美劇集中討論區 (31) Succession S2 | BrBa Movie | Watchmen

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
其實S1開始我已經暗中支持kendall x jess
一路都覺得佢地好襯
無論咩情況次次佢都喺kendall身邊
真正game of thrones
本身撐shiv,去到季尾睇得出佢明顯唔得了。今集覺得Roman好型,下下幫住Gerri

我諗係今集之前冇人會諗過竟然會有d同情tom

究竟依個笑容代表d乜呢
又要等一年
Tom好慘
話發現自己結婚後其實冇咩幾可開心
Shiv真係好仆街
當面咁補插Tom兩刀
直到Tom想離婚先幫佢講番兩句好說話

最後Ken果度有少少估到
Logan話佢衰在唔夠心狠手辣
最後個表情係咪即係表示滿意Kendall終於可以接棒
睇完the capture已經對cctv片冇哂信心
其實可能係船上面已經plan好左,如果唔係點會咁啱叫埋greg,有埋佢偷走d文件
開頭Willa丟左部iPad落海仲要嚎叫一聲

變聲果度好cute 佢地好似感情好左
10/10 finale
好多笑位+緊張位
開頭willa
roman英雄式回歸 / shiv kendall變聲
shiv tom攤牌好正,tom食雞果度笑到仆街
成班人一齊討論犧牲邊個
果場又係好撚正好好笑

kendall & greg最強組合兩個冇得再輸既人
roman同shiv仲有弱點仲有care既人
原本shiv都可以好冷血 不過都係有個負累tom
conner自我犧牲

已經覺得succession超越咗got (唔係拎S5開始幾季垃圾黎比)
succession餐餐飯都係red wedding
got得返全盛期S4一季可以用黎同依家succession一戰
D scripts真係超水準,無諗過呢type drama可以咁認真得黎咁好笑

我想知佢地budget有幾多可以一集一個國家,d set靚到仆街,d閒角得一個scene都出外景。好似無限金錢咁
Supernatural 開播了
好多笑位+緊張位
開頭willa
成班人一齊討論犧牲邊個
果場又係好撚正好好笑

conner自我犧牲
本身撐shiv,去到季尾睇得出佢明顯唔得了。今集覺得Roman好型,下下幫住Gerri

上集睇完仲覺得shiv好有野心仲有團火
但今集攤完牌佢好似第一次feel到自己有幾衰
留意到沙灘果幕shiv啲表情變化好正開頭佢仲想笑下帶過
但tom越講越入肉 shiv都變咗痛苦樣 內疚到可以放棄地位去求logan
呢場戲演技好正
不過真係好好奇點解shiv呢種人會揀tom佢地以前究竟經歷過咩令shiv唔會放手

roman今集正氣到不得了執返條命係唔同d
瘋狂撲救gerri
又睇穿哂單生意
最尾仲要公開唔捨得犧牲kendall
相反諗返起今集shiv同kendall果一攬,原來喺背後shiv係話咁易就推kendall去死
等我原先仲FF過shiv同kendall可以合作反logan
咁多個仔女shiv其實最似logan

究竟依個笑容代表d乜呢
又要等一年

呢個moment佢respect kendall
原本諗住佢廢人一個
依家當堂另眼相看
好多笑位+緊張位
開頭willa
成班人一齊討論犧牲邊個
果場又係好撚正好好笑

conner自我犧牲

Tom好慘
話發現自己結婚後其實冇咩幾可開心
Shiv真係好仆街
當面咁補插Tom兩刀
直到Tom想離婚先幫佢講番兩句好說話

最後Ken果度有少少估到
Logan話佢衰在唔夠心狠手辣
最後個表情係咪即係表示滿意Kendall終於可以接棒

佢地討論邊個去死果part
tom shiv嘈嘈下 roman話不如就佢地兩公婆一齊sacrifice笑撚死我
一個願打一個願捱 下季兩個唔知仲捱唔捱得住
S2 shiv season到頭來得個吉 新工冇舊工又冇埋 老公又崩潰

睇完我覺得logan由頭到尾冇諗過比kendall上位
今次都唔係製造機會比kendall
但佢最尾反咬先搞到logan開始改觀注視佢
好多笑位+緊張位
開頭willa
成班人一齊討論犧牲邊個
果場又係好撚正好好笑

conner自我犧牲

但tom越講越入肉 shiv都變咗痛苦樣 內疚到可以放棄地位去求logan
呢場戲演技好正
不過真係好好奇點解shiv呢種人會揀tom佢地以前究竟經歷過咩令shiv唔會放手

瘋狂撲救gerri
又睇穿哂單生意
相反諗返起今shiv同kendall果一攬,原來喺背後shiv係話咁易就推kendall去死
等我原先仲FF過shiv同kendall可以合作反logan
睇完the capture已經對cctv片冇哂信心

呢套同bodyguard比邊套好睇啲?
見到又係得幾集開頭個勢好似幾勁 但finale比人屌果type
好多笑位+緊張位
開頭willa
成班人一齊討論犧牲邊個
果場又係好撚正好好笑

conner自我犧牲
開頭Willa丟左部iPad落海仲要嚎叫一聲

變聲果度好cute 佢地好似感情好左

willa果度我笑咗幾獲事後個滄桑樣

好cute難得好窩心即刻諗起shiv結婚佢地幾個傾計果次
佢似心諗個仔終於成材
似Logan咁不擇手段,但倒頭來佢都係唔夠恨心,幫tom求情果到就睇到始終都係婦人之仁。難做大事,鋪左成季,始終都係連續兩季Kendall seasons

Roman終於大個仔,佢同Gerri好襯
好多笑位+緊張位
開頭willa
成班人一齊討論犧牲邊個
果場又係好撚正好好笑

conner自我犧牲

已經覺得succession超越咗got (唔係拎S5開始幾季垃圾黎比)
succession餐餐飯都係red wedding
got得返全盛期S4一季可以用黎同依家succession一戰
D scripts真係超水準,無諗過呢type drama可以咁認真得黎咁好笑

我想知佢地budget有幾多可以一集一個國家,d set靚到仆街,d閒角得一個scene都出外景。好似無限金錢咁

真心好佩服啲對白可以寫得咁精彩
笑位 認真位平衡得咁好,仲要兩邊都咁好睇差唔多集集d劇情都咁豐富
由S1 E5開始集集都超哂班S1後半季真係

除左外景之外佢地啲室內景都好鬼正啲mansion
鐘意今季間summer palace

同埋今集隻遊艇J死人

Solandge, the yacht used in Succession, costs $1million a week to hire
https://www.monstersandcritics.com/smallscreen/solandge-the-yacht-used-in-succession-costs-1million-a-week-to-hire/

[多圖] 不過睇返隻艇真係幾靚
https://www.superyachttimes.com/yachts/solandge/photos

究竟依個笑容代表d乜呢
又要等一年

呢個moment佢respect kendall
原本諗住佢廢人一個
依家當堂另眼相看
佢似心諗個仔終於成材

好彩有greg 要不是有greg
如果唔係kendall都好難反撲到
好多笑位+緊張位
開頭willa
成班人一齊討論犧牲邊個
果場又係好撚正好好笑

conner自我犧牲

呢場戲演技好正

瘋狂撲救gerri
又睇穿哂單生意
相反諗返起今shiv同kendall果一攬,原來喺背後shiv係話咁易就推kendall去死
似Logan咁不擇手段,但倒頭來佢都係唔夠恨心,幫tom求情果到就睇到始終都係婦人之仁。難做大事,鋪左成季,始終都係連續兩季Kendall seasons

Roman終於大個仔,佢同Gerri好襯

似佢咁識操縱人可惜唔夠狠心
幫tom果下即刻弱勢哂之後下半場個樣都係keep住想喊想喊咁
平時一路對佢咁差 但呢個關頭放棄其他野救返佢
我諗shiv算係真心鐘意佢可以出賣兄弟 揀老公

想當年套劇開始
有邊個會估到roman gerri虧佢地寫得出
搞到依家個個都鐘意睇佢地
A killer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞