[Netflix] Marvel's Iron Fist 討論區

757 回覆
16 Like 9 Dislike
呢套野可以睇得出外國人覺得中國文化同功夫係點,把中國劍真係好正
我對IF第一印象都可算係由marvel隻未來之戰,果陣見佢成條升龍咁飛出去打人,好似降龍十八掌咁,心諗套劇應該都打得幾型掛,起碼都比D遠攻,氣功黎睇呀大佬,冇都唔緊要,比D打擊感呀大佬 個FEEL好似N年前果D功夫片咁,一睇就睇得出就住打,都唔過癮,成套唯一型既就係13集果下震地 其他打交就好似RJ FEEL咁 明明好多人中左佢招氣拳飛到好遠,但個FEEL都唔似爆晒骨,重傷咁,仲差過DD

DD淨係Madam Gao個一掌都勁過人

太耐,唔記得左邊個madam gao
有冇睇下/形容下

https://youtu.be/XlTID9HuU-o
高夫人咪madam gao....
係DD有出過,一掌打贏dd

係,咁多套都係同一個高夫人

佢喺office嗰場戲都有隔空一掌震開IF啦
我對IF第一印象都可算係由marvel隻未來之戰,果陣見佢成條升龍咁飛出去打人,好似降龍十八掌咁,心諗套劇應該都打得幾型掛,起碼都比D遠攻,氣功黎睇呀大佬,冇都唔緊要,比D打擊感呀大佬 個FEEL好似N年前果D功夫片咁,一睇就睇得出就住打,都唔過癮,成套唯一型既就係13集果下震地 其他打交就好似RJ FEEL咁 明明好多人中左佢招氣拳飛到好遠,但個FEEL都唔似爆晒骨,重傷咁,仲差過DD

DD淨係Madam Gao個一掌都勁過人

太耐,唔記得左邊個madam gao
有冇睇下/形容下

https://youtu.be/XlTID9HuU-o
高夫人咪madam gao....
係DD有出過,一掌打贏dd

係,咁多套都係同一個高夫人

佢喺office嗰場戲都有隔空一掌震開IF啦

講開OFFICE
無啦啦去13樓辦公果度好ON9
得一個大波秘書同佢傾公事
極度兒戲
似阿婆搵廁所蕩失路多過THE HAND背後滲透左RAND多年
Defenders 繼續會有Colleen

有colleen 就夠
扔撚左個on9仔

佢係咁多套女主入面戲份最重果個,Karen,Trish同差婆都係出得幾集,唯獨佢係8集都有份

佢係咁多套女主入面戲份最重果個,Karen,Trish同差婆都係出得幾集,唯獨佢係8集都有份

elektra都係出8集

佢似boss多d
唔知Weaver 會點玩法呢
佢應該會做得幾有霸氣

佢似boss多d

我估佢會變the hand boss 性情大變
睇左幾集呢套野真係完美示範點樣將美劇拍到又悶又老土
依家好多劇已經去到電影製作level 睇住呢套劇好似返番10年前咁 可能唔止
依家好多劇已經去到電影製作level 睇住呢套劇好似返番10年前咁 可能唔止

無撚埋丹爺以後中國功夫戲仲入唔入到外國市場
垃圾到仆街 等其他算
本來好期待... 睇完好失望
點解我會覺得套野好似GREEN ARROW

前面已經有巴打將段開場白改哂做danny rand
響我睇過嘅戲入面唔算最差
不過iron fist堅係廢

樂觀睇,係今集講佢戇鳩鳩
s2先正式成長
https://www.google.com.hk/amp/www.theverge.com/platform/amp/2017/3/21/14980216/iron-fist-problems-marvel-netflix-writing-villains-optics

有啲都講得幾啱
IF 既反派真係好弱
同埋13集真係多餘
根本8,9集已經好夠
https://www.google.com.hk/amp/www.theverge.com/platform/amp/2017/3/21/14980216/iron-fist-problems-marvel-netflix-writing-villains-optics

有啲都講得幾啱
IF 既反派真係好弱
同埋13集真係多餘
根本8,9集已經好夠

cut哂爭產戲份仲有無一半剩

同感
純粹為睇女
https://youtu.be/0JUvtfDPyDM

WARD好可愛

呢幕笑左好耐

呢度勁好笑,屌佢連收音都裝Q埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞