娛百狼人殺討論 (2)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
https://youtu.be/cwAx6OCviWY

凱希聽晚跳預言家
同場三個預言家
全場一個跳女巫, 唔等於唔認佢係狼
只係個ROUND唔會出佢住, 等夜晚睇邊個死再推
關鬼凱希事咩,好人輸根本邱宇辰要揹最大鍋,
娛百10人有騎士既板根本好人先天贏緊,
5號查殺6號,6號最後跳神根本唔係咩問題,
最後先跳神就係怕啲新手覺得佢唔跳身份表好水一定投死佢,
6號跳得女巫就係直接話畀其他好人隊友知:
我仲有毒可以自證身份,我唔撚想被你哋班暴民投走,
DKLM ON9邱宇辰懶撚係醒直接話乜柒真女巫唔會最後先跳,
自己拎騎士乜Q都唔撚做去到最尾都仲係到扮平民。

如果無騎士既板,
首先第1日平安夜,狼刀未領先,
好人唔需要強推一個表水話自己係神既人,
跳得女巫就等佢自證啦,自證唔到先投都未遲,
都未去到唔投狼刀會領先既階段點解要強推個神呢,
醒少少既好人都知如果凱希係真女巫5號實下晚死,
反之如果凱希悍跳,真女巫會毒凱希,女巫可以夜晚自己解決,
如果5號6號雙死先再盤誰真誰假。

如果有騎士就直接查都得啦,仲要基本上好人係領先緊,
就算查到其中一隻係狼王,假設佢帶走女巫,
計埋夜晚當狼帶走埋真預,都仲有明騎同獵,
過完第2晚都係2神3民2狼,都係狼刀落後,
狼要贏最快都仲要生推一個神。

ON9邱宇辰仲懶撚係醒咁,
之前拎騎士就第1日鳩查,今集就扮平民,
呢排都已經反指標到極點,
加埋呢集都仲好意思賽後咁撚多嗲喺到屌凱希唔好好表水,
DKLM佢拎騎士是撚但查一個都已經知啦,
仲ON99咁怪其他人,
自己弱撚智難得玩個身份有功能可以幫到手都唔撚用。

佢淨係適合早期娛百大班人都仲新手就OK,
之後其他人進步或者有其他高玩佢個鳩玩法就收哂皮啦,
好撚心佢就學愷樂咁進步下啦。
個個狼比人查殺都跳女巫 係咪唔洗出人 等狼沖票
得一個坑位 仲要係查殺 唔出佢出邊個
輪次輸你上帝視覺都無意思
又黎屈人上帝視覺
事實就係你唔會係你POST個D高配局到見到最後係歸得一個跳既女巫走
你POST個個我本身都有睇
呢局8跳女巫,係前置位跳, 9號即刻踩佢狼, 再號票投8佢講呢句其實唔洗付出,因為後面大把人未發言,有人對跳機會極高
事實就係後面D人講返女巫又等夜晚曬毒又唔見你提
到最後得佢一個跳你見有無人會投8

不過題外話, 正常局邊會得一個坑位, 因為唔會有預匿埋又會有對跳
https://www.youtube.com/watch?v=uAd4uZML35k
毛弟仲要扮問米問問題做乜鳩
如果3唔死仲大獲,邏輯都唔洗推
第二輪3表水真預,騎撞5假預,證實2假跳,報9查殺,3狼出哂,唔會再有傻閪亂投票。
無屈過你上帝視覺
我係話 輪次唔夠 有上帝視覺都無用
呢局係經典局 比大家學下姐
你睇埋落去 佢話毒1 1真係毒死左
佢依然做唔到女巫
再之後跳獵人仲精彩
有心可以睇哂佢
有冇人覺得邱鋒澤真係好on9 ,
唔明台仔點解咁鐘意
我唔認佢係女巫既原因好簡單
刀死6 8留
事實係凱希個言論唔夠好
只係後位有騎唔出嚟驗好奇怪
結論 成班魚腩喺度互打
啫係咁講
一單交通意外 司機超速衝紅燈 路人綠燈過緊但掛住W低頭㩒電話 比車撞死咗

法律上個死者都係冇錯 綠燈一定安心過
但事實上如果佢自己做好D 警覺性高D
就未必會比車撞死

凱希事實言論係唔夠好,冇錯後位騎應該負更大責任

但如果騎係前位呢 騎100%出唔到嚟救場
咁6都係必死
唔可以上帝視角見到後位有騎就將D責任推晒
但係我唔覺得講我係女巫擺係後面講就等於無力度
後面7 8 9 10 無去諗佢有無機會係真神而全部帶風向投6係後面唔負責任
前置位得4 係清晰既情況底下佢無得為後置位發言
根據你個比喻來講
我覺得同樣係道路使用者,提下有架車超速駛埋來大叫一聲小心係好合理既事
6本身就係做得唔夠好 如果佢嘅言論係做好嘅 就唔使依賴後面嘅高玩

如果5 6大家嘅力度差唔多 而7 8 10 都撐5,咁就係同6完全冇關

自己冇做好 冇理由賴人 其他人廢係其他人嘅事

所以嗰日都好多人話以辰廢咗好多 同以前好唔同 毛弟玩得更差 但唔可以話6冇問題
不如你講吓6號應該點表水你先覺得好啦

後置位有無神都好,後置位好人都有必要去考慮佢係女巫既真實性,
基本上後置位既好人都係以所謂真女巫唔會最後先跳既原因來投6號,
而唔會考慮用多晚來畀佢自證身份,
未有人死既情況下有咩必要要急住推一個話自己係神而後置位無人反佢既人呢?

最主要都係邱宇辰拎嗰張係騎士,唔係白痴呀大佬,
前置有疑似神被查殺都唔個技能?
第一日唔用都算,第二日2號跳女巫而佢自己覺得3號似神走,都唔諗吓佢係咩神走?拎住張騎士來煲醋都仲有其他人差過佢?

唔好盲撐邱宇辰啦,佢呢排係反指標係事實,淨係用佢自己資料庫嗰個人既過往玩法來做論據代入當局玩法來亂指,人哋曾經悍跳就覺得今場都係,好似愷樂未悍跳過就覺得佢係真,咁樣玩都好意思仲話係其他人玩得唔好,檢討咗自己先啦
首先要屌鳩你先 我盲撐毛弟?前幾頁我一早屌鳩咗毛弟 覺得佢係二號戰犯 (頭號戰犯係查到狼都唔跳嘅廢預) 你不如追咗post先指控其他人

凱希要做嘅嘢當然係一嚟就跳巫 點解要跳到斯斯縮縮呢 話自己100%好人但又唔跳身份

直接對跳身份 已經係定式 你睇邊度都係咁玩 一嚟直接跳身份先係最合理嘅處理方法

你追咗post先啦 唔該
強神牌唔點狼坑唔歸票唔帶隊
連自己想投邊個都唔知 對自己銀水無點評

女巫要表水好簡單
直接跳 號票投5 講明邊個唔投就毒邊個
唔係陰陰濕濕 要投又唔想投 毒又唔一定毒咁
跳強神就預左要帶隊
呢度都好多人鍾意
有啲痴住09上位嘅感覺
狼人殺偶像呢個名又係佢成日提住
不過女人都係睇樣㗎啦

邊位手足
追咗,對唔住講錯,唔好意思,拍謝拍謝

直接對跳係定式,但唔等於發言後段先跳比一開始發言就跳會差好多,
無錯發言後段先跳會被質疑你跳神個力度無咁大,
但問題係嗰個時間需要一定要出一個認神既人咩,
後置位好人無考慮過佢會唔會真係神,
無人去安排吓呢個女巫下一晚可以毒邊個來自證身份而直接投死佢,
如果覺得凱希發言有問題,後置位每個好人都更有問題,
好人更無覺得如果凱希係假可以等真女巫夜晚自己解決。

凱希賽後都有解釋佢唔先跳係因為佢有毒覺得可以下晚毒,
另外佢跳係唔想後置位如果有真預而真預又跳變相同時兩神曝光。
不如你重睇佢個part先

佢有點評銀水唔似自刀應該係好人,
佢話投5但又驚佢係狼王,再話如果5唔死佢可以開毒,
只係後面暴民無理過佢既發言啫

娛百狼王板唔係所有強神想帶隊就帶到,
之前有獵人被查殺自己跳獵,
後置位都話佢係狼王扮獵,仲叫女巫毒佢,
我記得個女巫係愷樂來,跟手好人就全面崩
https://www.youtube.com/watch?v=MyOKo1C_LSo
呢期開始玩舊精華當新片吸點擊?
唔係,星期六佢地係會放精華
我覺得毛弟問題大D 佢直頭係由頭到尾浪費左騎士呢張無腦卡既功能
如果09呢場坐偉晉個位,好人一定反cup
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞