美劇集中討論區 (31) Succession S2 | BrBa Movie | Watchmen

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
仲諗住開黎睇先,可以擺後啲,睇埋queer eye新果輯,sub番HBO睇番上半年出啲劇
Apple果套會好抱咁大期望去睇應該ok嘅

atypical我都係見有sheshe先睇,估唔到會寫得咁好
好鍾意cazzie夜晚跑步果段
party跳舞
可能睇得多sad ending,以為最後casey會為咗練跑唔同izzie繼續一齊

有睇開輕鬆小品,one day at a time勁好笑

希望會renew,Netflix今季冇點宣傳
尋日多野到睇唔切之後今日又發功
上面D圖太長唔quote啦
最期待RUN Phoebe
舊劇最想睇westworld S2我覺得都好好睇 想瘋狂睇Dolores 著緊身衫

run
westworld翻唔翻到身就睇呢季
dolores現代look好J
RUN同MBF應該最期待!
Barry keep到上一季就應該好j
Westworld就觀望下先

MBF唔知擺喺幾月播如果2020年尾真係喊出黎
事到如今都唔會棄WW 希望有返S1水準
舊劇最想睇westworld S2我覺得都好好睇 想瘋狂睇Dolores 著緊身衫

run
最期待lovecraft country

Btw 今集watchmen真係應該要睇幾次明,d暗喻多到

drama果堆基本上都會開黎睇
laurie一出場成個真女主咁搶哂鏡
鐘意睇呢d centric episode即刻有浸leftovers味
Jean Smart呢套野全部人都好好戲。
最後條藍色假9
每套apple tv+都睇左一集
除左see鳩下鳩下咁其他都ok
起碼有Netflix 高質自家劇水準
平均水準
HBO>Amazon >=Apple TV+>=Netflix >Hulu

以前覺得Hulu好過amazon
hulu都唔算太差 不過劇真係少d同冇咁多人理

睇左少少dickinson都好sheshe下之前又話apple d劇合家歡
原本幾期待dickison,上星期五出咗冇耐之後喺Tumblr睇到啲post搞到我諗住遲啲先睇

睇人講話得開頭幾集係sheshe,跟住sue會識咗新男朋友,之後佢好似完全忘記咗Emily。啲人話知現實sue同emily最後唔會一齊,但都唔洗咁快講佢兩個各自有新歡。
覺得有啲bait人睇咁

星期六日睇咗atypical s3
cazzie

唔係掛咁大整蠱
不過呢套半粒鐘一集都算易追
仲諗住開黎睇先,可以擺後啲,睇埋queer eye新果輯,sub番HBO睇番上半年出啲劇

morning show都想開黎睇
但太多野要睇排緊隊

run

鐘意睇呢d centric episode即刻有浸leftovers味
最後條藍色假9

jean smart之前fargo / legion都幾正
假9笑咗始終都係好掛住dr m,唔知nite owl對佢黎講依家係咩
btw睇緊reddit d post見到佢地話每次拎生日蛋糕出黎都係過咗一年
mind fucked
TEOTFW S2睇左兩集
James sad到仆街唉 睇到喊
聽日開黎睇

今集Watchmen都未有時間睇
唔敢睇藍字
The end of fucking world 出左第二季
極速睇晒TEOTFW個新加入既黑妹唔太討好,次次得佢就想飛
係,今集有三枝蠟燭。

同埋今集暗示曬Veidt唔係地球,我估有可能係Dr Manhattan 困住佢,亦有可能呢個Veidt都係複製人,果個game warden 先係真veidt。利申完全9估
TEOTFW S2睇左兩集
James sad到仆街唉 睇到喊
聽日開黎睇

今集Watchmen都未有時間睇
唔敢睇藍字

一開就會想睇哂全季先開下一套
連HDM都未睇
同埋啱啱發現原來早排有套英劇勁高分 fleabag接班人咁款
又想睇下
咁快
我淨係覺得total得8集, ep1成集比咗黑妹
寶貴既時間咁就冇咗一集雖然係要比d時間build up佢做奸角
但其實冇奸角都得啦
屌 老實講淨係想睇A&J咋嘛

run

最後條藍色假9

假9笑咗始終都係好掛住dr m,唔知nite owl對佢黎講依家係咩
btw睇緊reddit d post見到佢地話每次拎生日蛋糕出黎都係過咗一年
mind fucked
係,今集有三枝蠟燭。

同埋今集暗示曬Veidt唔係地球,我估有可能係Dr Manhattan 困住佢,亦有可能呢個Veidt都係複製人,果個game warden 先係真veidt。利申完全9估

完全冇留意一路都係以為班clone有bug之類所以成日loop食蛋糕
ep1電視個live咪有影dr m喺mars整咗ozy依家住緊個城堡出黎 之後整冧佢嘅
有人話我地依家睇緊ozy發生緊既野可能係ep1前既事 係flashback
其實ozy ep1開始已經走甩左

好癲
Dr Manhattan casting好似流出咗
有呢個theory係因為第一集有show到份報紙頭條話 “Veidt officially declared dead”所以d人估可能 veidt條timeline係之前。不過亦有可能佢係扮死

run

最後條藍色假9

mind fucked
係,今集有三枝蠟燭。

完全冇留意一路都係以為班clone有bug之類所以成日loop食蛋糕
ep1電視個live咪有影dr m喺mars整咗ozy依家住緊個城堡出黎 之後整冧佢嘅
有人話我地依家睇緊ozy發生緊既野可能係ep1前既事 係flashback
其實ozy ep1開始已經走甩左

好癲
有呢個theory係因為第一集有show到份報紙頭條話 “Veidt officially declared dead”所以d人估可能 veidt條timeline係之前。不過亦有可能佢係扮死

覺得依家最大謎團係佢同dr M條線
同埋ozy儲咁多mr philip條屍好似話可能係parallel返black freighter用黎走佬

btw原來班writer寫今集果陣係瘋狂睇緊killing eve
所以寫左laurie同angela個scene

Lila Byock, the talented writer of the third and excellent episode of #Watchmen reveals what inspired her to write that chilling scene between Regina King's Angela and Jean Smart's Laurie Blake... It was Vilanelle and Eve. #KillingEve
想睇killing eve,知唔知香港邊到有得stream
Nowtv個BBC first自選有齊
His Dark Materials....
尋日睇咗個預告好似好吸引
細個有冇睇過golden compass套戲
以前有排好興咩golden compass / narnia
果陣一套都冇睇過
淨係有睇bridge to terabithia睇完喊到仆街

morning show蝕到仆街
估唔到amazon除左the boys之外都幾多人睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞