果下爆地唔洗講啦
主要講天台果幕
佢隻手受傷同情緒唔穩定
所以連iron fist都召唔到
你想可以點打得好睇
成日係到嫌三嫌四既人究竟有冇用心睇下套劇既細微位
淨係識係到跟紅頂白

1. 對象只係一個打閑打下沙包既普通人,你肯定無Iron Fist 就唔夠佢打?
2. Hit And Run
3. 爛仔交情節
你肯定果場戲無問題?

其實咁諗啦 果個始終係佢uncle 情緒又唔穩定既情況下好難發揮水準

主要講天台果幕
佢隻手受傷同情緒唔穩定
你想可以點打得好睇
淨係識係到跟紅頂白

1. 對象只係一個打閑打下沙包既普通人,你肯定無Iron Fist 就唔夠佢打?
3. 爛仔交情節
你肯定果場戲無問題?

其實咁諗啦 果個始終係佢uncle 情緒又唔穩定既情況下好難發揮水準

修行十鳩幾年拳法一句情緒不穩就咩都唔記得曬算。
人地有槍你要偷襲都合理,到你偷襲到人成個人扑低,槍都跌撚埋你都鳩縮即時跑走都算。
你隨手拎起條鐵通同個普通人格劍仲要輸到俾人一野扑濕係咩一回事?
唔好話主角垃圾,同The Hand同FD打都係出唔到Iron fist同樣都可以打得好爽快。
成個天台戰就係編劇腦裝屎系列
由拳中槍果度之後打戲動作唔好話連貫,連一拳比人睇佢有習過武都可以無。
既然成個拎鐵通格劍一D用都無,倒不如拍主角想徒手反擊不果被扑濕無咁嬲。
根本EP13天台戰就係IF成套甚至Netflix MCU入面最垃圾動作場面。

主要講天台果幕
佢隻手受傷同情緒唔穩定
你想可以點打得好睇
淨係識係到跟紅頂白

3. 爛仔交情節
你肯定果場戲無問題?

修行十鳩幾年拳法一句情緒不穩就咩都唔記得曬算。
人地有槍你要偷襲都合理,到你偷襲到人成個人扑低,槍都跌撚埋你都鳩縮即時跑走都算。
你隨手拎起條鐵通同個普通人格劍仲要輸到俾人一野扑濕係咩一回事?
唔好話主角垃圾,同The Hand同FD打都係出唔到Iron fist同樣都可以打得好爽快。
成個天台戰就係編劇腦裝屎系列
由拳中槍果度之後打戲動作唔好話連貫,連一拳比人睇佢有習過武都可以無。
既然成個拎鐵通格劍一D用都無,倒不如拍主角想徒手反擊不果被扑濕無咁嬲。
根本EP13天台戰就係IF成套甚至Netflix MCU入面最垃圾動作場面。

佢情緒問題其實唔止果陣有,基本上係成套劇既一個議題,所以舖排合理。

另外岩岩我立論係成套劇唔係比人講到咁唔好睇囉,淨武打來講過,天台係垃圾動作場面我同意你呀,但你睇下jj同lc先講最垃圾啦。

老老實實,你睇番個post頭幾頁,我睇完係評佢好過lc,不過ep13係最垃圾。
不如你講jj同lc有咩打戲垃圾得過IF天台?我好耐未試過有一場打戲可以睇到我想即時熄機唔撚睇。
JJ全部都中規中矩,無一場驚喜,無一場失望。
LC連埋boss戰在內動作場面都偏高質,只不過劇情偏柒,後面太拖,所以我自己先排if>lc
你咁鍾意比較我又同你比,
dd s2公認好啦嗎,但其實dd都好唔合理,仲要大家都係天台果幕。
1.明明開頭未打成班軍團咁,開打啲人消失咗大半。
2. 佢地打到十足單挑咁,公平競爭咩依家
3.條女擋碌野死果下好夾硬,為中而中,為死而死
4 條女死咗大家停曬手圍圈哀悼算點

5. 罰叔太型棍

所以dd2個分係俾果埸垃低曬
Dd s2果場當日舊登討論post都係圍插
結論:
西方拳>>>>中國武術
其實下下用dd 既角度去睇IF ,一定覺得唔好睇啦
IF 手腳軟奶奶咁其實係要突出佢個個打鬥既唔同
如果要睇DD 既打鬥,咁剩係睇DD 都得啦,拍IF 做乜。Power ranger 都唔會成隊都係紅戰士啦
點解要用外家拳既角度去話內家拳唔同就係唔好?
不過IF 有時係d 動作打得唔夠靚係因為個主角冇套粒住佢,等替身幫佢打姐。
我就覺得IF 好撚好睇,DD 有時反而要捱
利申: 兩套都好撚鍾意,學過太極,詠春同自由搏擊。

我覺得IF 既打鬥唔算差(同一般既鬼佬打戲比較)
劇情先係最大問題

講得出打鬥無問題肯定將ep13由記憶入面删除

睇到12,暫時都覺得冇乜問題

睇完13記得寫下感受。。。

主要講天台果幕
佢隻手受傷同情緒唔穩定
你想可以點打得好睇
淨係識係到跟紅頂白

睇左,完全唔覺有問題。
d 人為屌而屌。
iron fist 唔係刀槍不入
比人槍中隻手,我都想問點打得好睇
係咪要遇神殺神遇佛殺佛套野先好睇
同埋iron fist eq 低個d, 佢係山上面最多日日打下交阿之類,冇諗過返到嚟可以個世界咁黑暗,仲要知道點解依十五年嚟咁痛苦既秘密。係咪咁又要施主,善哉善哉先叫好睇呢?
仲有依個只係s1, 一套Tv 既野緊係慢慢成長
如果s1就成個神咁冇進步空間咪又係到屌
我覺得好好睇
dd s2公認好啦嗎,但其實dd都好唔合理,仲要大家都係天台果幕。

5. 罰叔太型棍

d 人成日睇合唔合理,其實dd 一個盲佬咁勁都好唔合理,拳頭識發光都唔合理。睇咪睇囉,d 人又要睇又要屌

5. 罰叔太型棍

所以dd2個分係俾果埸垃低曬
Dd s2果場當日舊登討論post都係圍插

1. 其實一開波dd同日本仔打緊果時elektra 係後面殺曬
2. 同上,到後面死淨幾個忍者,唔插手boss戰
3. 明明elektra 唔阻止dd就死,如果你咁講所有人都為死而死啦
4. 你知唔知dd2 the hand就係想要elektra服從?
5. 係型,不過射得幾槍
我覺得係choreograph+鋪排既問題
你睇John Wick比人綁手綁腳都可以打得好睇
一擊脫離果到就肯定bug黎架喇
姐係最終BOSS戰可唔可以用心少少
想問下最後有無戰衣?
想問下最後有無戰衣?

段片有
想問下最後有無戰衣?

段片有

邊段片

5. 罰叔太型棍

d 人成日睇合唔合理,其實dd 一個盲佬咁勁都好唔合理,拳頭識發光都唔合理。睇咪睇囉,d 人又要睇又要屌

你講果d係原著角色設定,人地講緊電視劇情編排設計
佢話係黎自另一個空間,係咪即係dr strange 既概念?拳頭變硬都係好似strange 咁借其他空間既能量?

5. 罰叔太型棍

d 人屌danny 智障wor
個編排就係話佢係山十五年
入返世,又見到咁多黑暗野。
所以先成日暴走
有問題?

5. 罰叔太型棍

d 人屌danny 智障wor
個編排就係話佢係山十五年
入返世,又見到咁多黑暗野。
所以先成日暴走
有問題?

你重睇ep13啦,關咩danny智障事 成場天台打戲根本就係套劇最大敗筆
天台場劇冇啦啦玩格劍
我情願iron fist硬食2棍之後,第3棍人地打頭,佢揾手擋,情急之下發動技能,整斷人地枝棍算
好多人話E13場打戲唔掂, 但DANNY 一開波,

右手俾槍打爆左喎 , 力臂用唔到, 咁點打 ,

後尾格劍都係渣唔實支棍, 打唔到, 所以最後都係用腳踼BOSS

入碌處到, 人地細節位有交待架喎, 好似冇人理
好多人話E13場打戲唔掂, 但DANNY 一開波,

右手俾槍打爆左喎 , 力臂用唔到, 咁點打 ,

後尾格劍都係渣唔實支棍, 打唔到, 所以最後都係用腳踼BOSS

入碌處到, 人地細節位有交待架喎, 好似冇人理

有交待唔代表合理
格劍果幕由頭到尾都唔應該存在
BTW Danny唔係用受傷果隻手拎鐵通
套野最可取之處係 jessica henwick 真係好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞