朋友問我: 其實加泰都獨立唔到, 香港憑乜

692 回覆
203 Like 1002 Dislike
垃圾支那人影衰香港不了
阿富汗ISIS係拉登真係殺左好多美國人
美國佬先報仇
你香港人幾時成為左美國人???
我地同和理非講呢個理念既時候一定要好聲好氣
佢地一定又係不斷challenge做唔到唔得未係時候
但係未係時候既只係佢地既思想,我地要慢慢播種播到佢地明白港獨係五大訴求既hidden agenda
係你話武力不對等,而對抗唔到
依家又搬龍門話人地係國家,所以武力不對等都對抗到
香港人真係乜都只識得抄

點解一定要有先例去跟?
自己做第一個真係咁恐怖咩?
爭取真普選唔會比獨立容易
對中共黎講2樣野係一樣
所以真係好撚擔心
係連登都唔可以講下大膽既議題,真係比d人攪撚彎哂變撚左大台
成日又話人帶風,但係無風都係一個問題黎嫁大佬
呢個政府幾時有回應過姐,死線過左咁多次仲係唔係死線??行動升級左咁耐有邊一次撼動到?依家d行動post又無撚哂都唔知做乜撚野
威脅已經好明顯 就最近既國泰為例 當港獨成功左 面對中共既同樣既打壓 佢咪一樣要跪 已經唔好解放軍 樓上班人笑柒解放軍廢 再廢打平民都綽綽有餘 加上中共一定大把手段卑劣到你估唔到
冇人唔俾你地討論,亦冇人打算割。你未週圍講囉,兄弟爬山,各有各做。我自己就會講左真雙普選先,中共唔俾就講獨立,咁得未?
贏唔到就攬炒
Exactly 我既意思!
仲叫緊五大訴求既人真係覺得個極權政府仲會care人民想要d咩
一個屬於真香港人既政府先可以做到五大訴求, 普選etc
你估美國真係諗住幫拖唔會事先準備咩,會到最後一刻先知支那派兵鎮壓呀
你呢啲on9無夢想又無知唔知現實情況就收嗲啦
咁點解bno都唔想俾我地平權?
又想我地走又唔俾走係咩玩法?
唔試過就話輸硬,咁就梗係輸啦
人地唔止幫口,出埋手搞人權法
係嫁,就講國泰,大佬要賺大陸錢唔洗代價?依家既代價就係要比公司植入中共官員,但係佢可唔可以無左來往既航班?唔可以
咁獨立左會解決左d咩問題呢,就係國泰賺唔到佢錢,佢都唔可以控制我地既公司同體制,佢要有來往既航班就要佢offer比我地,我地民選政府決定比唔比。又或者香港用更高既價錢去換取呢個service。

解放軍上面已經講過好多次,佢夠膽就放落黎,佢要殺雞取卵我好撚開心
冇人話要港獨,五大訴求,邊一項係港獨?
人地有真軍人幫手(雖然係退役)

我地呢?
Wargame個班軍人?
預備將來獨立 無話過要而家即刻獨
憑我徹底的勇氣
冇錯
一日唔嘗試行前一步
一日都唔會進步亦唔會知大眾接唔接受
香港人6月可以行到今日就係不斷試
唔好固步自封
香港就無美國人咩,on撚9
香港仲有成堆bno呀,唔通支那鎮壓,英國佬可以由佢呀
因為中國並唔係民主國家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞