娛百狼人殺討論 (2)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
佢要用自己方法計到呀
佢係講到話1號講完後面騎直接搞掂佢 咁啱騎就係2號 可能我自己諗多咗 不過呢集真係問米問撚到離晒罩 同凱希嗰集一樣 D人完全唔信問米
當然唔需要神化09
但今集唔需要神邏輯
上場怪撚錯左5號
今場佢都覺得小豬係狼王唔信
重睇左
女巫本身係投問米
然後問米帶個唔關事既7
邊有可能仲會信佢去落毒
笑撚到我仆街 稍為有少少判斷力都會知係8 10 PK緊 你一個9號鳩跳隻7 想打7做焦點 連自己會做焦點牌都唔知 笑撚到我 高手喎

冇錯呀,點可以俾8同10搶flow呀
我係你兩個中間都唔做d野當佈景版?
比一個高玩報查殺,仲要假跳得咁好,唔緊張就假。下個發言就到凱希,根本冇時間去組織語言同思緒。

你企係觀眾角度,仲要上帝視角,緊係覺得佢垃圾發言。
終於追哂post

中立d講,7號今場真係好明顯同上場唔同狀態,其實佢咁保1號有小小怪,好彩最後冇人記得去懷疑以辰

所以我姑且俾你呀小豬捉到7號,然後上面都講哂8 10 咁樣都要走出黎查殺7搞亂個局,加上佢查7跟本就唔會有人信

偉晉今場教番上場毛弟呢d位唔跳騎士等幾時

以辰說詞後段先報銀水,算唔算同尋日凱希類似? 一路未報銀水以為偉晉已經聽到問題

最後總結就係今次d新手幾好,唔盲跟小豬,當冇人合埋眼跟佢票,就見到佢d邏輯係完全說服唔到人
同意,所以最後一路講一路諗,最後先load到自己不利都係跳女巫
通靈王又表演
佢跳女巫係完全無意義
第一佢銀水無作為 又唔係焦點
第二佢又唔係解釋佢毒左邊個
不過唔係佢既輪次 點都唔會出佢
冇覺得佢垃圾發言 佢只係唔夠好 100分我會比60分 但假預我比100分 你明個差距未

6號的確講得唔夠好 你都比咗excuse佢
重申返 我係覺得7問題更大 但6都要承擔部份責任

你睇下呢場凱希跳預跳得幾正宗 (有80分,以前跳巫有100分) 一嚟就撻句我先係全場唯一真預言家 如果佢今集嘅表現喺呢集發揮到出嚟(60分→80分) 可能已經引到7撞6 如果講到100分水準 甚至可以引到7撞5
你講緊今場定上場
今場最多讚果d都係封問米神,有冇d正常d既留言上到頂
以辰冇被查殺 唔即報身份 而係先解釋1號位問題 都算常見同合理 個flow都順

因為佢唔係被查殺 要即刻跳身份自證 而係問米鳩篤佢出嚟 佢要最優先解釋自己嘅行為先 當然喺嗰個位直接跳巫都冇問題

但被悍跳查殺一定要即刻反水 應該冇咩異議 你越早跳身份 越得到更多信任
---
狼隊贏真係要多謝小豬 佢係根本係狼隊爪牙(有張狼隊預言家牌 godlie叫石像鬼 但好似有另一個名)
3號二場都係智障
冇可能啦,娛百會del留言
唔係wo,上次問米果場唔係話好多人插咩?
屌 一講完即刻比班水泥隊消毒啦 係chatroom censor唔到先睇到d人叫佢作弊祥
goddess不解釋
7 秒前

邏輯強羅志祥❣️❣️❣️

goodest logic
6號跟你方法表哂水,學你話齋好人點投?
追咗,對唔住講錯,唔好意思,拍謝拍謝

直接對跳係定式,但唔等於發言後段先跳比一開始發言就跳會差好多,
無錯發言後段先跳會被質疑你跳神個力度無咁大,
但問題係嗰個時間需要一定要出一個認神既人咩,
後置位好人無考慮過佢會唔會真係神,
無人去安排吓呢個女巫下一晚可以毒邊個來自證身份而直接投死佢,
如果覺得凱希發言有問題,後置位每個好人都更有問題,
好人更無覺得如果凱希係假可以等真女巫夜晚自己解決。

凱希賽後都有解釋佢唔先跳係因為佢有毒覺得可以下晚毒,
另外佢跳係唔想後置位如果有真預而真預又跳變相同時兩神曝光。
所以先話佢三心兩意 一係就全程唔跳
佢咁樣講到好似係佢即興諗到跳巫咁
佢發言點都唔夠假預好
所以點解要PK 大家鬥logic flow鬥口才
雖然佢狀態真係唔錯 但個flow前後唔一致
臨時先跳女巫 事實如果真係女巫冇咩好隱

就算5係狼王 被推死帶走6 都唔會蝕咗輪次
後面仲有預未死同有騎追輪次
娛百板子對好人優勢太大 女巫被封毒但換一狼王+保暗預 唔會蝕太多 狼已經冇兵力再悍跳預 仲要有騎

就算睇pandakill / godlie 個配置平衡咁多 都唔會有人咁樣跳法 特別係PK
你話正常講一大堆嘢最後再拍身份都話ok
但被查殺唔即刻報身份 仲要講一大堆嘢最後先話跳 我從來未睇過有人咁樣玩法……特別係當假預跳得咁完美嘅時候
冇上帝視角嘅話一定個個都話出6 凱希算好彩呢鋪係上帝視角 先冇咁多人鬧 冇上帝反而比人鬧死 佢同5號表現真係差太遠

如果你搵到有咁跳法嘅高配局 而且係成功嘅 可以比我睇睇
利申 有追下pandakill同godlie 成日見到JY狼同真預對跳 真預好多時輸在真預組織力唔夠好 個言論規劃得唔完善 令人聽落辛苦→被票死 (當然第二日多數都會票返假預走) godlie好似第三季有集就係個真預講得唔夠JY好 就話自己咩唔係為咗贏 叫大家適應自己跳法 真係抵佢比人屌

所以自己發言不穩 冇錯其他後位都玩得差 但都冇理由講到佢冇問題

佢最好嘅發言當然係 一嚟就跳巫 即報銀水 同埋叫人投5 根本唔應該驚5係狼王 然後講定身後事 會有三個情況
1. 假定5係狼王會帶走自己 咁就必定坐實真巫
否則 講定自己必定會毒人
2. 夜晚見到自己被刀 唔落毒 坐實真巫
3. 夜晚見到冇被刀 鳩毒一人 自己冇被刀冇被毒 坐實真巫

但如果跳得清清楚楚都仲係被投死(PK 輸) 就真係唔關佢事 (要記住佢係被全票出 證明佢言論喺全場都係唔做好 唔單止係後位嗰幾個) 不過講真PK輸好常見 所以騎士的確係極嚴重失誤 當然呢個係後話 但我會覺得如果凱希跳得完善D 7號嗰日一定會出手

如果你有睇開呢個post 應該都會知我好like凱希 所以我係純對事唔對人 佢呢次的確玩得唔好
高手局係唔會慢慢等多你一晚 有PK一定係歸邊投死一個 (或者出唔係PK而被查殺嘅人)
比一個高玩報查殺,仲要假跳得咁好,唔緊張就假。下個發言就到凱希,根本冇時間去組織語言同思緒。

你企係觀眾角度,仲要上帝視角,緊係覺得佢垃圾發言。
冇覺得佢垃圾發言 佢只係唔夠好 100分我會比60分 但假預我比100分 你明個差距未

6號的確講得唔夠好 你都比咗excuse佢
重申返 我係覺得7問題更大 但6都要承擔部份責任

你睇下呢場凱希跳預跳得幾正宗 (有80分,以跳巫有100分) 一嚟就撻句我先係全場唯一真預言家 如果佢今集嘅表現喺呢集發揮到出嚟(60分→80分) 可能已經引到7撞6 如果講到100分水準 甚至可以引到7撞5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞