朋友問我: 其實加泰都獨立唔到, 香港憑乜

692 回覆
203 Like 1002 Dislike
獨立只係其中一個方案

Btw我就唔同意講獨嘅
要獨就要吞埋廣東省
幾時話獨立呀
我地唔會支持獨立, 亦無能力獨立, 只能夠有能力的自己離場去外國落腳, 但我們仍要保護走唔到嘅人, 仍要為走唔甩的人爭取人類基本且生來就應有的權利, 並展示給世人知道並自到什麼才是真正邪惡軸心國, 寧為玉碎 不為瓦全。
5大訴求有獨立咩?

冇啦啦講獨立又想亂標籤?
五大訴求從來冇變 但你自己諗吓除咗獨立
有咩方法解決到五大訴求 特別係真普選
唔係要你掛獨立喺嘴邊 但一定要所有人知
唯一解決方法就係獨立
獨立只係其中一個方案

Btw我就唔同意港獨嘅
要獨就要吞埋廣東省
知音
你就無能力獨立
攬炒完識唔識照顧返自己先咁都要諗嫁咪淨係一句攬炒完左個conversation
加泰失敗唔會被人打死
但香港失敗會,你繼續唔繼續?
想問除獨立之外解決方法係?
唱do u hear the people sing 感化中共政府?
冇要求獨立
因為真係冇可能
香港咁細地方完全冇得守
唔駛一日就俾人攻破
英國佬1967年個時都知道冇可能守得住老解
打算放棄香港俾返中共
係老毛與老周命令唔準老解過深圳河
個時老解軍備垃圾過英軍勁多
英國佬都知守唔住
何況今時今日老解軍力世界排NO.3
香港完全冇自己軍隊
又冇軍備打條毛咩
原來你為走唔甩既人爭取既權力就係交返佢地比中共統治????omg
笑死 留意到話唔獨立嗰班都係p牌 共狗有冇咁驚啊 派咁多打手嚟
今次係全個西方國家反中共,
香港唔駛要獨立, 同中共攬炒.
屌,你依家行出街都分分鐘比黑社會攻破啦
咪自欺欺人啦
點解英美唔自己拎撚左個香港自己食,係因為佢地想中共有個model去跟去改革佢個國家咋
無人諗過中國人智力係低到會將好既野變壞嫁
加泰只係未成功,唔係失敗
首先,五大訴求同港獨無關

其實好多人已經同意港中區隔
比d時間等埋行得慢既人啦
現在先求五大訴求,
其他之後獨立嘅主張,等將來事機成熟再算吧啦
美國國會議員幫到出晒面,又話加快人權法,又反對支那出兵,又喝支那快啲畀普選,咁都叫唔好ff外國幫手
所以先要講下傾下囉你地試下同多d身邊人講呢個話題啦 10個有8個都民主回歸中共啊 要再repeat幾多次雨革魚蛋反送中啊
所以曾俊華咪講左,「但我們同時還要有心理準備,真相有時候可以非常尖銳,讓人刺痛。它可能會讓我們每一個人都覺得不舒服,覺得很難接受。」

發展落去,最大既可能性係中央全面接管香港,一國兩制正式壽終正寢,其實97之後已經知道結果會係咁,但大部分人諗住50年後再算,只係估唔到中央連一半期限都等唔到,22年就已經將香港正式收回。
姐係你覺得用工業頭盔同紙盾同人打?
可以贏?

定係會有人比軍火你,你就可以好似玩r6 bf咁立即識用?
因為香港有國際重要地位
依家唔係要獨立啊, on9
香港有自己貨幣,股票市場,法律
加泰有無啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞