美劇集中討論區 (31) Succession S2 | BrBa Movie | Watchmen

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
呢排1次過出好多劇
都唔知開邊套好
過兩日又有新劇
有D舊劇開新季,好似the deuce,都未睇

the deuce唔知點解睇完S1又冇開到S2
睇節目表見到黎緊好多大台舊劇新季回歸 但完全冇追開
拿拿臨睇埋undone unbelievable就等睇新劇算
同埋每個禮拜定期succession & gemstone
(btw之前冇乜野睇 終於開左the other two又真係幾好笑 不過未睇哂)
succession s2e7 mon
obagicf s1e5 mon
gemstone s1e6 mon
mr inbetween s2e2 fri
追緊呢D
undone都係新出?呢套無聽過
笑片睇how to sell drugs online la,
6集only,放假1個下晝就搞掂

obagicf呢個名真係要load一load
undone動畫mix真人mr robot x russian doll x bojack大雜燴咁
咁又冇咁誇
但true crime查案劇黎講幾好睇又值得睇7.8至8/10咁上下
TD值9/10
8/10算低喎
我心目中既8/10算幾高下
不如分享下?
你評7-9分既劇,每級講幾套

嘩好大壓力喎睇自己奄尖程度同好主觀
例如
the boys 7.2
euphoria 7.3
ke s2 7.4
dark 7.5
鬆弛熊 7.8
barry 7.9
ke s1 8
wwdits 8.3
chernobyl 8.5
mbf 8.6
fargo s2 8.8
succession 9
the americans 9.3
fleabag 9.5
leftovers 9.8
咁又冇咁誇
但true crime查案劇黎講幾好睇又值得睇7.8至8/10咁上下
TD值9/10
8/10算低喎
不如分享下?

例如
ke s2 7.4
dark 7.5
鬆弛熊 7.8
barry 7.9
ke s1 8
wwdits 8.3
mbf 8.6
fleabag 9.5

edit: ke s1比返高少少 8.3
即係有D mindfuck+ dark啦
imdb寫2X分鐘1集,睇得過
不用分那麼細
通常我齊頭
7一般8幾好9非常好
你呢堆劇我3套比9,其他8
無7
同埋dark無睇
麻麻地呢集,主要係想睇3兄妹搞笑
靠老豆老母,舅父唔係好carry到
呢排1次過出好多劇
都唔知開邊套好
過兩日又有新劇

拿拿臨睇埋undone unbelievable就等睇新劇算
(btw之前冇乜野睇 終於開左the other two又真係幾好笑 不過未睇哂)
succession s2e7 mon
obagicf s1e5 mon
gemstone s1e6 mon
mr inbetween s2e2 fri
追緊呢D
undone都係新出?呢套無聽過
笑片睇how to sell drugs online la,
6集only,放假1個下晝就搞掂

obagicf呢個名真係要load一load
undone動畫mix真人mr robot x russian doll x bojack大雜燴咁
即係有D mindfuck+ dark啦
imdb寫2X分鐘1集,睇得過

好快可以煲哂
呢隻style好靚希望之後可以多d劇係咁
咁又冇咁誇
TD值9/10
8/10算低喎
不如分享下?

例如
ke s2 7.4
dark 7.5
鬆弛熊 7.8
barry 7.9
ke s1 8
wwdits 8.3
mbf 8.6
fleabag 9.5

edit: ke s1比返高少少 8.3
不用分那麼細
通常我齊頭
7一般8幾好9非常好
你呢堆劇我3套比9,其他8
無7
同埋dark無睇

講埋數字 好難咁概括分3種
7字頭同7字尾都有段距離套套劇都有比較
我都覺得呢兩集好似冇咁好笑
不過今集叫做知道多啲佢地細過果陣已經咁mean
同埋知多啲佢地阿媽係咩人
尾段我以為Logan又要心臟病發

首先已經俾篇野搞到一身蟻
跟住佢三條友係panel個表現
最後係個晚宴度俾人奚落完仲要冇埋個deal

下集Logan會點發癲
佢自己on9叫晒三個上台,正路比shiv 上就夠

好明顯roman 唔見得人,以為佢會成長下但睇左成季都唔覺

老老實實有班咁既仔女,賣左間公司佢算啦

睇左差不多兩季,真係無一個揀得落手
好多人話Shiv講得都差
但除左佢暗串公司/logan之外我覺得其實都ok
kendall本身講門面野應該都唔會太差
但屌 明明事前plan好哂,又突然轉立場同shiv兩個又鬥嘴
roman就不再說了

你漏左仲有greg 上緊位架佢
btw真心搵gerri算
原本我支持shiv ..但依家咁樣 .....
其實logan處理危機方式真係好支那
呢幾集講吞併人俾自主權完全係支那對香港嘅態度
俾人串到搞柒單deal其實幾心涼
接班真係俾邊個都死,本身就係爛攤子
邊個可以keep到唔支爆

扮唔知就唔關佢事睇logan個款可能有啲再勁既醜聞未爆出黎
好似第一次見佢咁折墮咁絕望平時都係個個就佢 想要咩有咩

繼續老土講句如果3個齊心合作下 唔狗咬狗爭上位其實可能捱得過
不過可惜
諗住之前有人話 第1集果3隻raccoon塞死喺煙囪
係影射3個仔女爭住爬上去 之後一齊塞死大家
尾段我以為Logan又要心臟病發

首先已經俾篇野搞到一身蟻
跟住佢三條友係panel個表現
最後係個晚宴度俾人奚落完仲要冇埋個deal

下集Logan會點發癲
佢自己on9叫晒三個上台,正路比shiv 上就夠

好明顯roman 唔見得人,以為佢會成長下但睇左成季都唔覺

老老實實有班咁既仔女,賣左間公司佢算啦

睇左差不多兩季,真係無一個揀得落手
好多人話Shiv講得都差
但除左佢暗串公司/logan之外我覺得其實都ok
kendall本身講門面野應該都唔會太差
但屌 明明事前plan好哂,又突然轉立場同shiv兩個又鬥嘴
roman就不再說了

你漏左仲有greg 上緊位架佢
btw真心搵gerri算
原本我支持shiv ..但依家咁樣 .....
其實logan處理危機方式真係好支那
呢幾集講吞併人俾自主權完全係支那對香港嘅態度
俾人串到搞柒單deal其實幾心涼
接班真係俾邊個都死,本身就係爛攤子
邊個可以keep到唔支爆

扮唔知就唔關佢事睇logan個款可能有啲再勁既醜聞未爆出黎
好似第一次見佢咁折墮咁絕望平時都係個個就佢 想要咩有咩

繼續老土講句如果3個齊心合作下 唔狗咬狗爭上位其實可能捱得過
不過可惜
之前有人話 第1集果3隻raccoon塞死喺煙囪
係影射3個仔女爭住爬上去 之後一齊塞死大家
netflix下半年好似特別多劇
最估唔到係有fucking world s2真心震驚
呢排1次過出好多劇
都唔知開邊套好
過兩日又有新劇

Gemstone個Baby Billy backstory
好仆街
麻麻地呢集,主要係想睇3兄妹搞笑
靠老豆老母,舅父唔係好carry到
我都覺得呢兩集好似冇咁好笑
不過今集叫做知道多啲佢地細過果陣已經咁mean
同埋知多啲佢地阿媽係咩人

same 今集睇左大半又係冇笑過咁滯
套野一flashback即刻普通咗
冇見到有人講
早幾日外國果邊好大反應
條友依家搞成咁

正常人打超級英雄
題材唔錯
鬆弛熊 7.8
哇屌個髮型
治癒系忍唔住比高分啲
睇到最尾果集好唔捨得
it's french
C打仲有睇緊邊套動畫/卡通?
undone
日本動畫依家好少睇
Unbelievable ep7
本身諗住flashback一兩分鐘
點知成集,真係屌
等成個禮拜,無得睇3兄妹,又無得睇兩個蠢賊,屌啊
同埋1開頭係以為套劇係主要講佢地做神棍呃人錢
不過依家咁發展都幾好笑
通常我比7既都係睇完好快唔記得,小小伏.唔睇無走寶
8就比較同類型先,例如 barry - wwdits
但又各有各好,好難取捨,全部同分打個和
我覺得好睇在佢拉埋現實議題黎講
依家睇左咁多marvel dc 電影
會想睇返超人打超人多D
正常人打超人係要智取,但睇唔出the boys點聰明法
the seven都唔係蠢人,實力差太多啦
睇果陣,focus去the seven果邊,會好D
尤其係homelander,睇佢表演啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞