朋友問我: 其實加泰都獨立唔到, 香港憑乜

692 回覆
203 Like 1002 Dislike
巳經不可能回頭不能放棄!!!!!大家要繼續努力
攬炒
就嚟支爆 多仇家 美國出手
而家都唔係要獨立
唔好帶風向啦 係撚講獨立咩
呢D唔係獨唔獨立既問題
香港人只係要自由公平民主法治呢D做人與生俱來應有既權利
就算中英美日管治香港,又或者他朝有一日香港獨立左出黎,只要冇上面既普世價值,香港人依然會企出黎
請善用不推文回覆
香港根本無幾多人要港獨
因為冇左香港 支那經濟會全面崩潰
所以佢夠膽就派兵 派完佢軍費都唔夠比
而西班牙係民主國家西方冇藉口派兵
但支那係Chinazi
波羅的海三國都冇人覺得會獨立到
香港發達係因為
1.香港有普通法,而外資相信普通法
2.中國有大需求及生產容量,外國人想進駐
3.中國封鎖資本流通及資本帳
4.香港成為中國及外國資金交流集散地
5.由此變成金融資產買賣大交易所
6.外國人有好多利益係香港,所以唔想香港失去普通法

我想問加泰有邊一點係似香港?好難用「有d錢」黎做關聯,之後對比喔
扲蘋果同橙比無意思
【眾籌 Google 廣告】 本地文宣 : 多媒體廣告
https://lih.kg/aeNRkqU
我地想獨立姐 但支國點會放手
1. 香港依家要求五大訴求(普選),唔係獨立
2. 大陸唔畀香港普選的一個理由就係,驚選到反中的議會&特首,驚搞到獨立,衝擊一國兩制的 一國
3. 加泰有普選都獨立唔到,所以可以反駁到2入邊中國的理據,中國根本唔需要擔憂
點解美國唔支持加泰獨立呢
美國唔係好支持民主嗎
呢度都好多人想美國外國介入
咪睇下支那要錢定要權力
五大訴求不是港獨
缺一不可
唔係獨立係攬炒呀
過咗幾個月仲唔明你個腦係咪裝左屎
你同佢講返, 五大訴求有邊個係要獨立?有呀, 咪獨立調查委員會囉
咁咪burn with us囉 同邪惡政權攬炒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞