[Netflix] Marvel's Iron Fist 討論區

757 回覆
16 Like 9 Dislike
呢套係我繼DD後最期待之作,但明顯係最虎頭蛇尾嘅作品,主線劇情薄弱,劇情好拖,動作戲打得仲無Dd咁拳拳到肉,喂呀哥Danny應該係咁多個入面最好打個個黎架,出到黎效果高不成低不就,穿替身嘅shot多不勝數(呢點有鑒於佢無帶面具)

The Hand明明係忍者軍團黎架嘛 ,但係IRon Fist入面變到似Sleeping Dog黑社會多d 有場好似仲揸槍tim,希望係我記錯啦,劇情好有趕Deadline嘅感覺。Any肥呢套令我有d擔心Punisher

Punisher反而唔撚驚

最正嘅配角

似趕住湊夠人 出Team咁
上面巴打講中晒
Danny呢個角色係成套劇無咩思考同掙扎
比人撚雀咁撚 完全係一個未滿師既細路仔走出黎乜都唔識

掙扎

俾啲掙扎
打鬥場面
DD真係世界第一
果種刺激感 真係
呢套係我繼DD後最期待之作,但明顯係最虎頭蛇尾嘅作品,主線劇情薄弱,劇情好拖,動作戲打得仲無Dd咁拳拳到肉,喂呀哥Danny應該係咁多個入面最好打個個黎架,出到黎效果高不成低不就,穿替身嘅shot多不勝數(呢點有鑒於佢無帶面具)

The Hand明明係忍者軍團黎架嘛 ,但係IRon Fist入面變到似Sleeping Dog黑社會多d 有場好似仲揸槍tim,希望係我記錯啦,劇情好有趕Deadline嘅感覺。Any肥呢套令我有d擔心Punisher

Punisher反而唔撚驚

最正嘅配角

Jon Bernthal 真係handle 得好好
鐵漢柔情...
睇緊EP10
講撚夠果家人未?
關我柒事唔撚關心
講下Danny啦屌
比高夫人串幾句就發嬲好撚小學雞
打鬥場面
DD真係世界第一
果種刺激感 真係

樓梯嗰場打到冬蔭功咁
Danny個師兄同青梅竹馬黑化描述太少

周成原本好有潛力成為講述點令主角武功提升既角色(麒麟弟子,個設定好正),可惜一集收皮,希望第二季出返黎
終於睇哂,其實都真係幾麻麻 ,有幾集直頭skip住睇

除左佢之外其他series都會拍新一季,希望iron fist開到第二季,大把題材可以講
Netflix 宣傳到if 好似大師 好勁咁,但其實係一個廿幾歲都心智未成熟既小學雞成長故事黎架ma?未學滿師偷走出山,四圍同人講自己係iron fist 又話自己長年受過訓練 又話自己活體武器,拎番間公咩又咩都唔理淨係話人唔好呢樣果樣⋯睇到我嬲嬲地
女主角
暫時睇到ward殺左佢老豆
係屋企劇情有d悶,打鬥又唔夠DD正,但係整體都覺得ok既.

其實係咪得DD有制服
呢套好on9 好似係普通人咁 個手成日用唔到好廢
劇情多矛盾
女主角
暫時睇到ward殺左佢老豆
係屋企劇情有d悶,打鬥又唔夠DD正,但係整體都覺得ok既.

個人覺等Colleen同Ward carry緊套戲

btw 重點 想問吓大家覺得感情線會唔會跟貼返漫畫?misty+danny jj+lc 唔太想見到呢啲組合

Misty同Danny散左好耐

咁都好啲 希望keep住咁 Claire同 Luke都好好 唔太想轉做Jessica

Jessica 同Patsy 啦
THE HAND由忍者無撚啦啦變到搞大學
個博多一D做大佬既霸氣都冇
唔講以為睇緊BOLLYWOOD片
成集第十集就係睇Danny發小學雞脾氣
唔知係咪要focus係轉口音
Finn Jones黎黎去去得果幾個表情
DD 都話重傷下
依套打得咁屎都係比人插得一下
有無人知外國個邊有咩評價?

慘不忍睹

Rotten tomatoes 好似得十幾%

其實外國班"影評"負評最主要係因為覺得套野被whitewash左 應該要用Asian男主角

咁班鬼都真係幾撚戇鳩
Iron Fist本身就係講鬼佬打功夫

要Asian咁不如出Shang Chi

好過Stephen Amell第一季
BTW有幾多條伏線幾期待第二季

慘不忍睹

其實外國班"影評"負評最主要係因為覺得套野被whitewash左 應該要用Asian男主角

咁班鬼都真係幾撚戇鳩

影評不嬲On9
負評最大原因係佢地淨係睇頭6集,我見其中一個明顯連果6集都未睇完

慘不忍睹

咁班鬼都真係幾撚戇鳩

影評不嬲On9
負評最大原因係佢地淨係睇頭6集,我見其中一個明顯連果6集都未睇完

頭六集真係想講粗口。。

慘不忍睹

咁班鬼都真係幾撚戇鳩

影評不嬲On9

頭六集真係想講粗口。。

有咁差咩?
利申:頭6集飛住睇

好過Stephen Amell第一季
BTW有幾多條伏線幾期待第二季

真心想佢DEFENDER表現好D
因為其餘3件都演得好撚正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞