娛百狼人殺討論 (2)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
討論黎冇意思。
有問米佬係人都知佢出貓
其他野全部節目效果姐
認真玩悶到PK你地又屌
問米無敵,每個回合都殺中神
之前仲要已經連續10幾場,不論好人壞人,沒估錯過
原來今日邱鋒澤代班主持人
預查到神一定跳㗎喎 如果唔係會被反cup輪次
後面仲有巫 騎 呢d做嘢嘅好人
啱呀,預又冇跳 最多同你1換1
6個發言咁衰 日頭被投死仲要唔做好
定 投死狼王再1換1你條命 蝕D
更何況狼跳預都唔一定係狼王

都唔知咁驚狼王做乜
6個發言咁差,講真PK好蝕
7係應該用 但個發言差到已經令個局面係80:20
但個局面都係6號表現差做成

當然都係7>6

3唔跳我諗冇得原諒
查到人唔跳都還好
查到狼唔跳係冇原因
狼人殺唔係killer
預有情報真係唔應該隱身份
3呢個下場咪證明預一定要跳
特別係有人問米 你更加活唔長
同意呀 根本冇得驚
正解 夜晚根本唔知3係預
佢presume咗3非預則巫

所以2 3 5 6 入面雙狼一預一巫

已知3必好人 2 5必有至少一狼
無錯 呢兩條線索就話俾大家知7號點解有問題
3號走既時候反應好大 7號騎士話覺得佢係神職走既
咁係7號已知自己係騎士 場上就剩番預言家/女巫/獵人 三神
3號單死 即係唔係被毒死 係狼殺
如果3號係獵人係可以開槍 但佢無開槍
即係係7號眼中 3號係神職走既話 佢就只可以係預言家/女巫
但佢又同時相信2係真女巫 5係真預言家 成個邏輯已經唔成立
認真玩點會屌
其實呢一局正正睇到娛百水平有幾差
6號發言差 但係跳女巫一定唔出得
唔計3狼衝票 其他好人全票出6
5預 VS 6女巫
7號位做騎士 兩個對立
佢真係咁信5號咪騎6號
玩到信硬一個人隻game仲點玩落去
雖然冇上帝視覺係會覺得5係穩既
其實好少會狼跳預言查殺好人
好人反而跳個女巫,所以可信性其實幾高下
之後7明明係騎士,你是但驗一個都好丫
7號玩左咁多場都咁廢
上面講個重點係指揮愷樂跳女巫,係壞棋

即係如果唔叫佢跳就仲有機會懷疑3號係真女巫,咁佢真預言先仲有機會坐實?
一路計漏左神職可以排除一個神位可能既觀點,學到野
卜心真係好勁女版09
認同叫愷樂跳女巫係壞棋 重點係愷樂唔係狼王
雖然跳女巫可以坐實5號預言家身份 但本身學4號講 第二晚預言家冇死已經係個 大bug , 只要騎士一驗就送兩狼出黎 同時亦廢左9號狼王張牌

又或者佢係賭緊女巫跳出黎 騎士梗加唔會驗 但始終風險太大 所以今場戰犯應該係騎士
偉晉幾好笑
凱希好慘
佢代班不是問題 但可唔可以俾蝴蝶休息
個4號好撚勁
思路清晰
發覺無09會睇到嘔血
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞