美劇集中討論區 (31) Succession S2 | BrBa Movie | Watchmen

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
好在唔係sad ending
唔計最尾一集 真係睇到勁心酸
屌你老母
咁又冇咁誇
但true crime查案劇黎講幾好睇又值得睇7.8至8/10咁上下
TD值9/10
8/10算低喎
我心目中既8/10算幾高下
不如分享下?
你評7-9分既劇,每級講幾套

嘩好大壓力喎睇自己奄尖程度同好主觀
例如
the boys 7.2
euphoria 7.3
ke s2 7.4
dark 7.5
鬆弛熊 7.8
barry 7.9
ke s1 8
wwdits 8.3
chernobyl 8.5
mbf 8.6
fargo s2 8.8
succession 9
the americans 9.3
fleabag 9.5
leftovers 9.8

edit: ke s1比返高少少 8.3
不用分那麼細
通常我齊頭
7一般8幾好9非常好
你呢堆劇我3套比9,其他8
無7
同埋dark無睇

講埋數字 好難咁概括分3種
7字頭同7字尾都有段距離套套劇都有比較
通常我比7既都係睇完好快唔記得,小小伏.唔睇無走寶
8就比較同類型先,例如 barry - wwdits
但又各有各好,好難取捨,全部同分打個和

不過真係就算一樣係drama都好難比較通常各有各好睇
所以好鬼主觀
唔睇無走寶呢type果d其實睇都廢事接近7分都危危地隨時棄
Unbelievable ep7

ep7睇到佢地見到marie啲相果幕 毛管都動埋終於connected
同埋見到個犯屋企d野 中哂佢地一路查緊既野 完全bingo哂好熱血

睇完呢套真鐘意左Merritt Weaver
Toni Collette本身已經正,加埋佢真係好鬼badass兩條友
McCarthy個樣好有震懾力
完全冇任何驚訝/唔甘心
選角選得好好

同埋Marie收到USD 500支票果度
我真係心諗

ep7睇到佢地見到marie啲相果幕 毛管都動埋終於connected
同埋見到個犯屋企d野 中哂佢地一路查緊既野 完全bingo哂好熱血

Toni Collette本身已經正,加埋佢真係好鬼badass兩條友
完全冇任何驚訝/唔甘心
選角選得好好

我真係心諗

咁快既你睇得
呀 其實我未睇ep8 但睇左藍字
見到佢地咁順利拉左條友雖然好爽,但太順利仲覺得有d唔真實以為有伏

btw detective duvall係PWB黎緊套HBO劇既女主角
PWB準備又贏
Sor唔記得利申睇哂
ep7果時McCarthy岩岩俾人捉果時個眼神
同埋兩個女主角個沉思樣
我都諗係咪捉錯人
因為畢竟仲有一集

我唔係好鍾意Duvall把聲
佢呢個年紀黎講太過雞仔聲
有冇人都係咁覺得
The Boys E2....
透明人

Homelander一定成日隔住道牆對住女波士打丁
尾段我以為Logan又要心臟病發

首先已經俾篇野搞到一身蟻
跟住佢三條友係panel個表現
最後係個晚宴度俾人奚落完仲要冇埋個deal

下集Logan會點發癲
佢自己on9叫晒三個上台,正路比shiv 上就夠

好明顯roman 唔見得人,以為佢會成長下但睇左成季都唔覺

老老實實有班咁既仔女,賣左間公司佢算啦

睇左差不多兩季,真係無一個揀得落手
好多人話Shiv講得都差
但除左佢暗串公司/logan之外我覺得其實都ok
kendall本身講門面野應該都唔會太差
但屌 明明事前plan好哂,又突然轉立場同shiv兩個又鬥嘴
roman就不再說了

你漏左仲有greg 上緊位架佢
btw真心搵gerri算
原本我支持shiv ..但依家咁樣 .....
其實logan處理危機方式真係好支那
呢幾集講吞併人俾自主權完全係支那對香港嘅態度
俾人串到搞柒單deal其實幾心涼
接班真係俾邊個都死,本身就係爛攤子
邊個可以keep到唔支爆

扮唔知就唔關佢事睇logan個款可能有啲再勁既醜聞未爆出黎
好似第一次見佢咁折墮咁絕望平時都係個個就佢 想要咩有咩

繼續老土講句如果3個齊心合作下 唔狗咬狗爭上位其實可能捱得過
不過可惜
之前有人話 第1集果3隻raccoon塞死喺煙囪
係影射3個仔女爭住爬上去 之後一齊塞死大家

logan以前成個土皇帝咁,要風得風要雨得雨,上集仲好抵死話take the fucking money同埋最尾乾杯果度話money wins 依家折墮到人地眼尾都唔睄下你,即刻唔同你賣,直接收佢皮睇佢風光得幾耐
老母出黎救全家
AHS新一季咁既劇情點捱到成季
有冇簡評?
一套超cliche既連環殺人犯劇情 但第一集都叫交代左好多野
希望佢有plot twist
不過都實講AHS個名都爛晒 對佢冇乜期望 但都應該會睇晒既 同埋今次班新cast幾吸引
The Boys E3..... Homelander偽善到仆街

所以好鬼主觀

依家諗返,其實除左jules都無咩好睇
無個係likable
勇士
睇完上季,已經無晒信心
其實E1最後已經好明顯啦

完全冇任何驚訝/唔甘心
選角選得好好

我真係心諗

咁快既你睇得
呀 其實我未睇ep8 但睇左藍字
見到佢地咁順利拉左條友雖然好爽,但太順利仲覺得有d唔真實以為有伏

btw detective duvall係PWB黎緊套HBO劇既女主角
PWB準備又贏
Sor唔記得利申睇哂
ep7果時McCarthy岩岩俾人捉果時個眼神
同埋兩個女主角個沉思樣
我都諗係咪捉錯人
因為畢竟仲有一集

我唔係好鍾意Duvall把聲
佢呢個年紀黎講太過雞仔聲
有冇人都係咁覺得

係囉 以為個犯有哂後路咁淡定但一入佢間房全部證據齊哂
Grace又冇一齊去,又以為係咪有d古惑野所以佢唔去

佢把聲好冷靜好溫柔但個樣又好似好唔耐煩咁

btw 終於睇哂 好完滿一見到最尾海邊 啲浪即刻諗BLL
bye最尾個電話scene好催淚
尾段我以為Logan又要心臟病發

首先已經俾篇野搞到一身蟻
跟住佢三條友係panel個表現
最後係個晚宴度俾人奚落完仲要冇埋個deal

下集Logan會點發癲
佢自己on9叫晒三個上台,正路比shiv 上就夠

好明顯roman 唔見得人,以為佢會成長下但睇左成季都唔覺

老老實實有班咁既仔女,賣左間公司佢算啦

睇左差不多兩季,真係無一個揀得落手
好多人話Shiv講得都差
但除左佢暗串公司/logan之外我覺得其實都ok
kendall本身講門面野應該都唔會太差
但屌 明明事前plan好哂,又突然轉立場同shiv兩個又鬥嘴
roman就不再說了

你漏左仲有greg 上緊位架佢
btw真心搵gerri算
原本我支持shiv ..但依家咁樣 .....
其實logan處理危機方式真係好支那
呢幾集講吞併人俾自主權完全係支那對香港嘅態度
俾人串到搞柒單deal其實幾心涼
接班真係俾邊個都死,本身就係爛攤子
邊個可以keep到唔支爆

扮唔知就唔關佢事睇logan個款可能有啲再勁既醜聞未爆出黎
好似第一次見佢咁折墮咁絕望平時都係個個就佢 想要咩有咩

繼續老土講句如果3個齊心合作下 唔狗咬狗爭上位其實可能捱得過
不過可惜
之前有人話 第1集果3隻raccoon塞死喺煙囪
係影射3個仔女爭住爬上去 之後一齊塞死大家

logan以前成個土皇帝咁,要風得風要雨得雨,上集仲好抵死話take the fucking money同埋最尾乾杯果度話money wins 依家折墮到人地眼尾都唔睄下你,即刻唔同你賣,直接收佢皮睇佢風光得幾耐

logan S2成季啲危機都未停過心諗你班仆街比我抖下得唔得
又proxy war又收購又醜聞 下集到waiter單野
個nan幾有原則+固執 雖然自己間公司其實都蝕緊 等錢洗終於有人恰到logan
rhea可唔可以入埋waystar做橫掂比人炒左 又同logan同聲同氣咁

咁搞法落去 唔好話揀邊個做ceo
S2 finale間公司會唔會執柒
等睇老母又講金句

所以好鬼主觀

依家諗返,其實除左jules都無咩好睇
無個係likable

拍得靚 歌好聽 演技係有
但故仔諗返係單薄到爆雖然唔係唔好睇 同埋睇果陣係追得幾過癮
AHS新一季咁既劇情點捱到成季
勇士
睇完上季,已經無晒信心

季季都爛尾咁滯睇得哂上季都係勇士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞