美劇集中討論區 (31) Succession S2 | BrBa Movie | Watchmen

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
我中左Marcia
真係好撚慘 老豆老母都咁樣對佢

有對咁既老豆老母先會有呢班仔女
logan迫kendall一齊去 好仆街見佢有返d自信又踢返佢落去
成班仔女都好慘

最尾個進展好熱血siblings終於開始合作
但佢地仲以為老豆比人rhea擺佈 其實老豆先係黑幕
究竟rhea係logan隻棋定係rhea扮幫手玩返logan轉頭,會唔會同nan仲有關係
naomi係咪仲係同一黨會唔會想捉kendall痛腳
如果logan揀rhea做ceo就搞笑喇
同時間 tom又隨時仆大街 shiv完全唔得閒理佢

今集好多內心戲
呢啲先係正宗權力遊戲
佢地三個好慘 連個老母都係咁
Logan專登玩9 Kendall
Kendall想搵老母講吓心事都俾人潑冷水
第二朝一早就走左 真係wfc個仔有咩想講

Rhea唔知又打緊咩如意算盤
唔係俾人炒左之後貪Waystar呀嘛
Shiv俾Kendall果個溫馨提示
終於真正team up

仲有Roman對Kendall唱You’re gonna hear dad boning 果段戲勁好笑

btw老母嗌roman做ro-ro好正
logan帶埋kendall去 其實依家諗返都好似幾多原因
好似想教仔 吸完毒面對返個後果
又好似見佢同naomi一齊嬲嬲地又好似想隨時控制住佢
老母一feel到佢想講大獲野 即閃完全冇care過班仔女感受
想佢地返黎過x'mas都係藉口

繼gerri x roman後又一新cplogan x rhea
冇隔夜仇所以一路都覺得如果佢地合作 戰鬥力唔差好期待
一路睇一路笑 kendall淆到
其實睇睇吓今季Naomi x Rhea x Nan 會唔會就係S2版Sandy and Stewie
其實佢地係想反轉食番Waystar
Naomi同埋Kendall發展得咁快
又send哂dick pic咁...
真係計時炸陣黎

與此同事Rhea又冧Logan冧得好掂咁
上次Nan炒Rhea果段可能係做俾Logan睇 搏佢信任
Rhea一上位就fucked Shiv up
越睇越似有啲野

rhea奸到出汁睇唔透
不過logan可能真係鐘意呢type
kendall一做親呢d傻仔野都覺得佢會遲早中伏
不過幾鐘意off screen講佢地一齊左,唔洗咁多廢話鋪佢地慢慢一齊
嘩如果係做戲就真係mastermind
不過睇人討論 今集rhea評logan 3個仔女
話佢表面上比roman最高評價係因為roman事實係最廢最冇威脅果個
shiv對佢最有威脅,所以佢一黎就搞左shiv先好奸

哇你地傾左咁多
我都覺得rhea唔簡單,可能遊輪、kendall單野同煽動啲股東賣股份佢地有份搞,目的想反殺logan,食左間公司
下集一家人團結對抗外敵一定好精彩佢地麻麻地marcia都照同佢team up

Btw老母叫roman ro ro好搞笑 遞碟比roman果陣都好正,好有親子feel
其實roman性格都幾似佢老母
我係conner
中Marcia好有隱藏角色feel
最尾果句會唔會型得滯
我地係咪可以就黎湊齊一家人
真係好撚慘 老豆老母都咁樣對佢

有對咁既老豆老母先會有呢班仔女
logan迫kendall一齊去 好仆街見佢有返d自信又踢返佢落去
成班仔女都好慘

最尾個進展好熱血siblings終於開始合作
但佢地仲以為老豆比人rhea擺佈 其實老豆先係黑幕
究竟rhea係logan隻棋定係rhea扮幫手玩返logan轉頭,會唔會同nan仲有關係
naomi係咪仲係同一黨會唔會想捉kendall痛腳
如果logan揀rhea做ceo就搞笑喇
同時間 tom又隨時仆大街 shiv完全唔得閒理佢

今集好多內心戲
呢啲先係正宗權力遊戲
佢地三個好慘 連個老母都係咁
Logan專登玩9 Kendall
Kendall想搵老母講吓心事都俾人潑冷水
第二朝一早就走左 真係wfc個仔有咩想講

Rhea唔知又打緊咩如意算盤
唔係俾人炒左之後貪Waystar呀嘛
Shiv俾Kendall果個溫馨提示
終於真正team up

仲有Roman對Kendall唱You’re gonna hear dad boning 果段戲勁好笑

btw老母嗌roman做ro-ro好正
logan帶埋kendall去 其實依家諗返都好似幾多原因
好似想教仔 吸完毒面對返個後果
又好似見佢同naomi一齊嬲嬲地又好似想隨時控制住佢
老母一feel到佢想講大獲野 即閃完全冇care過班仔女感受
想佢地返黎過x'mas都係藉口

繼gerri x roman後又一新cplogan x rhea
冇隔夜仇所以一路都覺得如果佢地合作 戰鬥力唔差好期待
一路睇一路笑 kendall淆到
其實睇睇吓今季Naomi x Rhea x Nan 會唔會就係S2版Sandy and Stewie
其實佢地係想反轉食番Waystar
Naomi同埋Kendall發展得咁快
又send哂dick pic咁...
真係計時炸陣黎

與此同事Rhea又冧Logan冧得好掂咁
上次Nan炒Rhea果段可能係做俾Logan睇 搏佢信任
Rhea一上位就fucked Shiv up
越睇越似有啲野

rhea奸到出汁睇唔透
不過logan可能真係鐘意呢type
kendall一做親呢d傻仔野都覺得佢會遲早中伏
不過幾鐘意off screen講佢地一齊左,唔洗咁多廢話鋪佢地慢慢一齊
嘩如果係做戲就真係mastermind
不過睇人討論 今集rhea評logan 3個仔女
話佢表面上比roman最高評價係因為roman事實係最廢最冇威脅果個
shiv對佢最有威脅,所以佢一黎就搞左shiv先好奸

哇你地傾左咁多
我都覺得rhea唔簡單,可能遊輪、kendall單野同煽動啲股東賣股份佢地有份搞,目的想反殺logan,食左間公司
下集一家人團結對抗外敵一定好精彩佢地麻麻地marcia都照同佢team up

Btw老母叫roman ro ro好搞笑 遞碟比roman果陣都好正,好有親子feel
其實roman性格都幾似佢老母

如果係真 佢盤棋都好大下
好期待佢地打外敵但其實老豆先係黑幕
ro ro好正忍唔住replay聽多次
死仔包即刻mommy~又係好抵死 好想兜巴車埋去
好cute佢地啲互動
出現了傻人發現案
jodie比人抖下得唔得
好撚靚

1.yes,prime minister
2.the thick of it
3.veep
4.it's always sunny in philadelphia
5.peep show
6.trailer park boys
7-10
the inbetweeners community fleabag the good place

可以有logan greg tom marcia
其實你都應該接近conner 只差一點點就係痴線佬
因為你揀左willa
明明tom仆街過greg, greg本身係on99無辜
但我都鐘意tom多啲唔知點解

無辜?

屌 我都係以前好鐘意睇戲
但自從追劇之後就睇少左好多戲
同埋覺得好多故仔如果拍劇會好睇過拍戲戲太少時間

以前鍾意睇戲係因為,覺得用兩個鐘就學到好多野
但時間太少,再鍾意都只能重睇再重睇
劇如果有時好鍾意D角色
1季可以有十幾集,仲可以出好多季,可以見到佢地多D
好似多D人陪住自己咁,可能係咁
例如睇modern family,好似睇住D細路大個咁

加上今年都無乜好戲睇
舊年年頭睇既 3 billboard ,florida project, IT 到依家仲好深刻
依家佢地成日搞埋D woke野,戲又唔好好拍,
電影遲早比D左膠搞死
1係就英雄,1係就經典remake,加D woke野就當新作品
都唔知做乜柒
點揀?
1.Barry
2.Sex
3.Willa
4.Wedding
5.Gryffindor
6.I'm dumb but I'm smart
7.Theme Park
8.Funny
9.Kermit
10.Monopoly
見好多人都係揀monopoly
我自己係因為, 相對地唔太需要用腦
可能揀呢個係唔會出到 logan or marcia
GOOD LIFE我之前睇左幾集覺得有D悶

可以有logan greg tom marcia
其實你都應該接近conner 只差一點點就係痴線佬
因為你揀左willa
明明tom仆街過greg, greg本身係on99無辜
但我都鐘意tom多啲唔知點解

無辜?

純粹覺得 由一開始根本就係tom諗住推greg去死 累埋佢在先 greg本身算清白
所以tom做所有野保護自己都係天公地道冇做錯到
做人on9極都冇理由咁順攤墊tom屍底,要死都要拉埋佢好正常

tom真小人 不過夠搞笑
又鐘意壓榨低lv過自己既人不過自己其實對roys黎講都係一樣低級
但greg同tom其實都幾似 不過tom做到出哂面 兩個都係想貪著數痴金糠

屌 我都係以前好鐘意睇戲
但自從追劇之後就睇少左好多戲
同埋覺得好多故仔如果拍劇會好睇過拍戲戲太少時間

以前鍾意睇戲係因為,覺得用兩個鐘就學到好多野
但時間太少,再鍾意都只能重睇再重睇
劇如果有時好鍾意D角色
1季可以有十幾集,仲可以出好多季,可以見到佢地多D
好似多D人陪住自己咁,可能係咁
例如睇modern family,好似睇住D細路大個咁

加上今年都無乜好戲睇
舊年年頭睇既 3 billboard ,florida project, IT 到依家仲好深刻
依家佢地成日搞埋D woke野,戲又唔好好拍,
電影遲早比D左膠搞死
1係就英雄,1係就經典remake,加D woke野就當新作品
都唔知做乜柒

以前覺得睇戲就快靚正
始終睇劇下下都起碼8-10粒鐘一季
不過覺得有時啲故仔 一套戲時間太短唔夠build up
反而劇可以詳細好多 睇到最尾個payoff分分鐘仲正過睇戲
除左英雄片同爆谷片冇乜興趣之外,我覺得好戲都一樣多
但純粹自己變到冇乜動力睇咁多要高評價/題材/班底都有興趣先會走去睇
我係conner
點揀?
1.Barry
2.Sex
3.Willa
4.Wedding
5.Gryffindor
6.I'm dumb but I'm smart
7.Theme Park
8.Funny
9.Kermit
10.Monopoly
見好多人都係揀monopoly
我自己係因為, 相對地唔太需要用腦
可能揀呢個係唔會出到 logan or marcia

做logan好明顯係要揀boar on the floor同rhea先得
btw覺得大富翁好好玩
講開billboard
真心覺得高green book一班
green book係易入口囉
J到出血
J死人咩

做佢條仔真係幸福 ! 晚晚唔駛訓 !
幾廿歲人唔好咁多幻想得唔得

利申 佢已經同我結咗婚
唔好再幻想我老婆
有冇巴絲有睇amc套極地惡靈 The terror
最尾果句有啲中
好似差logan同greg未出現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞