娛百狼人殺討論 (2)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
所以先話佢三心兩意 一係就全程唔跳
佢咁樣講到好似係佢即興諗到跳巫咁
佢發言點都唔夠假預好
所以點解要PK 大家鬥logic flow鬥口才
雖然佢狀態真係唔錯 但個flow前後唔一致
臨時先跳女巫 事實如果真係女巫冇咩好隱

就算5係狼王 被推死帶走6 都唔會蝕咗輪次
後面仲有預未死同有騎追輪次
娛百板子對好人優勢太大 女巫被封毒但換一狼王+保暗預 唔會蝕太多 狼已經冇兵力再悍跳預 仲要有騎

就算睇pandakill / godlie 個配置平衡咁多 都唔會有人咁樣跳法 特別係PK
你話正常講一大堆嘢最後再拍身份都話ok
但被查殺唔即刻報身份 仲要講一大堆嘢最後先話跳 我從來未睇過有人咁樣玩法……特別係當假預跳得咁完美嘅時候
冇上帝視角嘅話一定個個都話出6 凱希算好彩呢鋪係上帝視角 先冇咁多人鬧 冇上帝反而比人鬧死 佢同5號表現真係差太遠

如果你搵到有咁跳法嘅高配局 而且係成功嘅 可以比我睇睇
利申 有追下pandakill同godlie 成日見到JY狼同真預對跳 真預好多時輸在真預組織力唔夠好 個言論規劃得唔完善 令人聽落辛苦→被票死 (當然第二日多數都會票返假預走) godlie好似第三季有集就係個真預講得唔夠JY好 就話自己咩唔係為咗贏 叫大家適應自己跳法 真係抵佢比人屌

所以自己發言不穩 冇錯其他後位都玩得差 但都冇理由講到佢冇問題

佢最好嘅發言當然係 一嚟就跳巫 即報銀水 同埋叫人投5 根本唔應該驚5係狼王 然後講定身後事 會有三個情況
1. 假定5係狼王會帶走自己 咁就必定坐實真巫
否則 講定自己必定會毒人
2. 夜晚見到自己被刀 唔落毒 坐實真巫
3. 夜晚見到冇被刀 鳩毒一人 自己冇被刀冇被毒 坐實真巫

但如果跳得清清楚楚都仲係被投死(PK 輸) 就真係唔關佢事 (要記住佢係被全票出 證明佢言論喺全場都係唔做好 唔單止係後位嗰幾個) 不過講真PK輸好常見 所以騎士的確係極嚴重失誤 當然呢個係後話 但我會覺得如果凱希跳得完善D 7號嗰日一定會出手

如果你有睇開呢個post 應該都會知我好like凱希 所以我係純對事唔對人 佢呢次的確玩得唔好
高手局係唔會慢慢等多你一晚 有PK一定係歸邊投死一個 (或者出唔係PK而被查殺嘅人)
大波凱希係人都鍾意
同意凱希個發言的確有D問題,唔係話差,但的確比唔上假預
我覺得係因為前一個假跳預言仲要報佢係狼,搞到佢突然亂左
不過毛弟成場好似傻仔咁比人玩都唔知就真係仲要玩左咁耐
問米玩到狼王咁 連班新手都唔肯信佢
毛弟做好人永遠柒 屌到唔屌了 當佢低手就fit晒
預告見到佢跳預
已經估到佢係平民問到米懶型係到跳預言家
佢唔問米直接帶10 可能無輸得咁快
好撚爽 條柒頭今次問米問到連2號係騎都知

不過以辰bb同凱希bb都玩得好好
9死證明大家都好憎佢

呢鋪真係好正特別係問米柒頭慘死帶個on9 7號完全做唔到好身份

可惜以辰今場玩得太好 如果唔係凱希就mvp

問米佬真好嘢 準確問米1 7 10完全冇人理
佢肯帶1就會贏

笑撚死我 棄票都搵到位入 問米果然非同凡響
鋒澤好愛09
其實娛百局推錯真係好正常
好人成日自己講到邏輯爆炸
玩到問米咁就唔正常啦
凱希訓醒咗勁到
而家先開始睇,以辰以後坐1號位啦,有腳睇
不過8問10點睇9 10個反應又做得唔太好
某程度上問米佬真助攻 佢唔鳩跳預 8 10 pk應該10會輸(9條傻鳩問完米仲走去投7 唔投10 證明條友連基本concept集票都唔識就喺度鳩玩)
其實狼都幾好彩
第2局刀預刀唔到,局住刀其他神撞中女巫抿毒
第2日騎見2預未死先焗跳撞狼王帶埋埋預
最後得返2一隻明神
我都覺刀8 狼就難贏了 巫一定會毒10
所以其實你話以辰玩得好, 其實佢只係玩得正路, 第2局刀5正路, 第3局刀2正路
我覺得真係做到野既係凱希跳預查殺今集好狼既問米
小豬好撚勁

我屌你老母個女巫廢撚到我屌出聲
以辰係好在跳巫 引到騎推10
同埋殺5都係佢主意 本身凱希想殺3/4

凱希跳預係跳得幾有創意 不過都演得唔夠好
佢都係僅僅贏9號1票 (9票7真係笑撚死人9唔係咁智障嘅話 9 10 PK我覺得10未必贏到)

凱希加油啦 希望佢繼續進步
勁撚到自己係焦點牌走去票隻問米查殺唔跟真預出10搞到自己被票死睇完今集仲覺得佢係高手嘅應該同佢一樣都係高手
隔咁耐番黎依然跟到節奏好好笑

玩耐左冇班刷鞋狗上黎唔同哂
希望keep住比佢做host
成班無腦粉真係眼冤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞