朋友問我: 其實加泰都獨立唔到, 香港憑乜

692 回覆
203 Like 1002 Dislike
本身唔係港獨派,不過香港他日真係unlock 到某些achievements, 只可以話香港人真係好叻。
無野係無可能,香港人加油

五大訴求
缺一不可
又有航空業既手足比人炒魷魚

中共係唔會比你有普選
佢就係要趕盡殺絕
除非你做順民
支那邊有錢呀依家
【眾籌 Google 廣告】 本地文宣 : 多媒體廣告
https://lih.kg/1491396
無用佢地咪用盡方法搞事 推番中共係必要
點解堅持 五大訴求
係因為現有框架上係做得到
包括真普選係基本法寫明
所以香港人佔左道德高地
加上黑警殘暴 所以先叫到咁多人出黎

我都支持獨立
因為只有獨立香港人先可以保障到香港利益
加上香港同中國已經有明顯文化價值觀差距
但反送中運動絕對唔應該訴求變成港獨
原因係太多香港人潛意識覺得唔應該獨立
五大訴求係現時能團結多數香港人既目標
同埋要響中共仍能維持政權下 獨立機會=零

要獨立成功必須要等機會
等中共內亂解體 好似蘇聯解體咁
個陣就係香港人千載難逢既獨立機會
好似當年愛沙尼亞一樣 獨立後一面倒親美
呢個機會稍瞬即逝 或者2047都見唔到
但抱有希望 人始終要信
你問返佢憑乜做人
我諗要搞佢一年先有顯著效果
但係11月港共又簽課水計畫
簽乜鳩
直接送錢上去咪得
加泰係用獨立嚟bargain for 自治
香港?兩樣都冇。
你個心係咪五大訴求就夠先
我一直追究既係反送中同警察濫權
依個係底線

其他賺到當bonus

至於做多幾多野先追究到警察濫權
就要睇政府點做
叫獨立啫你估真係做咩,你示威可以叫三上悠亞係你的,再者你叫乜中共都屈鳩你港獨引班法西斯攻擊你
問你想唔想就答人可能性
答 YES OR NO 都咁難唔怪得問香港憑乜獨立
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞