朋友問我: 其實加泰都獨立唔到, 香港憑乜

692 回覆
203 Like 1002 Dislike
唔獨立我見唔到有出路
好有錢?你講多次?

Man we are not copying history. We are creating history.
AUTONOMY = INDEPENDENCE
唔理歸英定親美定獨立

只要脱離中共就得
從來港獨只係梁震英搞出黎既偽命題
獨咩撚野立?被藍絲D文宣洗到傻左?五大訴求帶獨立咩?
點解係都要拉埋阿狗黎講
做唔到就等於唔做
個機率唔係0都要博一博 唔同瞓係度等死咩
佢地覺得真普選係獨立呢個係佢地既睇法 我既睇法就係要有返港人治港 高度自治 如果有人想格硬屈人攪獨立 我就要堅持返我只係想有返自治權 唔可以比佢指鹿為馬
無咁咪攬炒囉
因為一旦加泰獨立,歐洲其他想獨立的地區就會跟,所以歐盟不支持,而且西班牙一唔掂歐洲成個經濟唔得

但是香港情況中共邪惡軸心,資本國家都唔支持,香港唔掂全球都唔掂,所以支持香港
利申:巴塞球迷
就比人殺都唔反抗咩
明知好少機會都要奮戰到底
馬文輝聽到實激到係棺材跳返出嚟
中共倒台 但中國市場會存在
中共阻住美國發達 西班牙冇
中共有位比美國入 西班牙冇
加泰最後點唔代表香港最後點
我剩係知唔反抗既結局係點
唔係憑咩唔憑咩,反抗係本能黎
無撚柒錯
今時今日既香港政府就算回應哂你5大訴求
第一)無可信性
第二)佢無自主權同你地傾五大訴求,fact checked唔好唔記得5年831決定

呢個傀儡政府係必定要推翻,呢個運動已經撕破左港共傀儡既畫皮
無主權既政府,香港人永遠無民主
我地唔係獨立,
係要番係基本法入面講明俾我地既野,我地要返晒,冇得再拖。
其實咁講冇用 中共已經標籤左我地 我地冇得再龜係和理非非入面 咁只會有更多人被清算 睇下國內小數民族待遇就知
新東補選個66524票
香港最少有66524人認同香港獨立
你望下中國有幾多個自治區
新疆 西藏 廣西 內蒙古 寧夏
仲有不計其數既自治州 自治縣
所有自治區既人口比例已經逆轉晒 政策傾向漢族
共產黨俾到你既自治就係咁
你問你朋友邊度睇到香港獨立?
由612到宜家都係5大訴求喎.
自治係無用

國泰一比中共威脅,CEO同成間公司即刻跪低

只有脱離中國,免於比中共揸春袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞