[HKCC] 又到Midterm,Assignment時候(10)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
Understanding globalisation
Advertising and promotion
Organisation behaviour
中醫

想問有冇問題

同埋如果fa得b+
係咪唔應該簡CA
因為唔想sem3全部都背咁辛苦
祝早日出pool 過3爆四

a&p同ob都係記記記,慎選lecturer
Ap今個sem得一個無得避,但佢好鬼伏只可以靠自修,好彩野唔難,所以都揀得過
中醫更加係背,有fd一組會好好多因為pj煮野食個個唔識都幾尷尬,最後test好似有課外野所以要讀多d中醫野。上堂幾得意,對中醫有興趣就揀啦

Thank you 最後簡左jap1
應該sem4先讀中醫
Anp同ob係咪都係易a難a+?

我個陣ob 食哂所有notes 幾乎識哂exam 先得A 因爲CA個邊奶野 份project好難做
ccn2035 values and ethics in daily life係唔係伏嚟

你想知D咩?

搭單問 係咪要cct勁先高grade 同係咪好哲學 b+ 易唔易拎
唔該 祝巴打過3爆4 收offer

呢科其實workload 算細
都唔係特別要CCT高分先得
之前班個mean around B+
急收easy2learn 有意放嘅留低聯絡方式!!!
Intro to Commu
Gender Issue
Intro to Socio
Intro to Psy
呢幾科點排

無讀過commu

Psycho 英文叻背野叻著數 先理解後背 幾
Pj好緊要
Soci幾易明 最basic嘅theory野 要記人名
Gender 係soci野 易明 有theory
呢3科都幾得意
睇你對邊科有興趣同中意coursework定考試
Gender Studies 有冇伏
Digital Storytelling 會唔會仆街

Gender A係頂盡嘅分 同埋都應該幾少人拎到A

Storytelling 呢巴打
有冇八到咩環境

剪片
好玩
睇你叻唔叻呢方面啦 穩b+
Digitally story telling 求評

剪片
Lecturer Brian好好人好nice
Gender issue同日文邊個好啲
利申日文係零

Gender la 易明

同求
有冇人知introduction to psychology係點 伏不?

輕鬆
利申:A

睇lecturer,lecturer唔同你有料都冇用

求推介
有冇人知introduction to psychology係點 伏不?

輕鬆

求推介

推薦kent
中醫

想問有冇問題

同埋如果fa得b+
係咪唔應該簡CA

Ap今個sem得一個無得避,但佢好鬼伏只可以靠自修,好彩野唔難,所以都揀得過
中醫更加係背,有fd一組會好好多因為pj煮野食個個唔識都幾尷尬,最後test好似有課外野所以要讀多d中醫野。上堂幾得意,對中醫有興趣就揀啦

應該sem4先讀中醫

我個陣ob 食哂所有notes 幾乎識哂exam 先得A 因爲CA個邊奶野 份project好難做

我好似知你係邊個

輕鬆

求推介

英文差讀唔讀到呢科?驚要寫好多essay/long Q...
中醫

想問有冇問題

同埋如果fa得b+
係咪唔應該簡CA

應該sem4先讀中醫

我好似知你係邊個

突發!!
迷離哥哥ig已轉

新ig:dicky_gorgor
dickdickboy
20 / PolyU / 23BRESS / Surveying

我想報summer sem 幾時再有?

會仲有咩
想問CCN2026 Mass media and culture如何

Lecturer雖然好好
但workload幾大
2個pj 1個asmt mt有fill in the blanks
Exam考晒12定13課

靠背得唔得

唔夠
Exam好似有3定4題long q
每個term要俾definition+explanation+自己諗既example
同埋佢上堂會寫好多notes而個d野係會考
所以一定要上堂抄足
個時我溫到想死

死啦我reg左呢科 好淆
中/英教?
我想報summer sem 幾時再有?

會仲有咩

唔知 所以咪問

佢sem頭sd俾你份email都冇寫到有
利申 謠言受害者
想問CCN2026 Mass media and culture如何

Lecturer雖然好好
但workload幾大
2個pj 1個asmt mt有fill in the blanks
Exam考晒12定13課

靠背得唔得

唔夠
Exam好似有3定4題long q
每個term要俾definition+explanation+自己諗既example
同埋佢上堂會寫好多notes而個d野係會考
所以一定要上堂抄足
個時我溫到想死

死啦我reg左呢科 好淆
中/英教?

上堂講中文
有無人已收到elite tour通知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞