[HKCC] 又到Midterm,Assignment時候(10)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
Ice出左未

巴打報左邊團?

同問
又話20號出

到底係未出定fail左
三個choice都要讀書

出左啦!!!!!

屌完就出
Btw waiting list

究竟有幾多人報左London
Waiting list too
想問CCN2026 Mass media and culture如何

Lecturer雖然好好
但workload幾大
2個pj 1個asmt mt有fill in the blanks
Exam考晒12定13課

靠背得唔得

唔夠
Exam好似有3定4題long q
每個term要俾definition+explanation+自己諗既example
同埋佢上堂會寫好多notes而個d野係會考
所以一定要上堂抄足
個時我溫到想死

我覺得好容易喎
你肯問個lecturer 佢咩都肯答
輕鬆A+
利申: 有認真上堂
Ice出左未

巴打報左邊團?

同問
又話20號出

到底係未出定fail左

出左啦!!!!!

屌完就出

澳洲 waiting list
點解每次一過左12點就上唔到moodle

一早叫你地drop左佢架啦

個mean 唔知有冇60

一班中總有幾個癲佬會拉高個mean
Me 求過50

但我唸真係得好少 我唸我都做得慢喇 仆你個街 我左右 2個 830好似做緊3定4

已經唔係識唔識做既問題,而係連睇題目既時間都冇,25題mc玩左最少40mins 最尾好似空左26分冇做

其實呢科應該都係得yr2 人揀
大家最後一個sem 鬥hea
應該炒極都唔會低過mean 掛
如果唔係又要exam 追

Sem3揀就

呢科只可以sem2簡
點解有啲lecturer 真係可以偏心異性偏到咁
想問CCN2026 Mass media and culture如何

Lecturer雖然好好
但workload幾大
2個pj 1個asmt mt有fill in the blanks
Exam考晒12定13課

靠背得唔得

唔夠
Exam好似有3定4題long q
每個term要俾definition+explanation+自己諗既example
同埋佢上堂會寫好多notes而個d野係會考
所以一定要上堂抄足
個時我溫到想死

我覺得好容易喎
你肯問個lecturer 佢咩都肯答
輕鬆A+
利申: 有認真上堂

有冇好lecturer 推薦下
點解有啲lecturer 真係可以偏心異性偏到咁

邊個
Nego 背哂notes 有無用?
洗唔洗睇埋supplementary notes ?
Nego 背哂notes 有無用?
洗唔洗睇埋supplementary notes ?

背唔切
訓唔著 一陣8半 今晚mid term 死梗

巴打報左邊團?

同問
又話20號出

到底係未出定fail左

出左啦!!!!!

屌完就出

澳洲 waiting list

email都收唔到係咪姐係可以收皮
yr1 3.8幾都有3皮多謝cc多謝政府

咩黎? 你讀咩科?你今年Yr 1 or上年cgpa 3.8幾

yr2 engine
呢個獎學金睇yr1 cgpa
yr1入u就冇得拎

洗唔洗自己申請?定你夠高grade就得
係咪有經濟困難先拎得

我都想知
我yr 1, 我見到個name list 有我d朋友個名
佢地gpa仲低過我,又無參加任何課外活動

邊到有得睇name list?
我ICT呢科做完份group project
知道一定好差 拎D E個種
諗緊好唔好F左佢之後summer take返
定係就算project E左 但test 考試A 都上得返B+?
究竟拎政府個scholarship有咩條件
定係就算project E左 但test 考試A 都上得返B+?

Summer sem小人得濟一樣唔會開 結果要sem3/4讀

有五個獎 你指邊個先

有五個獎 你指邊個先

all

Summer sem小人得濟一樣唔會開 結果要sem3/4讀

姐係有機會要sem3讀多一科?

有五個獎 你指邊個先

all

http://www.cspe.edu.hk/content/Overview-Measures-Fund-SPSS-Scholarships
自己睇哂佢 據我所知就OPS係被nominate嘅

Yes 如果英文2左就可能讀7科 同埋唔知sem3係咪一定開

Yes 如果英文2左就可能讀7科 同埋唔知sem3係咪一定開

咁如果份project真係E左 係咪真係冇得追返上B+
份野係60% continuous assessment入面既30%

份野係60% continuous assessment入面既30%

其實好難E 你感覺上姐 可能C+呢 同埋project學期未前會派返 到時再決定都未遲

其實好難E 你感覺上姐 可能C+呢 同埋project學期前會派返 到時再決定都未遲
我想問
introduction to social services in hong kong
係食晒所有NOTES就可以?

EAS1(SOCSCI) 個MIDTERM SEM2係咪都好難?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞