[HKCC] 又到Midterm,Assignment時候(10)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
想問CCN3107 Management in Human Services呢科讀乜?會否有伏?

E科係講一間人本機構(HSO)點樣運作
workload都唔少
1個PJ+report
1份term paper
仲有6份計分嘅WS同exam
PJ仲要搵一間HSO做訪問
你仲要面對海量字ppt同readings
想問CCN3107 Management in Human Services呢科讀乜?會否有伏?

workload都唔少
1個PJ+report

聽巴打咁講似乎幾伏下,巴打有無好介紹,我本身想讀D有EXAM幾科
有冇人讀過CRM?好唔好讀?

同問
有冇人讀過introduction to communication studies?
有冇人讀過introduction to communication studies?

識人讀過 1份asm 1份presentation 唔洗report 1個midterm 跟住有exam 其實最主要背書就A到
Gender Studies 有冇伏
Digital Storytelling 會唔會仆街

Gender A係頂盡嘅分 同埋都應該幾少人拎到A
諗緊social policy定management in human service 好

Social policy sem3 得4個A MHS以我所知5個以上
Social policy個老師 嚴格好多

巴打你點知MHS有5個以上A?
Wallace上堂講過?

冇 但係身邊幾個frd都A

學霸組

MHS同SPHK 我C+

一個A 一個B+
Gender Studies 有冇伏
Digital Storytelling 會唔會仆街

Gender A係頂盡嘅分 同埋都應該幾少人拎到A

Storytelling 呢巴打
有冇八到咩環境
諗緊social policy定management in human service 好

Social policy sem3 得4個A MHS以我所知5個以上

學霸組

一個A 一個B+

我知你邊位啦同學

學霸組

一個A 一個B+

知你係邊個啦 鍵盤哥

學霸組

哈哈哈 我知道左你係邊個喇
求評
CCN 2113 Financial Management
CCN 2137 Business Law and the Regulation of Financial services
CCN 2105 Business Economics
CCN 2129 Introduction to Macroeconomics
CCN 2132 Principles of Investment

祝爆4同埋有offer

2113唔係2131嘅prerequisite咩
可以一齊讀咩

學霸組

一個A 一個B+

我知你邊位啦同學

歡迎同我打招呼
CCN 1014 Fundamental Visualisation Skills
有無人讀過?
想問下佢要用咩工具畫
同埋有冇伏
利申無讀過VA

學霸組

哈哈哈 我知道左你係邊個喇

歡迎同我打招呼
Engine DS揀乜好
Reg科係要先到先得定點分配
祝過四爆四點五
Reg科係要先到先得定點分配
過四爆四點五

先到先得

學霸組

一個A 一個B+

知你係邊個啦 鍵盤哥

睇黎你地同stream喎

學霸組

一個A 一個B+

知你係邊個啦 鍵盤哥

睇黎你地同stream喎

相認系列

workload都唔少
1個PJ+report

聽巴打咁講似乎幾伏下,巴打有無好介紹,我本身想讀D有EXAM幾科

Ccn2017 中化 (China related)
Cw/exam 50%/50%
1PJ
1份paper
1個midterm
全中文ppt assignment/pj都係中文做
內容唔悶 但當然要背
有人可以食notes拎A
當然 cw都要做得好
Ps. 讀緊 Benny教
一個sem係咪最多讀6科
Reg科先到先得嘅咩
Reg科先到先得嘅咩

又話lot drawing
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞