[HKCC] 又到Midterm,Assignment時候(10)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike

多謝你先爸打,其實我今個sem讀緊nego
Btw 你Eunice 定jessie教?

原來係咁 我Eunice教 佢教書真係好悶 tutor做啲嘢更加無為 上嚟晒時間

Consumer Behaviour聽過fd講話好讀
唔怕Econ嘅話 Business Econ都係一個好選擇 Ada好好人 得佢一個lecturer教 唔識嘅話又可以隨時比你WhatsApp問佢野 好詳細咁解答你 內容唔會話好難

Business econ 多唔多數計?唔係好清楚呢科讀乜 我數底差

Business Econ冇乜數計 要計嘅都係代啲數字入條式到 超過90%都係理論野嚟 理解>死背 有啲問題嘅pattern係一樣 嗰啲就通常個個sem都一樣答法 有得背答案

自問覺得Intro to Econ唔算太難 可以簡Business Econ嚟讀

唔該曬
話時話 nego靠死背notes得唔得 老實講呢科我上堂無乜點聽書 因為實在太悶好似催眠曲 個個都話呢科易 我反而好驚我炒呢科

原來係咁 我Eunice教 佢教書真係好悶 tutor做啲嘢更加無為 上嚟晒時間

唔怕Econ嘅話 Business Econ都係一個好選擇 Ada好好人 得佢一個lecturer教 唔識嘅話又可以隨時比你WhatsApp問佢野 好詳細咁解答你 內容唔會話好難

Business econ 多唔多數計?唔係好清楚呢科讀乜 我數底差

Business Econ冇乜數計 要計嘅都係代啲數字入條式到 超過90%都係理論野嚟 理解>死背 有啲問題嘅pattern係一樣 嗰啲就通常個個sem都一樣答法 有得背答案

自問覺得Intro to Econ唔算太難 可以簡Business Econ嚟讀

唔該曬
話時話 nego靠死背notes得唔得 老實講呢科我上堂無乜點聽書 因為實在太悶好似催眠曲 個個都話呢科易 我反而好驚我炒呢科

巴打係邊個教?? 都係Eunice ?? 我個陣都冇聽過書 由week1開始嘅lecture就基本上堂堂㩒電話 最後都係硬食啲notes 死背完全冇問題 你睇下佢啲PP啲問題都係問得好直接
Reg科 讀NS GE有無邊科容易高分/易讀D?

巴打中學有無讀econ
有econ底應該揀2129 marco econ定2105 business econ
讀D野有咩分別
想問下Jap I 多唔多野做 會唔會有project /present
定係得assignment
Acct/數科唔掂
如果 CB OB ANP會唔會死
定Understanding globalisation 好
有econ底應該揀2129 marco econ定2105 business econ
讀D野有咩分別

一個係Macro進階,但都係中五野
另一個係Micro進階
BTW 有econ底唔係多數鐘意macro>micro
利伸有econ底同類人,但鐘意macro多
想問下 中醫同Food Hygiene and Nutritional Health 邊個難d?
同埋多數d咩?
申利 中學文理人 宜家商科人
Acct/數科唔掂
定Understanding globalisation 好

CB OB ANP唔洗計數
Acct/數科唔掂

UG就唔知
讀D野有咩分別

一個係Macro進階,但都係中五野
另一個係Micro進階
BTW 有econ底唔係多數鐘意macro>micro
利伸有econ底同類人,但鐘意macro多

開頭就係 但後尾個啲開始難
利申A
其實係咪宜家要開始reg科?

14號開始
Acct/數科唔掂

UG就唔知

UG 唔洗 背科嚟
想問下Jap I 多唔多野做 會唔會有project /present
定係得assignment

Jap 1無pj/present
CW:60% Exam:40%
Assignment 1要抄平假名+vocab 小心D做就ok 有人試過拎滿分/接近滿分
另外 week 5開始 每星期都會有vocab/hiragana quiz 每星期都要溫書
Assignment 2未出 等其他巴打後補
利申: 無底 sandy教 讀得好開心
Acct/數科唔掂

UG就唔知

UG 唔洗 背科嚟

呢科如何
Acct/數科唔掂

UG就唔知

UG 唔洗 背科嚟

呢科如何

我都想知 算唔算好多野背 多唔多應用/寫essay?

14號開始

邊到有得睇有乜科reg? year1乜都唔識sorry
我想問year1 60 credits 14號要reg幾多科?

14號開始

聽講有個email,但係我搵極都搵唔到
有冇啲關鍵字可以比我搜尋
利申:year1咩都唔識

14號開始

18歲啦
學下自己搵啦
唔知就去望下prog doc
喺myhkcc到就有
有冇人收到退款email
邊到有得check退幾多 Enquire Payment to Student 入面乜都冇

求答
有無人讀過
Understanding Globalisation/
Advertising & promotion/
Customer Relationship Management/
Consumer Behaviour/
Fundamentals of HRM
有無邊科好讀/大伏

仲有introduction to international business

好人一生平安 過4爆4.5

一定要上面啲科?? 如果唔係 NEGO真係好好讀 學嘅嘢唔難 Asm易做 PJ剩係present(係做role play+講解) workload唔算大 MT易到喊出嚟 考試考嚟考去都係嗰種模式 識幾個人都係攞A
利申:MT 39/40 PJ同ASM嗰陣做得太hea得B Overall A

CB好讀?

14號開始

係email到打subject registration應該搵到有封email入面有個pdr檔叫study pattern
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞