[JUPAS睇路] 中大中文 送中學位

966 回覆
298 Like 6 Dislike
乜你咁有趣嘅Ching
咁依家合作對象係大陸嘛
你問啲假設野有咩用?
就算真係因為大陸又有咩問題先?學生安全唔應該係考慮因素咩?
另外 你唔去問吓如果香港唔係林鄭做特首而係肥彭做年輕人會唔會咁大反對?根本完全唔同case
補返張圖先,人地出Staff,連真名都唔敢用,好柒啊媽啊

我地唔上去,人地都會落嚟

利申中文系
推撚爆佢呀同我!!!!!!!!!
純粹學術交流可以搞exchange又得 搞seminar又得
但而家呢個雙學位係影響緊其他冇參與嘅學生嘅權益
你都幾好笑。
既然有風險,系方係咪有責任撤回、擱置,或者最低限度暫緩,從長計議,而唔係係咁力推。假如啲新生上咗去,一個唔好彩有咩事,邊個負責?萬一出事,你係咪又blame the victim?
定你覺得其實一啲風險都無,上到去歌舞昇平,陽光明媚?
而加唔係交唔交流嘅問題,而係課程本身存在好多未解決嘅問題。我地唔妥嘅係呢個計劃,而唔係同儕間嘅學術交流。
喂,你係真心覺得計劃無問題,定你係鄧思穎派來帶風向嘅鬼?
仆街到呢,rpg每sem都係得個一兩科!
不過有時用staff係因為新老師,佢未正式就任。
請緊新既語言學教授
一黎就教一科等於教兩科咁著數
笑死 話之你狀元都好
入到中大都係同其他人一樣讀咁多學分
用同一個方法計hon
而家呢個雙學位就係破壞咗呢種公平
要俾bonus叻嘅學生 本身就有各種嘅獎學金
教個位係訪問教授
應該短期
新請係其他人
123變144,靠大量學分互換,就拎到兩個學位,本身就荒謬。
唔係簡單一句畀優秀學生嘅bonus,就可以簡化佢本身嘅缺陷。
調返轉頭諗
願意送中嘅同學 就可以享受呢種嘅「bonus」
即係代表緊啲乜
用他的邏輯,大抵代表「優秀」吧。
至於不願送中,應該是不夠「優秀」或放棄bonus了。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞