PES 2020 討論區 (3)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
玩法唔同嘛 要習慣下
fifa都比人屌左幾年唔夠難 尤其係個career mode
當你成班球員箭咀向上果陣 場波鳩傳鳩射
唔洗點專心去玩都唔會輸
個箭咀狀態仲要可以成季都唔變 持續向上
不過難度呢樣野真係睇你點睇
pes既難更多體現在劇本/屈能力/削你能力等方面
fifa嫌易 但起碼可以輕鬆d玩 屌打下ai
年年都係咁,demo正過正式版
我ML對中下游全部skip
岩岩玩完一季
佢好似新一季冇俾新budget我
會唔會係開左季之後先有
如果贏ML 有幾多GP, 用黎幫補MC

中左bug?
你自己用祖記/psg 跳曬堆比賽咪知囉
咩patch咁神奇

呢個先岩我係入呢個
ML點匯入legend球員?
開檔前就要入解鎖patch 冇得中途再入
除非你係玩myclub拎到個legend先可以中途匯入ml
解鎖patch係咩黎?
有冇link?
咪姐係你上面條link果隻 係edit mode匯入
edit > 匯入/匯出 > 然後?
我入左legend patch
係ml揾唔返班名宿
係咪要匯入明星隊?
定係copy晒所有名宿 變成自己建立既球員就有(追post有巴打話成長線會好怪)
定係要轉佢地去其他PES隊?
我裝嗰個file 有兩個古烈治,三個馬勒當拿,兩個碧咸。你個兩個應該係唔同年齡level, 有另外勁D既 。
佢個應該係真名file, 係ML 都買唔名宿用的。我用白痴方法係將經典隊轉去其他隊先,然後開ML
edit匯入完你要將d legend球員轉去其他普通隊到
總之唔係留係經典隊入面 因為ml唔會出現經典隊
例如你調曬班legend去巴塞 咁你開檔果陣班legend咪係巴塞到囉
我一樣有兩個古烈治,三個馬勒當拿,兩個碧咸
不過係老既古烈治同老既馬勒當拿件波衫爛左
BUG黎 老既古烈治同馬納當拿個樣根本就係ML教練入面COPY出黎
明白晒
多謝咁多位巴打賜教
今年我覺得係變左兩隻game咁
正式版ai會加強呢d狗招我一早預左
其實都冇咩大不了 遊戲係要有挑戰性
係估唔到佢削左demo入面我最鍾意既隨機性,碰撞同自由度
由我玩正式版第一場game開波果刻開始 我係後場傳幾腳波就已經feel到有d唔對路
demo果陣覺得好自由 會有error亦有傳得好靚既時候 全部都好合理
但正式版就打回原形 好似以往咁個波係跟返住條軌跡去移動
有d波我demo果陣傳到 正式版就完全傳唔到
我係覺得隻game唔比我傳 因為個波要跟佢條軌跡行
足球一半以上既時候都係傳波 呢樣野一有少少稍錯其實影響好大
淨係呢樣野已經接住落黎影響埋其他野 當傳波係減少左自由度
比賽既隨機性都隨之下降 少左因為傳波失誤而導致雙方都要爭波既果種碰撞元素
最後講下有d人提過扭波過唔到人同埋遊戲速度比demo快左少少
其實都係同ai難度有關 難度提升左你自然難左過人
加上本身今集改左右姑個扭波系統 係難用左所以都係正常既
遊戲速度都係同ai難度有關 難度提高自然壓逼都多左
變左你少左時間慢慢諗慢慢控住個波 自然推動場波個速度都快左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞