[HKCC] 又到Midterm,Assignment時候(10)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
想知FA midterm通常會點出

40分做double entry ,有一條會陰人填no entry
MC問返D theroy野
冇記錯MC 計數果D 都係apply返 A= C+L 咁既公式逼數
有讀過BAFS =輕鬆

姐係要填no entry?
係咪要寫埋accounting principle 先拎哂分

係咪no enrty答唔到你

accounting principle 印象中好似唔洗

如果答案係no entry, 應該要寫返principle(題目會講), 姐係咩accrual個d

其實數分就知, 好似1分1個item
1條entry就 2分

long q會唔會有文字題
即係要寫乜鬼野matching principle個啲

上個sem冇
你可以睇下exam pastpaper

唔敢答你係咪真係唔洗
想知FA midterm通常會點出

40分做double entry ,有一條會陰人填no entry
MC問返D theroy野
冇記錯MC 計數果D 都係apply返 A= C+L 咁既公式逼數
有讀過BAFS =輕鬆

係咪要寫埋accounting principle 先拎哂分

如果答案係no entry, 應該要寫返principle(題目會講), 姐係咩accrual個d

1條entry就 2分

上個sem冇

唔敢答你係咪真係唔洗

唔該你先
因為我見佢有寫話no
essay type questions 但個lecturer又叫我地睇assignment 1
想問下 nego exam會大概點考

類似mo咁考

1條entry就 2分

上個sem冇

唔敢答你係咪真係唔洗

唔該你先
因為我見佢有寫話no
essay type questions 但個lecturer又叫我地睇assignment 1

上個sem無essay type, 應該係叫你地溫assignment double entry
話說我自己開咗個hkcc telegram group
入黎一齊吹水啦

類似mo咁考

想知點考咪睇Pastpaper囉

類似mo咁考

想知點考咪睇Exam Pastpaper囉
有冇巴絲打可以略略講下CCN2115 food service operations份individual assignment大約點做
聽日eas2有咩溫,完全冇上過堂
三樓平台個癲佬做乜尻?

溫咩

溫咩

唔係4月3先mid term咩

溫咩

唔好嚇我

溫咩

唔好嚇我

Science果邊聽日考
聽日 EAS II (S&T)
攬炒揮手區

上個sem d+揮手區
揾咗成日都揾唔到nego啱用嘅新聞!!!點搞!!!

寫自己經歷囉 識好多人都係咁交

+1
hk cheung我屌你老母臭化閪

驚作得差低分嘛 有無source參考下

其實可以問下搵到岩新聞既fd
叫佢地比篇新聞既主題你
你自己再搵第二間報社寫既文就得
上年我都係咁
我想問聽日elementary statistics mid term會考啲咩
好熬底
我想問聽日elementary statistics mid term會考啲咩
好熬底

其實可以問下搵到岩新聞既fd
叫佢地比篇新聞既主題你
你自己再搵第二間報社寫既文就得
上年我都係咁

仲有,篇新聞點先算good-fit, unique and impressive example and fully elaborate 啊 好難捉摸啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞