娛百狼人殺討論 (2)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
認真 大根其實OK其他兩件就
好撚做作喎 有次扮撚晒野咁入場 玩得又屎
好撚正

推 whj0530: 大家在討論賽果 硬要把大家CUE過來看牽強的擲杯結果
https://youtu.be/tkCG9E3ZOZ0
原來09都有7咗既時候
以為吳心堤係平民,佢躲獵人躲得好勁
但係蝴蝶成日擦佢老細鞋好煩
唔算太嚴重可以當效果,d來賓擦仲難頂
有幾次蝴蝶做狼,佢d狼同伴想刀問米佬比佢阻止左格硬刀過第二個
依家問米佬明顯長命咗好多,又唔知點解次次唔中狼,D狼又例牌唔刀佢

同埋佢係咪冇做過預,獵都好少
次次都係中巫/騎 呢D可以改變戰局嘅牌
比佢做威水

btw記得好耐之前有一集 係日頭投票 佢同預比人投 平票加時 佢話自己仲勁過預(嘅功能) 叫人投預留自己嗰陣其實係咪已經露底

佢表現到睇得咁準呢個觀感,講呢句唔奇

你講起好似中過1-2次預言家,真係唔多,近期連狼都抽唔中
大根其實ok
不過佢發言次次都似狼
大根ok呀,只不過下下都直接進入第2層邏輯,好易俾人當狼
俾人插最勁果次佢保狼王鋒澤果局,其實個邏輯好好,不過撞正呀小豬過點鋒澤,佢自爆埋

睇左咁多局係得果局會咁樣放棄,真係幾大既官威
問米佬最近做平民多
做平民先突顯到佢勁咁
身份遊戲如果你睇狀態、觀察,點會會有睇錯既時候,唔同既人有唔同既表現

正常人點都會有錯既時候,所以小豬淨係觀察個命中率之前高得太緊要先會多人話作弊
大根我最欣賞係佢真係做到poker face
你抽咩牌都係差唔多嘅表現方式
啫係佢做好人你都覺得佢有狼味
咁樣反而幫到佢做狼嗰陣表水

所以嗰次問米佬用大根排除法
都唔知佢點樣睇得出 講到玩得耐就睇到咁
09 嗰D私底下搵咗幾多千局都睇唔出啦
認真 09成日話叫人打poker, 我真心希望小豬可以打
D職業捉人bluff有6 7成命中已經係頂尖級 佢仲要下下捉到
Of coz 我都係分享下09少有7咗同讚吳心堤玩得好姐
09大神
https://www.ptt.cc/bbs/TW_Entertain/M.1566195021.A.D82.html

台仔嗰邊都已經頂唔緊
漏咗講,有人話小豬當Avalon個Merlin咁玩,屌 真係好撚中不過Merlin死撚咗就輸,佢點樣問米都唔會死

不過就係D人唔撚聽佢講 當佢廢up 寧願照返自己logic玩就算知道自己估錯 都忠於自己

中到仆街
我一直先排除作弊可能
但佢根本係擺明靠觀察去捉狼,所以有左答案再作既原因就會好撚鳩
鋒澤嗰次真心好有問題
佢成日比人斷正之後D反擊都做得唔好

認真佢同娛百其他高玩係有些少差距
佢係好在效果好 靚仔
同埋真係帶到好多唔同玩法出嚟
狼王一開始完全冇效果 (反而雪狼局 狼勝率好高) 都係鋒澤第一個玩狼王跳預 (雖然呢D招係好低lv) 可想言知早期D水平有幾低
所以我想表達既就係小豬既命中率係高到唔合理

早段多新手佢睇穿緊張果d我真係覺得ok
有無人唔鐘意個丫頭
上次聽唔明09邏輯仲話怪怪的
扮識玩但其實蠢好惡頂
你係蠢既好似孫生咁咪幾好
認真 大根其實OK其他兩件就
好撚做作喎 有次扮撚晒野咁入場 玩得又屎
大根ok呀,只不過下下都直接進入第2層邏輯,好易俾人當狼
俾人插最勁果次佢保狼王鋒澤果局,其實個邏輯好好,不過撞正呀小豬過點鋒澤,佢自爆埋

睇左咁多局係得果局會咁樣放棄,真係幾大既官威
鋒澤嗰次真心好有問題
佢成日比人斷正之後D反擊都做得唔好

認真佢同娛百其他高玩係有些少差距
佢係好在效果好 靚仔
同埋真係帶到好多唔同玩法出嚟
狼王一開始完全冇效果 (反而雪狼局 狼勝率好高) 都係鋒澤第一個玩狼王跳預 (雖然呢D招係好低lv) 可想言知早期D水平有幾低

但經過呢幾個月佢抽左無數次狼王之後,而家佢同大根一開波都俾人感覺 7分狼 3分好人
佢不嬲都狂中平民/騎士
問米佬收皮啦 個次偷睇以辰bb筆記當證據
其實玩得廢咪認
佢係好執著係第1層邏輯,撞正同大根,鋒澤果d一齊做好人可能好易出現好人互咬既局面
一開始啲趙叔啲水平低撚到

然後屌番你唔可以用場外捉佢
有樣野唔明
佢地成日話d人有資訊就似神
09之前都話因為個玩家聽落有資訊所以估到佢係獵人
但其實有資訊既得女巫同預言家
獵人同騎士都冇資訊 點解憑有冇資訊呢一點搵到佢地
鋒澤有幾次好人但都無啦啦俾人針
係09 level先會知鋒澤做緊咩
蝴蝶都係慢慢進步,唔會扮識玩
Y頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞