朋友問我: 其實加泰都獨立唔到, 香港憑乜

692 回覆
203 Like 1002 Dislike
人地做唔到佢就唔做, 一世只係做 Follower, 難聽 d 叫跟尾狗
你問下d和理非
香港唔獨立點樣有真普選
講講下佢都面紅講唔到落去啦,但係佢會唔會因為尷尬而放棄真普選啊
和理非係要心理預想,獨立係個hidden agenda,如果唔係美國佬真係幫我地一國兩制高度自治,我地又捉到鹿唔識脫角咋
啲債息點等多廿年先還
1984年英國佬一心以為可以繼續租香港去管
係鄧小平條撚樣堅決要收返
英國佬明知打又打唔過
冇計之下先將香港俾返支共
支那好有錢
叫外國幫手唔係唔得
但要認清楚自己個企位先

香港係美帝眼中絕對只係一隻棋,不過我地大家要互惠互利,而唔係ff人地無條件幫你
屌我真係唔明做咩成日講打真仗。。。。咩年代大撚佬
中共打撚爆個香港佢又有咩好處?打撚爆個香港之後仲可以用香港搵到錢???
最初好似係亡國興同689係咁講
五大訴求與獨立無關 唔好spin 錯思考方法
反送中就俾班on9屈港獨
唔係話一嚟就要打到獨立啊大佬
但係而加連提 班人都咁敏感咁抗
而加只係想班人唔嗌都好 都要接受獨立係解決五大訴求唯一方法
分別係美國支持同唔支持
有得比人利用證明你係人地眼中仲有價值

香港係冇價值嘅一早已經變新疆
依家又無人話要改五大訴求。只係想你地諗多d呢個運動既結局係乜撚野姐。
同埋,中共要屈佢屈乜春都得啦,反而係點解香港人既心理關口打唔撚開?
唔撚得 要贏就贏哂 乜撚野比面中共
班人成日提五大訴求 但真正解決方法獨立就連講都驚 咁點搞啊 嗌到2047年都解決唔到真普選啦
四位數ac幾錢?
當年英美唔想打
只係想同中國人做生意
唔好叉開哂呢d

五大六大訴求邊一個講獨立?

我地愛國愛港,擁護一國兩制架
試解釋真普選點喺唔獨立情況下得到 多謝
打真仗呢個由古至今永遠都係真理
你獨左佢一樣食唔到夠餅
以支共性格自己得唔到
佢必定會一拍兩散
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞