[HKCC] 又到Midterm,Assignment時候(10)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
有無人讀stat 星期一mid term 好多唔識好郁
有無好心巴絲可以教我

Telegram offergod123

Level 2 ccn2031

試下做tutorial ex 我都好驚
Marketing midterm 後面sq問what action is it if there are positive deviations? 點答求解

Exploit

唔係negative 咩 我答咗correction
Putonghua for College students 伏唔伏?考啲咩?中西溝好定呢科好 普通話幾好但都驚伏伏地

fd 讀 得一個B+ 其他都B
利申佢地都叫有底

有底 易讀 難a
有無好心巴絲可以教我

Mid term考個啲唔係好多都係ccn1008教過哂咩

巴打做下好心得唔得
請你飲幾次Pacific 都得㗎

重申我係讀1028

1028same here 好多都教過 做多d ex就得
有冇人讀過introduction to philosophy

貝貝
想問CCN3107 Management in Human Services呢科讀乜?會否有伏?

E科係講一間人本機構(HSO)點樣運作
workload都唔少
1個PJ+report
1份term paper
仲有6份計分嘅WS同exam
PJ仲要搵一間HSO做訪問
你仲要面對海量字ppt同readings

仆街都唔好讀呢科
Workload又大 堂堂tutorial都有worksheet返去做
份份都要寫九萬幾隻字
人地一個sem可能8,9課 mhs出足13課
每課40幾50頁 版版d字都滿哂
好彩wallace比左少少提示我溫到仆街先有個b+

除非你好有信心可以handle到13課 project又要搵機構訪問
如果唔係必修勸你千其唔好讀

超好讀 輕鬆奪A!

痴撚線
奉勸個位有得揀既巴打唔好咁睇唔開 搵過其他DS讀啦

痴線呢科讀到我爆肝爆肺咁濟
D notes內容分量多到我寫溫書筆記寫左大概4個chapters已經等於我成個ict本筆記既分量
利申: A咗, 但絕對得來不易
有無好心巴絲可以教我

Mid term考個啲唔係好多都係ccn1008教過哂咩

巴打做下好心得唔得
請你飲幾次Pacific 都得㗎

重申我係讀1028

1028same here 好多都教過 做多d ex就得

做極唔係錯就係唔識
好驚fail grad唔到
CCN2001
Introduction to Chinese Political and Legal System

大家點睇

同 Politcial Science
大家建議邊科好

Political science 啦
In thomas we trust

但有巴打話workload 好大
我 sem3 唔可以失分 怕workload大會拖低gpa
利申Thomas 真係唔錯 Intro Soci 佢教

花老爺唯一壞處係上堂好悶
btw上個sem新加嗰份case analysis又on9又煩撚過閪
Marketing midterm 後面sq問what action is it if there are positive deviations? 點答求解

Exploit

ab卷唔同
CCN2105 business economics
CCN2129 introduction to macroeconomics
兩科建唔建議可以一齊讀?
記住呀 死老豆都唔好簡healthy living呀

點解嘅?中學讀過呢啲野 諗緊簡唔簡呢科/ccn2014 food hygiene and nutritional health

教既人鳩 完全係死八婆死肥婆港女
內容又鳩 背撚死人

好彩巴打講一講 差啲揀左

如果你係真係純粹為興趣想讀下 gpa冇乜問題先sem4簡啦
係呢科拎靚grade有難度

有無巴打再講多d
有冇人讀過introduction to philosophy

貝貝

巴打可唔可以講多少少,workload點樣
想問英文唔好讀understanding globalisation 會唔會死?係咪一味背就得?多唔多long q?唔該 唔該 好急 今日要揀科喇
想問Business唔係NS嘅要點reg科?除左頭3項改唔到,之後係咪淨係可以揀2欄,一科要GE elective,一科要Discipline-specified elective咁?

Exploit

有兩份卷
Btw 答左exploiting benefit
我summer reg個兩科都收左
姐係我sem 3可以讀淨係讀5科
但係reg科個系統一定要我讀夠6科
如果唔係submit唔到 想問下
我應該reg左6科submit左先定點?
唔該

貝貝

巴打可唔可以講多少少,workload點樣

呢科好食logic,所以cct 無b 就係咁先
但係如果logic ok,又對哲學有興趣嘅,呢科幾好讀
Workload 唔算大,睇編長文做group presentation,最難係睇英文
Assignment 寫essay,ok ge
有個telegram group大家想入可以pm我
https://telegram.me/asjghfgj
ccn2035 values and ethics in daily life係唔係伏嚟
我summer reg個兩科都收左
姐係我sem 3可以讀淨係讀5科
但係reg科個系統一定要我讀夠6科
如果唔係submit唔到 想問下
我應該reg左6科submit左先定點?
唔該
有冇人講多少少introduction to wines
好有興趣 覺得好似幾實用

同問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞