[HKCC] 又到Midterm,Assignment時候(10)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
原來真係會有unsuccessful
仲以為係咪都放入waiting list
希望有人放棄啦
綠卷0.77......

0.78
係咪得我一個覺得今日econ啲mc都幾難下

好難呀

好難呀
綠卷0.77......

0.78

到底0.18定0.78
係咪得我一個覺得今日econ啲mc都幾難下

好難呀

好難呀

難到。。
有冇人econ midterm最尾果條成條錯晒

黃卷?

A part 錯曬

係咪supply下降?

同埋個midpoint method 答案係咪3.00

我係

3係點計出黎?我0.18

屌 Part A 俾study guide fake 曬
仲胸有成竹咁答 ,之後先法國仆咗街

可唔可講錯左咩

我都想知 好驚

Study guide 有條話搭巴士/飛機之間揀巴士係inferior good
Mid term就話揀飛機,係normal good
嗰條諗都無諗就揀咗inferior
Fd 講返先知錯

有幾條都係同study guide 調轉黎問
綠卷b part錯晒 計錯咗隔離果行數

係咪0.18 inelastic

我係綠卷0.18 inelastic 有無錯

我綠卷0.18 應該無錯

黃卷?

A part 錯曬

係咪supply下降?

我係

我黃卷
Mc 有題咩Inelastic demand咁係seller定buyer
econ不嬲mid term難

黃卷?

A part 錯曬

係咪supply下降?

我係

我黃卷

黃卷係計individual既elasticity
你係唔係計錯隔離果行
Mc 有題問law of demand 個題係9點半番工定係unemployment 先岩
Mc 有題問law of demand 個題係9點半番工定係unemployment 先岩

我好多frd都簡左A

我好多frd都簡左A

我揀左D
Mc 有題咩Inelastic demand咁係seller定buyer

係咪話邊個負擔tax多d?buyer
覺得econ仲易過sem讀嘅fa
利申 有底
btw有冇人都係同我一樣未郁過mkt assignment
覺得econ仲易過sem1讀嘅fa
利申 有底
btw有冇人都係同我一樣未郁過mkt assignment
屌你老母
Cb爛grade

我都想知 好驚

Study guide 有條話搭巴士/飛機之間揀巴士係inferior good
Fd 講返先知錯

黃卷係

黃卷邊到有0.18 inelastic

唔好嚇我 我黃卷 individual 計到係3.00 inelastic

3仲inelastic
利伸:最後條short question 冇代數入去答

黃卷?

A part 錯曬

係咪supply下降?

我係

黃卷係3

Fd 講返先知錯

黃卷係

黃卷邊到有0.18 inelastic

唔好嚇我 我黃卷 individual 計到係3.00 inelastic

3仲inelastic
利伸:最後條short question 冇代數入去答

打錯 我後面有改返係elastic
Btw我上完堂 黃卷答案係3 無錯
有冇ICE tour waiting list係曾經有位?
想問下 nego exam會大概點考
想問下 nego exam會大概點考

類似mo咁考
想知FA midterm通常會點出

40分做double entry ,有一條會陰人填no entry
MC問返D theroy野
冇記錯MC 計數果D 都係apply返 A= C+L 咁既公式逼數
有讀過BAFS =輕鬆

姐係要填no entry?
係咪要寫埋accounting principle 先拎哂分

係咪no enrty答唔到你

accounting principle 印象中好似唔洗

如果答案係no entry, 應該要寫返principle(題目會講), 姐係咩accrual個d

其實數分就知, 好似1分1個item
1條entry就 2分

long q會唔會有文字題
即係要寫乜鬼野matching principle個啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞