[Netflix] Marvel's Iron Fist 討論區

757 回覆
16 Like 9 Dislike
有無人知外國個邊有咩評價?
期望越大 失望越大
睇得出IF係打套路 唔同DD個種打法
但係作為打得贏shou lao
被選為保護崑崙既使者
會唔會太弱 就算半路出走 未滿師 都打得好狼狽
完全唔似可以保護崑崙

呢邊講完受左戒 個邊就同colleen 上床
個節奏有d怪

真係唔該 如果有S2 請個好d既武指 耍套路有d位加慢鏡 會正好多 係最尾打地型一下 打塔同打麒麟徒弟可以再打得好睇d

最興奮係見到1948 條紀錄片 個鐵拳型到
睇哂13集明白點解評價低 始終DD1最正
DD1->JJ->DD2->LC->IF

無睇JJ同LC, 但DD S1真係最好睇
打戲唔再講,去到埋尾主角群不斷嘗試搵證據,搵到之後又比人贏返
最後絕地反擊,個劇情勁正
Ward有d似洛基
如果唔係Jessica Henwick真係唔想睇落去 好撚正不過
好心搵個香港武指幫下手啦 d打鬥套招到 有幾幕直頭見到被打個條友係慢動作出拳被人反擊

大佬啊, iron fisk喎, 活體武器喎, 冇甄子丹銀幕上既身手真係唔好拍啦屌

另外一樣野, TRAIN左15年, 食野咁清淡但一d打仔身形都冇, 你劇情唔得包裝都做好d

成件事好心痛

打得好廢
DD拳腳交仲好打過佢
識用氣,但長時間用唔到/用得果一拳收皮
成季做完咁都無俾人殺真係死好命(同佢空難一樣)

最尾有講點解成日用唔到氣
佢最尾果集先算係真正既iron fist
去到defender 應該就可以隨心所慾用能力
btw 我覺得整體唔太差姐 係dd太出色
不過the hand同dd s2入面比好似弱左好多

慘不忍睹

Rotten tomatoes 好似得十幾%

慘不忍睹

其實外國班"影評"負評最主要係因為覺得套野被whitewash左 應該要用Asian男主角
唔計鐵拳嘅話 Daisy May姐 Grant ward都好打過danny
睇晒

幾鐘意Ward呢個角色 奸又唔係忠又唔係 最後又feel到啲兄弟情咁

The hand好似一直都無個官方中譯
有集同楊氏傾數 danny講係X手幫
有無巴打聽到係咩

一手幫
睇晒

幾鐘意Ward呢個角色 奸又唔係忠又唔係 最後又feel到啲兄弟情咁

有無巴打聽到係咩

一手幫

柒柒哋好似好型咁

慘不忍睹

其實外國班"影評"負評最主要係因為覺得套野被whitewash左 應該要用Asian男主角

出shang chi, 搵宇宙最強做, 順便做武指

慘不忍睹

但漫畫係白人黎wo

一半就咁講
後面點算

佢啲打鬥真係好失望

對比最後一集,之前果堆打戲已經好好

睇完第六集,佢有啲打鬥直情睇到暈暈地

SPOILER

堂堂Iron Fish打一個普通人
玩偷襲都面打人都算,
玩Hit And Run打完人即時鳩縮都算
你老母走去拎鐵通格劍????你唔係話自己係living weapon唔洗武器咩

其實都真係幾渣下
打爛仔交,成撚日都唔見佢用氣整發光拳頭
就算整都用幾拳就話無曬氣
好撚渣

Jessica jone咪一樣
可以抬起架車,但唔夠幾個男人打

佢係大力少少姐

唔算少少啦下話
細細個已經可以一拳打爆sink盤,起碼好似曹星如咁一拳打暈一條友
Ward有d似洛基

覺得好似宇文化及

SPOILER

玩偷襲都面打人都算,
你老母走去拎鐵通格劍????你唔係話自己係living weapon唔洗武器咩

其實都真係幾渣下
好撚渣

佢係大力少少姐

唔算少少啦下話
細細個已經可以一拳打爆sink盤,起碼好似曹星如咁一拳打暈一條友

你肯定佢可以對人用全力?

一半就咁講
後面點算

佢啲打鬥真係好失望

SPOILER

玩偷襲都面打人都算,

其實都真係幾渣下
好撚渣

佢係大力少少姐

唔算少少啦下話

一拳起碼泰臣咁啦仲曹星如
睇晒

有無巴打聽到係咩

佢D 普通話好撚難聽,我一句都聽唔出

人人譯做「手和會」

好似講鐵手幫
睇晒

成個故仔節奏太慢,可能落墨少d去間公司度,放番多d時間去if個origin/崑崙度會好d

打鬥風格唔同,無得同dd比,不過有d位打果陣拍得唔暢順就好明顯要改善

如果個故仔係咁唔充實,其實就咪拍13集啦

不過都算鋪左少少dd s3嘅,Harold 愈復活愈衰嘅款,應該同復活後嘅Elektra 一樣
成套野都好撚on9,d打鬥假到仆街 劇情又唔掂 係得女主角正
力: JJ>LC>=IF>DD>集唔到氣IF

身手: DD>>>IF>LC>JJ

智商D>>>JJ>LC>IF

結論: IF on9仔一名
力: JJ>LC>=IF>DD>集唔到氣IF

身手: DD>>>IF>LC>JJ

智商: DD>>>JJ>LC>IF

結論: IF on9仔一名
今次IF 討論post 多人過之前Luke Cage 好多

因為colleen wing

因為colleen wing

唔算靚女但好有型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞