朋友問我: 其實加泰都獨立唔到, 香港憑乜

692 回覆
203 Like 1002 Dislike
係㗎,冇錯㗎。
侵侵出完聲,大陸唔再定性示威做恐怖主義,一方面減少大陸仇港,一方面捧深圳放風棄港,轉移美國介入香港的大陸視線。
美國介入香港,大陸鷹派抬唔到頭 ,警察唯有轉攻為守,

如果10月1前,侵侵再進一步,土共唯有出賣警察。

新冷戰趨勢係全球反共浪潮,警察企錯邊了。
就憑你呢句 我聽日同哂所有淺黃的人講 叫佢地唔好再出
咩叫唔得
人地係未得
香港都係未獨立

所有野都係有可能性
我太公都講過,人點可能飛上月球
加泰獨立公投有92%支持,香港就左膠當道
你啲淺黃原來反對雙普選架
你老母生得你樣衰 係咪代表你唔可以有靚女做女朋友?
其實五大訴求, 係咪只要有雙普選, 就可以由新管治班底去追溯番另外四個訴求?
咁樣會唔會簡單清晰啲, 亦都可以防止佢回應某一兩個訴求當回應咗呢? 例如好多人都擔心既所謂獨立調查未必係你心諗既獨立調查
612 721 811
喺中共控制下你覺得真係有普選?
823人鏈823人鏈823人鏈823人鏈823人鏈
履行一國兩制基法本內容
你而家可以把口咁講,如果心都咁諗,我真係替未來憂心

五大訴求本身都唔預港共會跪低

無事無幹應承你,你都唔信啦

而家香港人唯有等美佬做野再行動
依家叫到200萬人出黎支持既 係五大訴求
新加坡等,點解香港唔得
新加坡得,點解香港唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞