美劇集中討論區 (31) Succession S2 | BrBa Movie | Watchmen

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
唔知下年emmys掃到幾多個。第二季出開始先多人留意。

我覺得HBO真係好撚勁。GOT完左,出chernobyl 同succession頂一頂,下年westworld回歸
仲有the deuce, watchmen, Silicon Valley

究竟依個笑容代表d乜呢
又要等一年

呢個moment佢respect kendall
原本諗住佢廢人一個
依家當堂另眼相看
佢似心諗個仔終於成材

好彩有greg 要不是有greg
如果唔係kendall都好難反撲到
A killer

Ken.W.A
希望下年emmys可以橫掃演技都希望有提名
best drama最大對手可能係the crown
hbo雖然唔係瘋狂出劇 但命中率好高同埋通常好多都係全年必睇劇
10/10 finale
好多笑位+緊張位
開頭willa
roman英雄式回歸 / shiv kendall變聲
shiv tom攤牌好正,tom食雞果度笑到仆街
成班人一齊討論犧牲邊個
果場又係好撚正好好笑

kendall & greg最強組合兩個冇得再輸既人
roman同shiv仲有弱點仲有care既人
原本shiv都可以好冷血 不過都係有個負累tom
conner自我犧牲
真正game of thrones

已經覺得succession超越咗got (唔係拎S5開始幾季垃圾黎比)
succession餐餐飯都係red wedding
got得返全盛期S4一季可以用黎同依家succession一戰
D scripts真係超水準,無諗過呢type drama可以咁認真得黎咁好笑

我想知佢地budget有幾多可以一集一個國家,d set靚到仆街,d閒角得一個scene都出外景。好似無限金錢咁

真心好佩服啲對白可以寫得咁精彩
笑位 認真位平衡得咁好,仲要兩邊都咁好睇差唔多集集d劇情都咁豐富
由S1 E5開始集集都超哂班S1後半季真係

除左外景之外佢地啲室內景都好鬼正啲mansion
鐘意今季間summer palace

同埋今集隻遊艇J死人
唔知下年emmys掃到幾多個。第二季出開始先多人留意。

我覺得HBO真係好撚勁。GOT完左,出chernobyl 同succession頂一頂,下年westworld回歸
仲有the deuce, watchmen, Silicon Valley

年尾his dark materials
之後到2020又有堆新劇 / 屈機舊劇
my brilliant friend
18號果堆 3套差唔多分數
諗住揀modern love
Watchmen review出咗好多都比好高分
就快出watchmen
我覺得Logan係俾位Kendall入
the politician應該係我今年覺得最好睇既劇
In Damon we trust

究竟依個笑容代表d乜呢
又要等一年

呢個moment佢respect kendall
原本諗住佢廢人一個
依家當堂另眼相看
我覺得Logan係俾位Kendall入

睇咁耐都唔覺得logan係咁醒 咁識plan野既人由其是今季睇到佢做野手法
由頭到尾佢純粹自私又唔會放棄權力,班shareholder迫佢step down
以佢份人唔信會甘心真係落台,而且仲要想kendall整單咁既醜聞咁肉酸而落台
另外佢都唔知greg仲有野喺手,如果唔係kendall都唔會入到佢
同埋依家咁玩法講緊logan有機坐監唔係resign咁簡單,唔覺得佢會set呢個伏比自己踩
成季佢當kendall係broken man咁玩,根本都睇死佢冇出息
因為最尾呢單野佢仲有利用價值,知道嗌佢做乜佢都會做
睇佢都唔會反抗乖乖地受死,killer果番說話我覺得logan係真心答佢 唔係比咩hints佢
佢本身都冇諗住講出口,係kendall臨死問佢先講

所以最尾呢下笑我覺得對佢黎講係個surprise
估唔到kendall仲有guts 估唔到佢成為一個logan冇諗過佢可以做到既人
Watchmen review出咗好多都比好高分
In Damon we trust

原本冇乜特別鐘意watchmen
但因為damon i trust久違召集leftovers死忠除定褲
屌arrow原來出到s8有冇人睇架
The Purge係唔係國定殺戮日?
有冇食評?
當初睇都係為左睇下katie cassidy同willa holland
老老實實點解扮有病要成日吊高把聲, 扮低能聲
joey king又係咁
好柒煩
review又係咁多好評
期待睇返 the golden compass 重溫下先
review又係咁多好評
期待睇返 the golden compass 重溫下先

以前套戲好似好伏下
明明都係童年回憶 但唔知點解當時細個完全冇意欲睇套戲
review話套劇會好睇過戲好多好多
gillian flynnamazon版utopia拍完
多野睇到痴撚線唔記得apple+存在緊
Update:
但要等多幾個禮拜,今個禮拜睇住watchman 先
首選梗係Watchmen HDM都唔錯
Antman果套同Modern Love 評語又唔係太突出
反而Catharine The Great 唔估到評語麻麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞