[JUPAS睇路] 中大中文 送中學位

966 回覆
298 Like 6 Dislike
你邊隻屎眼睇到我妒忌呀
唔夠人講冇證冇據就話人妒忌
定俾我屌完老母好嬲呀鄧思穎

我驚中文系奶共嘅行政舉動影響到全體中文系學生嘅利益咋
明明有咁多問題未解釋清楚,點解要咁急即刻推?
你解答曬啲問題先再講啦
完全唔覺有邊一忽係為左學生好
仲叫人驚就唔好報,同呃條女愛我就俾我中出有乜撚野分別
根本枉為人師,一啲愛學生嘅心都冇
為左名利,鄧思穎竟然親手推啲學生去死呀
鄧思穎今日講咗,同學要自己衡量風險,再決定參加與否。決定上去就當面對挑戰。
咩叫自己衡量?
佢無責任㗎?
其實啲老師係咪離地到咁?
接受挑戰?林榮基算唔算接受挑戰?係咪要生多5個林榮基、梁繼平、黃台仰,甚至係李旺陽同劉曉波?
根本佢就無從保證孭唔起,講完
其實宜家既要反個學位
更要換系主任
用挑戰兩個字係咪on9
所以大家咪屌佢
講得呢句,即係自己都覺得有風險啦!作為系主任講得出諗句,而唔係叫停計劃,新生睇路。
pushhhh
人地係獨立programme,而加呢個唔係,講完。
本身個雙學位都有問題
讀個班人對文學認知又唔夠全面
得啦 poly夾埋CU一齊讀咪好囉 連U都唔駛tran 好唔好?
語教張cert同中文本科唔同架囉
而家北大係完全一樣
你收聲啦,人地側重點係教育,4年留係同一間大學到讀,有完善既課程安排,仲要實習。
知你下一段想問乜啦,點睇校內double degree 嘛,我係double degree,我延畢、讀埋暑sem、每個學系都讀晒本科生要求先拎到個double degree。

利申:show blocked user hiphopman
佢就算另開咗個新嘅JUPAS program
入面嘅細節都依然係唔清唔楚
好心你唔好咁拋啲假設嘅野出來,而加擺在眼前嘅係好多人覺得有問題嘅計劃。你咁問啲唔存在嘅情況係唔會令問題唔存在架。
搞大佢啦
行得正企得正洗乜改姐
你話名過其實就岩!!
而家就係鬧佢點解要名過其實
短期內或者聽落好勁,有利名聲
但明眼人一睇就知係名過其實
中大中文個名就會畀人覺得水份多左
名聲受損呀ching
唔係要割
但語教雙學位問題個朵唔及純中文本科係常識
讀少左,畀人正確估評實力,fair
所以人地張cert係唔同中文系的

但而家
讀少左,張cert一樣,唔fair
就係咁簡單
冷處理看字作文hiphopman!!!!
好人一生平安
繼續推po
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞