PES 2020 討論區 (3)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
same
14年轉fifa 今年回歸
係career mode 無fifa 咁多花款
ps4唔會入到人樣 patch只係補返d波衫logo聯賽等等
經典人patch就淨係得經典人
對於ps4黎講入完波衫logo德甲同經典人就基本上齊曬冇咩野要入
真樣數量其實今集fifa已經開始反超pes
ml同cm就不相伯仲 不過ml都係今集先加返多d野 前幾年一直都係輸fifa一截
老老實實 pes起碼年中data pack都補唔少果年冒起球員嘅真樣
如果你係玩意甲/法甲/荷超/葡超呢d咪ok囉
fifa前幾年西甲都好少真樣 上集同今集西甲同德甲補左3,4百個樣 即刻反超
經典人係咩黎?
個patch係邊到download?
今年好難講我覺得係資源問題
明顯睇得到今集一開頭除左license果幾隊 其他隊係冇咩更新過
以往冇咁重負擔果陣集集一開頭都已經有一堆人樣更新左
今集仲要籌備個歐國盃 雖然唔會整得幾好 但始終會分薄資源
個人認為佢d人樣應該會focus係歐洲國家隊果d人到
但Fifa 一唔做face scan就唔識整樣
Pes自製果堆都好高質
我諗fifa過多幾年都唔會再自己整樣 一係scan一係乾脆唔整真樣得假樣咁
而家已經係
得幾個自製
以ea財力五大聯賽全真樣唔過份
但ea會走去scan英冠都唔搞意甲法甲
係成隻game都少人玩
online更加少 主玩online其實應該去玩fifa
反正online都係乒乓傳波 one touch pass
fifa既ai走位好d 本身gameplay個節奏都係較快 其實係好岩玩online
pes個gameplay係較適合單機自己慢慢踢波
岩岩買左game.

要download 一個波衫patch, 再加一個經典人patch?
波衫patch第2頁有 要德甲就一定要裝cypes
經典人係36頁 暫時係咁多
Thanks!

我搵到經典人patch

其實ps4 係咪唔會再加經典人?
視乎隻game會唔會出 依加呢堆都係上集帶落黎既經典人
未知今集仲有冇新經典人
原來係咁。。。

其實我好唔明

之前歷年的經典人,點解要delete,應該累積俾玩家
細個打winning 買ps4轉左fifa16到19
想懷念下以前master league玩現役球星加重生經典球星組隊既感覺
想問下巴打pes2020同fifa19比較起有咩唔同

玩左陣demo 有種怪怪地既感覺
唔知係玩耐左fifa所以唔適應定咩
覺得啲動作有啲生硬 唔知係咪我唔識撳制
成場波所有野都好似好慢咁
其實如果gameplay唔岩feel已經唔需要玩
玩慣fifa係好難轉pes fifa同pes個節奏速度唔同 所以覺得pes慢係正常
連帶埋動作/禁制既反應你都會覺得慢過fifa 咁咪唔習慣囉
我記得以前好似有得將場波既速度較快?
岩岩試到樣野幾好 個波省中人 個人係會暈一暈
唔似得fifa咁個個都用生命值硬接

所以想了解下啲動作 engine係咪像真左好多
如果啲動作係做細緻 我肯嘗試適應節奏
因為玩demo同玩慣fifa 唔識控球扭波
記得幾年前K社岩岩開始改engine完全係不堪入目

始終有情意結 鐘意細個master league啲功能
同埋係淨係demo無旁述定成隻game都無好影響氣氛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞