[JUPAS睇路] 中大中文 送中學位

966 回覆
298 Like 6 Dislike
上粵研嗰時都冇咁勤力
繼續推
系方係咪諗住鬼鬼祟祟面埋試?
btw,依家有埋罷課關注組,系主任係咪好頭痕啊?
推一推

好期待關注組大大力打春袋
佢選擇賣系嗰日開始,就應該預咗有今日!
系方咪繼續面試囉,就算班學生上埋北大,我都會繼續抗爭!
早晨呀cwing
賣學生求榮係咩感覺㗎?
如果學生上京有乜冬瓜豆腐
你係咪會照樣事不關己隔岸觀火

不過學生應該自己衡量風險啦可?
去得中國就預咗渣都冇得剩
咁都去嘅就係我地蠢與人無尤喇
怪就怪自己貪心想用四年讀兩個學位啦

我咁講合唔合你心意呀?
cwing想做rocky哥接班人?開個濕鳩會之後無咗影?!
有本事咪成世匿喺馮景禧,course都唔好開囉。佢開course嘅話我一定去sit堂,出席咩研討會呀論壇呀我一定去捧場
利申:最鍾意take語言文字嘅course
上堂前落堂後嗌下口號都好
又或者定時定候係馮景禧叫口號
好期待開學的日子
關注組加油
多謝ching
exact7ly
基本上唔L明堂上講乜
唔使明,輕鬆易碌就得
系主任嘅科workload都好細,考試又唔使點溫
嗰陣大考前
cwing喺面書逐個學生問有冇嘢唔明㗎
昔日良師變成今日得志小人
講起都令人感傷
你唔講起我都唔記得有件咁嘅事
可能佢以前都只係做戲,帶住面具做人
但我都寧願佢場戲一直做落去
依家搞到臭名遠播
佢兩個囡點抬起頭做人
上到位仲戴乜鬼面具,戴面具做人唔攰咩
或者我呢啲小薯永遠唔會明白
為咗上位而搞到同全部學生為敵
真係咁開心咩
戴面具係攰
但日日睇住自己畀人鬧
隔三五七日就去撕文宣就唔攰咩
算啦
系主任嘅心思點會係小薯望得透
有冇人可以講吓系主任上位之後做過啲咩衰嘢?聽講研究生好似對佢好不滿。
反正佢都唔介意日日畀人鬧,唔差在爆佢大鑊,一鋪搞到佢身敗名裂。
聽聞係想cut rpg course 叫你地想上堂就sit ma,另外又話研究生同學系係僱員同僱主嘅關係
如果研究生唔使上堂,自己做研究就得,咁洗鬼去考mphil,自己喺屋企睇書寫論文得啦。
話佢賤賣學位真係一啲都冇講錯,雙學位學生可以求其讀兩年就畢業,研究生可以堂都唔使上又畢業。
屌咩 粵研C+咗
粵研A-
但如果一早知佢為人係咁,
真係再好grade再輕鬆都唔會想reg。

嗰陣上佢堂,佢講嘅好多都係一啲假設。
咁我覺得學術上有好多嘢都係未知、未有定論,需要去探索係冇問題嘅。

但嗰日諮詢會,我最記得佢又係用探索一詞,去講嗰個根本都未plan好嘅雙學位課程。嗰下真係想屌出聲。

個課程plan好晒,但真正推行時,發現有啲細位原來出嚟嘅效果未如理想,然後再去改善係一件事。
乜都未plan好就推個課程出嚟,要啲學生去做白老鼠又係另一件事!

如果問佢,點解雙學位嘅學生連音韻、文字都唔使讀?冇㗎,因為第二年佢地走咗咪讀唔到囉!

然後咁都仲有人贊成推行呢個雙學位,我真係冇嘢好講。
如果將來禁咗粵語
Cwing 會唔會考慮做呢啲研究
黨會很高興

https://m.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/2900683?utm_medium=P
系主任,就算香港屠城都好,唔好諗住繼續推雙學位會冇人理!
今日嬲到訓唔着
鄧思穎都應該要被清算
暴大唔配擁有你呢個愛國愛黨嘅系主仼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞