[Netflix] Marvel's Iron Fist 討論區

757 回覆
16 Like 9 Dislike
所以結論係天台果幕係唔好就肯定嫁啦,但冇可能成套踩到一文不值咁

一個天台反成套劇囉,d 人都係

其實都唔係剩係平台果幕差
係整個英雄形象都整得好差
前面運到氣都係打一,兩拳就無氣
到中段開始差唔多全程連氣都運到唔,打爛仔交但係連d黑道嘍囉都係幾夠抽
到之後運氣治療要敵人教先識
成程成個傻仔咁俾人玩到柒點黎點去剩係識成隻蠻牛咁打直衝

其他幾套
dd全程打得好睇戲情又好
lc劇情麻麻,但佢至少俾到人睇刀槍不入果種霸氣
jj本身就唔係咩好勁既英雄,對住個痴撚線識mindcontrol既敵人劇情都算係咁
唯獨係呢套if名就係拳聖,不朽活武器
但d打鬥柒成咁真係唔知講乜好

其實真係好柒咩? 我覺得ok,打醉拳果度係幾似以前d功夫片,幾深刻

係,佢啲細微位好正,例如佢比人打到嘔血,呢啲位都係致敬中國武俠片

跟住detail 睇真係好正,同埋鍾意kungfu
唔好當打mma 咁先得架
Legion完勝

我都有睇
唔同風格啦
Legion 另類啲
IF 就為Defenders 鋪路

legion真係頂唔順,捱咗兩集投降
如果唔係ward 做得咁好,呢套野真係垃圾
未試過睇一套野, 個男主角可以咁唔討好, 唔靚仔, 練武之人身型唔fit, 角色性格on99又衝動, 以為自己好好打, 又成日打閒角都打到死死下. 如果唔係為左睇條女, 一早棄左劇.
咁快冇人討論
劇情我覺得還可以接受
但係啲打鬥場面真係好難睇得投入
有一幕無啦啦有條友係度打啲不倫不類嘅醉拳
外國觀眾更加唔會明條友做緊咩
咁快冇人討論

無計啦,一次過出晒,好多都係睇晒先討論,仲要呢套麻麻地(睇Ward,女主除外) 想當年DD好似都係爆1個post左右
強國乞衣英文都好過你
幾好睇Ward同colleen不過都係dd正好多
強國乞衣英文都好過你

Colleen
咁快冇人討論

今次算多人嫁喇
之前Luke Cage 個post
十幾頁就收皮
睇左4集真係好撚垃圾
練撚左15 年
同普通人打都比人打到閪咁
睇左4集真係好撚垃圾
練撚左15 年

咁佢又真係冇嗰種超級英雄一拳打撚到你仆街嗰啲感覺嘅
功夫黎講我覺得算接受到 始終唔係亂打一通咁 不過我覺得隻手光左講佢focus chi嗰個位可以描述得好啲 例如打到後期其實可以試下隻手著光一拳打到人仆街咁 最有睇頭已經係第13集一野鋤地嗰下爆哂玻璃 希望下季會好啲
有無人覺得Colleen Wing有D似JW

有啲似
睇左4集真係好撚垃圾
練撚左15 年

咁佢又真係冇嗰種超級英雄一拳打撚到你仆街嗰啲感覺嘅
功夫黎講我覺得算接受到 始終唔係亂打一通咁 不過我覺得隻手光左講佢focus chi嗰個位可以描述得好啲 例如打到後期其實可以試下隻手著光一拳打到人仆街咁 最有睇頭已經係第13集一野鋤地嗰下爆哂玻璃 希望下季會好啲

大佬呀
打拳果d拳手練十幾年都唔會比班人打到閪咁啦
除左女主角真係唔知有乜鳩好睇
垃圾戲
好垃圾,飛住睇頭六,頂唔順追唔到落去
男就演技差唔在講(佢咩對白都要郁住個頭講你地留意下)
痴線兩條友夜探碼頭,係咁行兩步就停低談情係咪想等人發現啊?
之後打鬥差到一個點,貨櫃保安明明比佢扭斷左隻左手,轉頭可以繼續用左手揮刀
bakuto收埋段片顯示iron fist應該係好撚勁的,可以雙手+長用,
danny 單手用一次就無,真係廢到無朋友
bakuto收埋段片顯示iron fist應該係好撚勁的,可以雙手+長用,

Danny係新手

Danny係新手

希望喺defenders 打返好少少唔好咁廢
好垃圾,飛住睇頭六,頂唔順追唔到落去
男就演技差唔在講(佢咩對白都要郁住個頭講你地留意下)
痴線兩條友夜探碼頭,係咁行兩步就停低談情係咪想等人發現啊?
之後打鬥差到一個點,貨櫃保安明明比佢扭斷左隻左手,轉頭可以繼續用左手揮刀

七開始好睇 十三又難睇番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞