朋友問我: 其實加泰都獨立唔到, 香港憑乜

692 回覆
203 Like 1002 Dislike
就算香港獨立左 政府一樣有機會受中共威脅控制 呢點根本冇討論價值 我認為除非中共倒台 如果唔係香港根本冇可能獨立
未來如果要獨立,唔會好出奇,但依家起碼要五大訴求先,乜都唔做就永遠無未來
烏克蘭係獨立國家
廣獨
大家意識形態文化教育價值觀都唔同,點樣一齊搞,到時俾人食左都唔撚知呀
我地係要諗辦法由香港改變全中國
咁你不如出去開個post講啦 呢幾個月所追求既五大訴求都係廢既 因為就算達到五大訴求中共2047都可以通通收返 由呢刻開始搞港獨啦
受點樣既威脅?影響選舉係連美國都會中招既事,係咪香港就唔可以獨立?
至少香港既體制要脫離中國,一日under中共你一日都解決唔到每日150呢d同中共長遠洗血既政策,你敢反你就已經獨撚左
民主黨幫口好正常
共和黨都係得marco rubio 幫緊手啫
唔係成個共和黨都幫緊嘛。。。
攬炒lo
我好驚香港仲係大多數人支持民主回歸中國,我真係好怕
我真係好撚驚雙普選都係會選返d on9出黎
香港一日唔脫離中共政制之下,一日都無得同中共deal
咁雙普選左啦,候選人一個講要港獨一個講要民主回歸
民主回歸贏撚左2047咪又係要打多次大交
依家係香港人思想未跳躍到佢爭取緊既野啊
你要有恆之有效既雙普選,背後所imply既就係港獨
你無得又要under中國又要唔比中國入侵又要唔比中國攪屎忽嫁
有D野真係要鬥長命等時勢去配合
重有唔好眼光咁細
只識港獨
要獨就獨大佢
獨唔到全國
最小都要國土長江以南
一個小國係個大國隔離生存永遠都唔會有安寧日子
一步步嚟係講緊行動
但思想上一定要諗埋唔同選項嘅可能性
好多手足有個盲點,就係覺得有雙普選就唔使再思考未來
有25%人接受喎,咁都叫小眾?
宣傳多啲講解多啲,慢慢變成大眾都唔得?
屌你真係無撚腦 幾時有講五大訴求廢啊on9仔 話緊解決到五大訴求係獨立啊 日日只係叫爭取五大訴求但連個解決方法係咩都唔知就真係廢啦
從來冇人講過要港獨
唔好俾五毛煽動
不如你睇撚清楚啦,唔通阿富汗,isis啲人又高貴過佢哋參軍啲子女咩
好似你咁講,美國佬應該無出過兵
冇人想要人民幣
你睇歷史文件都可以結合當時世界政治局勢
唉屌exact7ly
大家成年人都要有個planning先得嫁
成日講五大訴求,爭取到爭取唔到都要諗下會變成點嫁
我就諗黎諗去都覺得 香港獨立係必定會觸及既問題,香港人唔可以再避左佢唔諗唔討論嫁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞