朋友問我: 其實加泰都獨立唔到, 香港憑乜

692 回覆
203 Like 1002 Dislike
好似你咁講,烏克蘭都要收皮啦,係咪呀
人唔笑狗都吠
係英國歷史文件
自己公布出黎
喺5大訴求入面
釋放所有被捕示威者,撤回暴動定性

呢兩點已經係動搖緊成個政權管治
喺中共眼中一樣同港獨無疑

中共肯撚定唔會全盤接受,到時咪又係袋住先
買 運用好香港人優勢
其實好多真係主張獨立
唔獨立係呃d傻仔
唔獨立講咩民主?
講完有冇笑 對共狗嚟講有真普選同獨立無異 基本法係做到啊 共狗唔撚比你做啊 你屌到2047年咪又死死氣比返晒中共 就算比你真普選到 2047年一樣交返晒出嚟啊 關咩事都講得出
你不如答左我d問題先
美軍成隊喺沖繩呀傻佬
你睇撚楚自己先啦
你真係天真到覺得美國人眼中
你條命高尚值錢過佢地自己個D參軍子女???
見到支那有錢就知唔洗睇落去
下次你放係 topic 連入都唔洗入
Live or Life
佢咁堅一早出左兵鎮壓啦,洗乜走去美國問美國佬佢出唔出得兵
。。。以為你有咩理由反對,原來係諗唔到姐,放心香港99%都諗唔到
因為香港既命運好睇美國佬同香港有幾多牙力同人bargain
講多樣野
香港之所以有牙力係國際社會立足
好大程度係因為香港早開(浮),同埋大陸仲係一個垃圾地方要靠香港

香港要好 大陸就要收皮
For without victory, there is no survival
打仗唔駛準備
即黎
小朋友有夢想愛天真發夢係好事黎
塞爾維亞點睇都唔似一戰 戰勝國
但最後的確贏左
而且第一槍係佢打

當年愛沙尼亞更加唔似會獨立到 但最後
無意拉向獨唔獨問題
但好多好唔合理 同跌眼鏡 而家係歷史
量變質變有咩問題呀?只要變得好就得啦
我依家反駁緊條友話反送中唔可以變質呀
以前清末革命派咪一樣唔被人接受 但當百姓感覺到維新派救唔到國(百日就失敗收場)意識到冇可能係原有嘅制度下爭取權益(皇族內閣)革命派就已經一呼百應 成為眾望所歸嘅民意
獨派依家要做嘅係做地下組織 要有一班中堅份子 要有資金 機會係留俾有準備嘅人 其實依家天埼入獄 黃台仰留忘海外 獨派支離破碎 真係要有人帶領獨派
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞