PES 2020 討論區 (3)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
fifa 年年差唔多都算
最頂唔順佢咁無誠意 得英超會有多啲真實球員樣
意甲、西甲 就算係班霸球隊 佢都懶得理,好過份
Demo已經成隻fifa19咁樣
仲有d ai好廢 冇咩難度 唔知係咪因為係demo
回歸 PES 幾日, 其實動作、球員FACE體型比例、球場都算係咁,但玩落操控真係鈍,傳波好難傳到心水位置,太難做出攻勢,搞到個流暢度好差,咁樣一定吸納唔到一批Online客 
同埋打電腦時,防守仍然主要靠十幾年前「X」緊逼埋身搶,唔係靠封阻傳球路線,真係呢…
以我所知
食身位喺隨機架
明屈你
係隨機 冇制禁
電腦一定成日識得身位 自己果d就聽天由命
通常中鋒會比較多得身位既出現 特別係中路禁區頂既位置
但係真係好唔真實
西瓜恩現實點平都冇可能18m歐
樣我覺得pes完勝fifa
但動作fifa好d自然d
其實玩pvp 封傳球路線好重要
傳波真係好撚鳩,成日傳唔到比自己想傳嗰個,啲人經常企定定等個波碌埋嚟先有反應,有時細細力想彈比近嗰個,佢就無啦啦一腳傳到舞雷公咁遠

比直線就人前波後,一攞到波已經慢撚晒,明明勁大力對住個空位塞直線,佢就比得太到腳,感覺都唔係對住個空位傳

同埋冇手動護波真係好唔慣,玩FIFA基本上係唔係都撳住個L2得撚住先,見人走位先再比,PES冇得主動hold波,變咗啲電腦拍埋嚟就好易甩,電腦搵個背脊得住,我撳逼搶加聯防一齊夾極都夾佢唔甩,我搵個背脊得住佢就是但搵個撞兩下就成個身位食埋

FIFA個ultimate難度都唔算難,PES而家我打"頂尖球員"個難度已經好勉強

同埋同一難度下ml係難玩啲,好明顯,尤其打吡戰,啲AI上晒身
D 人 出價球探 係咪傻
3星 出20000 4星出30000幾 8萬

你唔好拎去抽波 仲可以有三條友
岩岩數左頂尖 5-0
玩下傳奇/超級球星
俾佢中鋒拎到波 轉身就入 唔理咩隊
想問如果ps4裝左真實球衣球會patch之後,同fd 1v1 d波衫仲會唔會響度?
利申:pes新手
如果offline 個frd要用psn account login
有咩新野
可能人地有必中組合砌到出黎呢
但pes正式版又同demo唔同
Fifa隻demo畫面睇落真係同19一樣
玩落你照用19果隻踢法都係冇問題 所以姐係同19冇咩大分別
合作球會

中唔到包皮
3 4 星得金銀波
你玩正式版同demo都唔同手感啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞