娛百狼人殺討論 (2)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
全程爆狼發言
5發查殺 佢跳女巫
基本上兩個入面一定投一個 睇下係站邊5定係6
但係佢竟然話唔想投5 怕狼王
咁好人要投邊個 狼沖票佢死硬
佢第一時間唔想跳 之後跳左話4係銀水 但係視野入面無4
點信
係, 女巫未用毒既話, 有人跳女巫一定係留返夜晚解決, 公式黎
女巫無比過其他坑位出黎
5一定投6 6要生存一定要推其他人
佢完全無咁做 唔通佢覺得有機會全部人棄票
我覺得怕狼王係正常
有時覺得狼王局嘅關鍵 除咗預言家
就係狼王點走 尤其佢係女巫 當然想盡量做到毒係用喺狼王身上唔俾狼追輪次

我都同意6發言可以再好啲
例如佢表自己女巫身份可以講得好啲
話自己夜晚會落邊個毒咁去證明身份
但又唔覺佢發言差到爆狼
又 就算佢爆狼 佢係跳女巫
至少以娛百配置嚟講 肯定女巫仲在場時
係幾乎唔會有人假跳女巫 因為下一晚真女巫一定毒佢
卜心係跳得幾好幾穩 但我唔覺得凱希衰到要一面倒第一晚投佢
女巫唔跳怕被封毒都唔出奇 佢有咁嘅考慮先會喺後半段發言先敢跳
佢有提到4 不過一句狀態偏好就帶過
的確難
所以就算5真係狼王悍跳
佢點都要推5走 而呢方面凱希無到好強硬
加上佢無強調佢可以用毒去坐實自己女巫身份
又有擅帶風向嘅小豬

但我覺得 呢幾集都係衰在預言家
查到狼仲唔跳 仲要係小豬
真心覺得做預言家 騎士呢啲神職
就要有犧牲打嘅準備
講真今集我覺得OK
3號係有D視角 殺3都冇問題
問題在於個垃圾3號查到人唔撚跳
凱希 本身幾中意你都好 你瞓醒未
有女巫又唔跳 呢鋪其實係咪做托比問米佬贏

次次問米佬做狼 D好人都集體派膠
係,個乜撚3號,我諗睇完呢集
大家應該會blacklist咗佢套戲
偉晉岩岩番,問米你敢嗎
3淨係點評左1,2
仲要係狼眼中佢1,2都講錯晒
視角係邊
唔係幫住小豬
但我睇嗰陣係覺得佢想屠民先斬3?因為3自稱民
但查到小豬狼唔撚跳就真係
狼眼中已知女巫死, 點會唔係搵神刀
嗰陣剩返三神三民 其實兩邊都得
不過俾我無上帝視角真係完全唔覺3係神職
由睇牌到發言
所以究竟佢殺嗰陣係抱住咩心態得佢哋知了
講真今集我覺得OK

呢點如我所講,印象中冇乜人首查殺小豬敢跳
問米刀中預帶中騎士,我就睇唔出宇辰咁明顯係騎
佢可以肯定到爆埋三狼在場
可能先入為主咗
覺得佢講堆嘢之後再跳平民
成件事好緊張 已經覺得佢必神
首先 7 8 10 三個就一定唔會殺
因為 5 6 pk 全部幫5 (真係睇到呆咗)
2號自己友 得返1 3 4揀
1玩到咁樣可以做衰佢
係3同4揀
3 4嚟講3偏好

當然問米佬問米就唔意外嘅
但呢鋪已經整到9狼 都唔撚跳
真係睇到好炆
炆到已經覺得有冇問米都唔重要
明明可以查殺到9 都唔知佢留乜撚
3神3民,真係無人會尊登搵民刀
預驗左兩晚你敢留佢?
唔怕騎下ROUND騎5翻盤?
笑撚左
我覺得唯一可能係5跳預時鏡頭外3係有俾反應
如果聽發言講既話3無可能會覺得佢係預
講真今集我覺得OK

唔係幫住小豬
但我睇嗰陣係覺得佢想屠民先斬3?因為3自稱民
但查到小豬狼唔撚跳就真係
狼眼中已知女巫死, 點會唔係搵神刀
問米刀中預帶中騎士,我就睇唔出宇辰咁明顯係騎
佢可以肯定到爆埋三狼在場

我都覺得要懷疑就反而係佢搵到騎士果下
當然唔會留預言
咁可能係我真係睇唔出3似預言
我同意新玩咁樣最尾補番句係有d鬼

凱希最尾補句女巫同樣都俾人覺得唔係
啱啱睇完賽後討論
小豬有一句話見到有人聽完佢講嘢個表情有啲藐視佢咁
就知呢個人一定要殺
但個鏡頭無帶到呢句係咪對住3講
都唔出奇,不過雖然問米真係唔意外
但覺得今集有冇問米真係冇咁重要
就算問米佬唔殺7,夜晚再殺都係一樣
所以算啦,況且呢個咁嘅傻鳩3號
就算唔殺佢 都唔知佢跳咗有冇人信
我從來未聽過有預第一晚查到狼會跳平民
呢集好想屌 其實凱希臨尾先跳女巫真係咁難明咩
女巫咁好自證身份 係最難假跳嘅角
你唔肯定佢係真定假大可以等下晚
佢假跳自然會有女巫毒佢
唔知係咪燈神宇辰帶走咗個風向
個個都信5號假跳預言

不過不得不講紀卜心假跳係諗好咗好多嘢
兜定狼會特登留佢 安排愷樂假跳女巫
同埋佢撞到女巫都好好彩
全程爆狼發言
5發查殺 佢跳女巫
基本上兩個入面一定投一個 睇下係站邊5定係6
但係佢竟然話唔想投5 怕狼王
咁好人要投邊個 狼沖票佢死硬
佢第一時間唔想跳 之後跳左話4係銀水 但係視野入面無4
點信
我覺得怕狼王係正常
有時覺得狼王局嘅關鍵 除咗預言家
就係狼王點走 尤其佢係女巫 當然想盡量做到毒係用喺狼王身上唔俾狼追輪次

我都同意6發言可以再好啲
例如佢表自己女巫身份可以講得好啲
話自己夜晚會落邊個毒咁去證明身份
但又唔覺佢發言差到爆狼
又 就算佢爆狼 佢係跳女巫
至少以娛百配置嚟講 肯定女巫仲在場時
係幾乎唔會有人假跳女巫 因為下一晚真女巫一定毒佢
卜心係跳得幾好幾穩 但我唔覺得凱希衰到要一面倒第一晚投佢
女巫唔跳怕被封毒都唔出奇 佢有咁嘅考慮先會喺後半段發言先敢跳
佢有提到4 不過一句狀態偏好就帶過

卜心森後置位既發言太有力,唔係有預言家對跳其他人都變左偏信佢,
就算棄票都變左5投死6既機會太大,所以女巫想隱真係好高難度
3號咁鳩樣跳平民係真係幾突兀

條反指標毛弟又喺度懶醒 自己有騎都唔出嚟試5 6,第一回合唔試 第二回合都唔試

平時唔係好中意鳩推㗎咩 今日死晒狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞