[HKCC] 又到Midterm,Assignment時候(10)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
今次sub reg有冇話咩先到先得?

冇 唔會先到先得 因為佢啲科係冇限幾多班 係睇你有幾多人Reg咗個科先開到幾多班
次次都係最後一日先reg

thx

有啲科有quota架 爆左quota就會抽籤 同埋要簡5個preference 抽唔中你就會跟你啲preference 比科你

有Preference簡嘅咩 Reg咗兩次都唔知有呢樣嘢

岩岩問左subject leader 佢講嘅
諗緊social policy定management in human service 好

Social policy sem3 得4個A MHS以我所知5個以上
Social policy個老師 嚴格好多

巴打你點知MHS有5個以上A?
Wallace上堂講過?
有無人諗住sem3 reg jap1? 想問邊個教得好?
另外想問有無識日文嘅同學一齊讀?

聽聞Sandy幾好 我都會reg jp1

讀緊jap 1 Sandy教 非常好

比sandy 教過
簡直世界級
又搞笑 d note 又出得好好
最重要係超好j

有無圖啊?
Engine,想升Bse,應該Reg咩科

CCN 2262 Architectural technology in the built environment
CCN 2267 Electrical services in building

呢兩科點
今次sub reg有冇話咩先到先得?

冇 唔會先到先得 因為佢啲科係冇限幾多班 係睇你有幾多人Reg咗個科先開到幾多班
次次都係最後一日先reg

thx

有啲科有quota架 爆左quota就會抽籤 同埋要簡5個preference 抽唔中你就會跟你啲preference 比科你

有Preference簡嘅咩 Reg咗兩次都唔知有呢樣嘢

岩岩問左subject leader 佢講嘅

Preference 啲科點解少咁多
ClusterB唔見咗
諗緊social policy定management in human service 好

Social policy sem3 得4個A MHS以我所知5個以上

冇 但係身邊冇幾個frd都A

冇 但係身邊幾個frd都A

學霸組
CCN2280 Surveying
CCN2314 Introduction to Geomatics

有冇巴打讀過? 讀d咩同埋有冇伏

CCN2201 Chinese Family and Culture
求評
intro to econ冇econ底係咪唔好揀最好?
有frd話好易讀但佢地中學讀過econ

學霸組

MHS同SPHK 我C+
我想問下邊到有得睇可以reg咩科 點解我email唔見嘅
我想問下邊到有得睇可以reg咩科 點解我email唔見嘅

Email個到你search subject registration應該有封email入面有個file叫study pattern比你睇
CN2021 2001
大家點睇

CCN2021 Political Science 大家點睇

讀過2021
Workload都有d大
Gp pj+report
兩份paper
1個exam
PJ要睇一篇reading再present
D reading都幾長
Exam無乜特別 但concept要清楚
LQ又要寫2-3版紙
另外 lecture好早上 除非你好想讀politics
否則唔好簡/準備幾個鬧鐘
Ps. 上個sem拎B

唔算難 識幾個無底嘅都攞到A 不過真係有唔明就要搵Lecturer問盡快清Concept

唔算難 識幾個無底嘅都攞到A 不過真係有唔明就要搵Lecturer問盡快清Concept

Reg到Ada就最好 教書好有心又好人
Gender Studies 有冇伏
Digital Storytelling 會唔會仆街

Reg到Ada就最好 教書好有心又好人

唔該晒巴打
CN2021 2001
大家點睇

CCN2021 Political Science 大家點睇

讀過2021
Workload都有d大
Gp pj+report
兩份paper
1個exam
PJ要睇一篇reading再present
D reading都幾長
Exam無乜特別 但concept要清楚
LQ又要寫2-3版紙
另外 lecture好早上 除非你好想讀politics
否則唔好簡/準備幾個鬧鐘
Ps. 上個sem拎B

唔該曬,大概係讀咩

首先由basic concept出發
講下咩係Legitimacy, sovereignty, authority等等
然後講下political structure
例如 議會制/總統制
亦會講香港行政 立法 司法 公共政策嘅運作/特點
政治文化/意識形態 國際關係亦都會講
CCN3117 Community Field Study
CCN2195 Social Policy in HK
CCN2193 Introduction to Sociology Theory
大家點睇?
想問CCN3107 Management in Human Services呢科讀乜?會否有伏?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞