[HKCC] 又到Midterm,Assignment時候(10)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
想問下summer term嗰科(intro econ)申請sucessful咗
咁sem3咪可以讀少科嘅 咁我14號重洗唔洗reg sem3嗰一科選修???
唔知email有冇講到

仲有introduction to international business

好人一生平安 過4爆4.5

一定要上面啲科?? 如果唔係 NEGO真係好好讀 學嘅嘢唔難 Asm易做 PJ剩係present(係做role play+講解) workload唔算大 MT易到喊出嚟 考試考嚟考去都係嗰種模式 識幾個人都係攞A
利申:MT 39/40 PJ同ASM嗰陣做得太hea得B Overall A

多謝你先爸打,其實我今個sem讀緊nego
Btw 你Eunice 定jessie教?

原來係咁 我Eunice教 佢教書真係好悶 tutor做啲嘢更加無為 上嚟晒時間

Consumer Behaviour聽過fd講話好讀
唔怕Econ嘅話 Business Econ都係一個好選擇 Ada好好人 得佢一個lecturer教 唔識嘅話又可以隨時比你WhatsApp問佢野 好詳細咁解答你 內容唔會話好難

CB好讀?

More
仲有冇easy2learn放?
有冇巴打讀過crm
想問下 中醫同Food Hygiene and Nutritional Health 邊個難d?
同埋多數d咩?
申利 中學文理人 宜家商科人

火車推推

一定要上面啲科?? 如果唔係 NEGO真係好好讀 學嘅嘢唔難 Asm易做 PJ剩係present(係做role play+講解) workload唔算大 MT易到喊出嚟 考試考嚟考去都係嗰種模式 識幾個人都係攞A
利申:MT 39/40 PJ同ASM嗰陣做得太hea得B Overall A

原來係咁 我Eunice教 佢教書真係好悶 tutor做啲嘢更加無為 上嚟晒時間

唔怕Econ嘅話 Business Econ都係一個好選擇 Ada好好人 得佢一個lecturer教 唔識嘅話又可以隨時比你WhatsApp問佢野 好詳細咁解答你 內容唔會話好難

CB好讀?

More

聽lecturer講話呢科好似溝咗少少soci野 我自己就背極都唔入腦
如果要揀就揀anp 好易背 midterm exam都唔難 好straight forward 唔洗點用腦諗 做個份project又會自動拎去參加比賽 一舉兩得
想問下summer term嗰科(intro econ)申請sucessful咗
咁sem3咪可以讀少科嘅 咁我14號重洗唔洗reg sem3嗰一科選修???
唔知email有冇講到

Reg住是但一科先 但係下個sem add drop個陣 佢會俾你drop走一科 之後再退返五千俾你
三科Psy既midterm咁近點溫得哂
有冇人讀過love, intimacy&identity 同 positive psychology?
有冇伏?
唔知email有冇講到

Reg住是但一科先 但係下個sem add drop個陣 佢會俾你drop走一科 之後再退返五千俾你

請問個是但一科即係唔係Summer sem揀咗既科?

係wo 屌…溫到我仆街。。
有冇人做緊econ Assignment, Q2唔識做

仲要中間又有Project同present要搞
想問下 中醫同Food Hygiene and Nutritional Health 邊個難d?
同埋多數d咩?
申利 中學文理人 宜家商科人

火車推推

讀緊中醫 pj asm都唔難 但係個end term應該都真係幾多野背
food hygiene聽個fd講係讀到仆晒街

CB好讀?

More

聽lecturer講話呢科好似溝咗少少soci野 我自己就背極都唔入腦
如果要揀就揀anp 好易背 midterm exam都唔難 好straight forward 唔洗點用腦諗 做個份project又會自動拎去參加比賽 一舉兩得

A&P pj係做d咩?
有冇人讀過love, intimacy&identity 同 positive psychology?
有冇伏?

Positive Psy今年sem2先開 新科嚟 依家讀緊嗰啲可以話係白老鼠 兩份asm+PJ同一份Final Test

好後悔讀psy
唔知email有冇講到

請問個是但一科即係唔係Summer sem揀咗既科?

係啊

好後悔讀psy

多野背到 好想放棄
Acct/數科唔掂
如果 CB OB ANP會唔會死
定Understanding globalisation 好

CB OB ANP唔洗計數

UG就唔知

UG 唔洗 背科嚟

呢科如何

我都想知 算唔算好多野背 多唔多應用/寫essay?

Asm 寫 過去一年/預期未來,全球化對你/香港/全球有咩影響 呢6題 成份最多可寫300字
Prj 扮開個會議 就一個全球議題 以唔同持份者(國家) 闡述你嘅立場同理據
Midterm mean 34/40
Exam 95%分數先有 A+

所以呢
背晒就A+ 背漏d 都可能跌1-3 個sub-grade

不過mid term 考過嘅exam 唔考
[black]同埋exam 有大量tips[/black]
想問錯過左報summer 遲下仲會唔會有?
有冇伏?

Positive Psy今年sem2先開 新科嚟 依家讀緊嗰啲可以話係白老鼠 兩份asm+PJ同一份Final Test

難唔難? 學緊咩?

好後悔讀psy

多野背到 好想放棄

共勉之
NS yr1 請問有無邊科易讀D/易高分D?
中醫係咪伏?普通話有無人讀過?會唔會輕鬆D
英文唔好 唔想成日要寫paper
NS yr1 請問有無邊科易讀D/易高分D?
中醫係咪伏?普通話有無人讀過?會唔會輕鬆D
英文唔好 唔想成日要寫paper

語文科冇底好易比人屈機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞